Mars u Blizancima – mentalna energija

Mars u Blizancima – mentalna energijaKreće se brzo i nemirno. Uvek može da vas iznenadi i da uradi nešto neočekivano. Još u detinjstvu nemiran i radoznao. Vođa „male bande“ i uvek inicijator igara. Ako nemate ideja sa čime bi mogli da se zabavite, pitajte Marsa u Blizancima, ali budite spremni na celodnevnu aktivnost. Mnogo toga mu brzo dosadi, tako da pored njega imate šansu da provedete vrlo raznovrstan dan, ako uspete da ga ispratite. On mora da juri, jer treba da bude prvi koji će nešto videti ili saznati, a onda u toj jurnjavi, posebno u detinjstvu nosi mnoge ožiljke i posekotine na telu. Kao da je uslov pad, povreda, lom i sl. da bi nešto saznao, razumeo i video. Zato u detinjstvu, pada sa drveća, zidova, bicikla, a kasnije zbog brzine i žurbe, jer je jaka strast i želja da mnogo toga prođe, vidi i sazna i nije retkost da prođe bez nekih povreda. Ne penji se! Popeće se, jer mora da vidi kako to izgleda od gore. Sedi mirno! Nema šanse, jer će propustiti nešto. Ne gledaj televizor dok učiš! Nema šanse, jer je njegova radoznalost toliko velika da neće dozvoliti da propusti emisiju na TV dok čita lekciju iz istorije, a možda istovremeno dohvati i telefon da pogleda ko mu je poslao poruku.

Što više barata sa informacijama, oseća se moćnije i snažnije, jer u njima uvek pronađe neki razlog za pokret, akciju i delovanje. Vrati igračke na svoje mesto. Neću! Obraća se nastavniku ili profesoru na času u sred lekcije govoreći „možda to i nije tako“, jer mu je uvek potrebna  debata. On ga ustvari samo izaziva, jer mu je potreban  mentalni izazov, gde će moći da se dokaže i istakne. Ako nema ovakav izazov, onda će ga on sam stvoriti, tako što kreće sa nekom provokacijom kroz komunikaciju, jer tek tada oseća mentalnu snagu i superiornost, kao i kada se takmiči i bori za svoje stavove ili kroz znanje, ideje i sl. Zato možete  za njega često čuti da kažu „On samo provocira, drugačije ni ne zna da komunicira“, a ustvari treba da znate da mu je uvek potreban izazov, pa sagovornika pretvara u rivala ili protivnika, jer tada oseća borbeni i takmičarski nagon, jer on mora da pobedi u sudaru umova.  Zbog toga, lako ulazi u konflikte, svađe, burne razgovore, provocira rečima, nadmeće se u razgovoru, viče, galami, prekida sagovornika…Govori koji pozivaju na bunt, neposlušnost i demonstracije, dolaze iz Marsa u Blizancima, jer on je taj koji pokreće novu ideju, a s obzirom da Mars uvek ostaje Mars, onda je to uvek silovito, buntovno i borbeno.

Mars u Blizancima – mentalna energija

Mars u Blizancima je želja za dokazivanjem u znanju i voli da dominira u raznim i mnogim temama. Brzo misli i brzo čita, jer tek kada je hitar i brz onda najbolje može da razume ono što je pročitao i iskoristiće svoju mentalnu brzinu kada želi da se izvuče spretno iz neke situacije ili ako ima nameru da vas isprovocira. Ubacuje se u razgovor, prekida vas dok pričate, jer nema strpljenja da sačeka vaše izlaganje, zato što nema mnogo vremena i već je trebao biti na nekom drugom mestu ili u nekoj drugoj temi. Prisutvo ljudi mu prija, pa mu nikada nije problem da preduzme inicijativu ili akciju da bi stupio u nove kontakte sa ljudima. Evo, šta je napisao Gabrijel Garsija Markes, koji je imao Marsa u Blizancima, „Možda Bog želi da upoznaš mnogo osoba pre nego što upoznaš pravu, i na tome ćeš mu, kada se to bude dogodilo, biti zahvalan.“  Još jedan Mars u Blizancima, a to je Džim Morison je napisao „Gledaj u nebo. Pevaj. Skači. Divljaj. Upoznaj ljude. Govori ćao i onome koga ne znaš. Radi bilo šta. Sve što ti padne na pamet. Život je jedan. Nema vremena…“ Da, sve ovo je tipično za Marsa u Blizancima.

On je promenljiv, okreće se kako vetar duva i danas će se boriti za jednu ideju, sutra već za neku drugu, a može istovremeno da bude na više fronotova. Može da se pojavi pred vama raspoložen za kritiku , da vam uputi reči pune sarkazma onako nestrpljiv i nervozan, ostavljajući vas u nedoumici da niste nešto pogrešili ili pogrešno uradili. Kritikovaće način na koji sedite, košulju koju ste obukli, kritikovaće način na koji se smejete ili plačete, a sutradan će se iznenada pojaviti na vratima sa osmehom i cvećem u rukama. Može da vas vređa ili dobacuje nešto, a vi da se pitate šta ste to uradili da ste uspeli da pokrenete lavinu ružnih i uvredljivih reči kod njega, a možda je samo „bacio oko“ na vas, pa pokušava provokacijama da stupi u kontakt sa vama ili da započne razgovor. To je zbog toga što se oseća najsnažnijim kada izaziva i provocira, a istovremeno, takvim nastupom pokušava da sakrije svoje namere, a onda vas odjednom ostavlja bez daha svojom otvorenošću i iskrenošću.

Možete biti umetnik, pevač, pekar, prosvetni radnik, taksista ili bilo šta, ali kada je Mars u Blizancima, čime god da se bavite, uvek u vama postoji ambicija da se naglasi sopstvena ideja ili stav, želja da kroz sopstvene ideje menjate svet ili da menjate neke stare obrasce, da se priključite nekoj borbi za ono što smatrate ispravnim. Mars u Blizancima je imao Martin Luter King vođa pokreta za građanska prava američkih crnaca, ali ima ga i glumac Šon Konori, koji se zalaže za ideju otcepljenja Škotske od Ujedinjenog Kraljevstva. Imao ga je i Džon Kenedi, ali ima ga i Antonio Banderas, koji je sa svojim Marsom u Blizancima uputio javno poziv SAD i Evropi da slede primer Huga Čaveza i da nacionalizuju velike koorporacije. Ima ga i neko koga lično pozanjem, a kome je sudnica arena i teren za nadmetanje, ali ima ga i Šon Pen, koji je bio najoštriji kritičar rata u Iraku i američkog predsednika Džordža Buša. Kao i manekenka Naomi Kembel, koja je tokom svoje karijere otvoreno bila protiv rasnih predrasuda u svetu mode. Pa, hajde kažite Marsu u Blizancima da ćuti. Nećete uspeti. On je borac za svoje ideje i stavove.

Imao ga je i Nil Amstrong. Da li je bio na Mesecu? Pa, ako posmatramo iz ugla radoznalosti, sigurno je poželeo da zaviri i do Plutona. Ko želi uvek da bude prvi? Pa, Mars, tako je i Nil Amstrong poznat po tome, što je prvi kročio na Mesec, ne ulazeći u temu da li je to bila istina ili nije, ali je postao poznat po tome što je bio prvi.

0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop
    Scroll to Top