Kako odabrati najpovoljniji datum za venčanje?

Kako odabrati najpovoljniji datum za venčanje?Datum venčanja treba odabrati kada nailaze povoljni planetarni uticaji i u vreme dobrih direkcija, međutim ako se i odabere najidealniji datum venčanja, to ne može sprečiti teškoće i probleme u braku, ukoliko je to istaknuto u natalnom horoskopu jednog od partnera. Međutim, kada su prisutni i takvi pokazatelji, ono što možemo, to je da nepovoljnosti ublažimo ili svedemo na najmanju moguću meru. Zbog toga, cilj elekcione astrologije kod odabiranja datuma venčanja, nije da se pronađe savršenstvo ili ideal, već da se nepovoljni uticaji usmere prema nekom manje bitnom području, a da se ojačaju povoljni uticaji.

Mesec, Venera i Ascendent čine važne pokazatelje i činioce u elekcionoj karti datuma venčanja i trebalo bi da budu oslobođeni od nepovoljnih aspekata, posebno Saturna, Marsa, Urana, Neptun i Plutona. Kada su benefici u povoljnom aspektu sa Mesecom, onda je prisutna i harmonija u braku, ali ako benefik šalje nepovoljan aspekt prema Mesecu, onda može biti slaganja u većini stvari, ali uopšteno slaganje između partnera je prosečno. Malfici u dobrim aspekima sa Mesecom ukazuju na umereno slaganje, mada može doći do neslaganja u nekim pojedinostima, ali ako su aspekti nepovoljni, često mogu izbijati sukobi. Nepovoljan aspekt sa Saturnom može aktivirati tugu, patnju, sebičnost,  bolesti, siromaštvo i teret, što loše može uticati na brak, dok nepovoljan aspekt sa Marsom ukazuje na borbu, grubosti, svađe, smrt i agresivnost.

Neharmoničan aspekt između Meseca i Venere sa jedne strane i Urana sa druge strane, mogu proizvesti neprijatna iznenađenja, napetosti, nemire i razvod, dok nepovoljan aspekt sa Neptunom ukazuje na laži, prevare, obmane, iluzije i patnju. Kada je u pitanju Pluton u nepovoljnom aspektu prema Mesecu i Veneri, onda postoji mogućnost uplitanja ekstremnosti, tiranije, ljubomore, posesivnosti, razaranja i smrti, što narušava brak. Idealno bi bilo kada bi se Mesec i Venera našli u međusobno povoljnom aspektu, što osnažuje bliskost, ljubav, sklad i harmoniju, kao i kada bi jedan od ovih planeta bila u povoljnom aspektu sa Jupiterom, što govori o sreći, protekcijama, bogatstvu i povoljnim prilikama uopšte.

Za dugotrajan brak, najbolje je da na Ascendentu bude jedan od fiksnih znakova, jer oni ukazuju na istrajnost, stabilnost i nepromenljivost. Najpoželjniji od fiksnih znakova je Bik, jer ovim znakom vlada Venera i u njemu je Mesec egzaltiran, tako da pored navedenih karakteristika, Bik pokazuje i zainteresovanost za porodični život. Kod Škorpije bi trebalo izbegavati poslednjih 15 stepeni, jer se taj deo naziva „Via Combusta“ (spaljeni put) i treba imati na umu da je u ovom znaku pored Mesec i Venera u nepovoljnom dostojanstvu, što uključuje mogućnost lošeg završetka braka. Najmanje poželjan znak od fiksnih znakova je Vodolija, koja ima potrebu za samostalnošću i nezavisnošću, tako da nije sklona intimnijem vezivanju. Iza fiksnih znakova slede kardinalni znaci, gde prvenstvo prednost treba dati Vagi (izuzev drugog dela Vage – spaljeni put), jer simbolizuje brak, partnerstvo, sklad, ravnotežu i harmoniju, a zatim i Jaracu, koji zbog zemljanog elementa ukazuje na stabilnost, ali i na prihvatanje odgovornosti, discipline i poštovanja u okviru bračne zajednice, kao i Raku, koji simbolizuje najbliže okruženje, privatan život, porodicu, tradiciju i emocije. Najmanje poželjan znak od kardinalnih znakova je Ovan, zbog svoje naglosti, kratkotrajnosti, agresivnosti, nedostatka takta i potrebe za slobodom. Promenljivi znaci su najmenje poželjni na Ascendentu, jer ukazuju na nestabilnost i promenljivost, što nije garancija stabilnom i postojanom bračnom partnerstvu, ali ako ste prinuđeni da odaberete jedan od ovih znakova, onda dajte prednost Devici, jer je to ženski zemljani znak, tako da je mnogim Devicama važno očuvanje braka. Strelac kao promenljivi vatreni znak ima potrebu za slobodom i on je prilično indiferentan kada je brak u pitanju. Blizanci, takođe imaju potrebu za slobodom i konstantnim mentalnim i fizičkim kretanjem, jer su vazdušni muški znak, dok Ribe imaju želju za najintimnijim povezivnjem sa partnerom, mada su njihove emocije prilično promenljive i haotične, jer se radi o promenljivoj vodi.

Brak bi trebao dobro da funkcioniše i kada je vladar Ascendenta (1. kuća) i Descendenta (7. kuća) u povoljnom aspektu. Na primer, ako bi na Ascendetu bio Rak, onda bi na Descendentu bio Jarac, pa je poželjno da Mesec i Saturn budu u povoljnom aspektu, što ukazuje na stabilne emocije, kao i odnos u kojem postoji trajnost, odgovornost i poštovanje. Ove dve kuće u elekcionoj karti predstavljaju dve osobe koje sklapaju brak. Sunce i Mesec, takođe treba postaviti u povoljne aspekte, gde Mesec treba da raste, jer je mnogo bolji nego kada opada, a aspekt ukazuje na povoljnu i harmoničnu vezu između muškarca (Sunce) i žene (Mesec). Ako su Mesec i Sunce u nepovoljnom aspektu, to ukazuje na neslaganje i svađe između muškarca i žene.

Ascendent i 7. kuća, trebalo bi da budu oslobođeni od nepovoljnih uticaja Marsa, Saturna, Urana, Neptuna i Plutona, bilo preko položaja u kući, bilo preko nepovoljnih aspekata, dok bi bilo poželjno da je vladar 7. kuće u povoljnom aspektu sa Mesecom, Suncem, Venerom i Jupiterom. Na primer, vladar 7. kuće u povoljnom aspektu sa Suncem govori o hrabrom, velikodušnom, uspešnom i uticajnom partneru, dok povoljan aspekt sa Venerom ukazuje na vedrog i ljubaznog partnera, spremnog na kompromise i dogovore, finih manira. Povoljan aspekt vladara 7. kuće sa Jupiterom govori o moralnom i velikodušnom partneru, dok aspekt sa Mesecom ukazuje na porodičnog i brižnog partnera.

Kako odabrati najpovoljniji datum za venčanje?

Marsa, Saturna, Urana, Neptuna i Plutona, treba postaviti van uglovnih kuća (1, 4, 7 i 10) i usmeriti ih prvo u padajuće kuće (3, 6, 9 i 12) ili u sledujuće kuće (2, 5, 8 i 11). Zato treba gledati da vam se dobre planete uvek nađu u uglovnim kućama, jer 10. kuća označava događaje koji slede nakon braka, dok 4. kuća označava konačan rezultat braka, ako želite da vaš brak bude prijatan, onda držite ove planete dalje od 1. i 7. Kuće. Planete iznad horizonta su vidljivije, nego planete ispod horizonta, pa deluju snažnije na odabrani datum venčanja i zbog toga je poželjno postaviti Sunce, Mesec, Veneru i Jupiter iznad horizonta.

S obzirom da je Mesec jedan od najvažnijih činilaca u ovakvim kartama, potrebno je izbegavati Mesec u Škorpiji, jer je ovde u nepovoljnom dostojanstvu i u znaku, koji ukazuje na razaranje, krize, gubitke i smrt. Može biti posesivan, ljubomoran, ekstreman i tajnovit, što nije poželjno za sreću u braku. Mesec u Škorpiji lako privlači opasnosti i tragedije, posebno kada je nepovoljno aspektovan od malefičnih planeta i tada ima sklonost prema mračnim raspoloženjima i depresijama. Mesec u Jarcu je takođe u nepovoljnom dostojanstvu, gde može ukazivati na hladnokvrsnost, nemogućnost pokazivanja nežnosti i brižnosti, kao i visoke ambicije i preteranu usmerenost prema statusu, karijeri i profesiji, što može ugroziti partnerstvo. U bračnom životu, greške partnera se teško opraštaju i nikada se ne zaboravljaju, iza čega lako može da usledi kazna. Mesec u Raku, Biku i Vagi u elekcionoj karti datuma venčanja je veoma poželjan, jer u Raku lako ispoljava intimu, privatnost, nežnost, brižnost i porodičnost, u Biku je produktivan, plodan, stabilan i postojan, dok u Vagi teži skladnom i harmoničnom odnosu. Kada je Mesec u Ovnu, onda ukazuje na plahovite, impulsivne i nagle emocije, ali i na odnos u kojem je snažno naglašena strast, gde jedan od partnera teži da se nametne kao vođa ili u dominantnijoj ulozi, što može voditi ka čestim trvenjima. Mesec u Blizancima, govori o važnosti komunikacije i razmene informacija i ideja u odnosu, gde je zainteresovanost za seksulanost sekundarna.

Blizanci imaju potrebu da se stvari stalno kreću, tako da u odnosu nije preporučljiva mentalna tromost, jer u protivnom može doći do nezadovoljstva, a dulanost ovog znaka uz pomoć i ostalih elemenata, može doći do izražaja i u braku. Kada je Mesec u Lavu i u povoljnim aspktima može ukazivati na odan i veran odnos, pogotovo kada se osećanja između partnera potpuno rasplamsaju, ali ako je u nepovoljnim aspektima, onda govori o pogrešno usmerenim osećanjima, prisutnosti taštine i oholosti, što može narušti odnos. Lav je idealista i ono što voli uvek želi da postavi na pijedestal, što može odvesti u razočaranje i bolni gubitak iluzija. Mesec u Devici je ponekad dovoljan sam sebi, međutim i pored toga, ovom znaku brak nije mrska tema, veran je i mnogo osećajniji nego što izgleda, jer je stidjivost ovog znaka prepreka da pokaže osećanja. U nepovoljnim aspektima, Mesec u Devici ispoljava kritičan i sitničav stav i nije ga ni malo lako zadovoljiti, što može narušiti odnos. Kada je Mesec u Strelcu, a kako je Strelac više naklonjen slobodi, nego braku, ne rado prihvaća ograničenja i obuzdavanje, a ako je pod aflikacijom malefičnih planeta, onda se odnos može pretvoriti u sarkazam i nesreću, što ponekad dovodi do razvoda. Mesec u Vodoliji ukazuje na prijateljski odnos, jer umesto posesivnosti i ljubomore ovde preovladava prijateljsko raspoloženje. Međutim, u nepovoljnim aspektima odnos može biti ugožen zbog toga što je Vodolija sklona ljubavnim aferama posle venčanja. Kada je Mesec u Ribama u najboljem izdanju govori o saosećajnom, nežnom, romantičnom i brižnom odnosu, ali kada je pod aflikacijom može ukazivati na neverstvo, razdražljivost, slabost i poroke, što narušava odnos.

Retrogradna Venera se ne preporučuje u elekcionoj karti venčanja, što se može lako izbeći, jer je Venera retrogradna oko 40 dana na svake dve godine.

U narednom primeru, imamo horoskop za datum venčanja, koji ukazuje na mnoge nepovoljnosti i pogrešan izbor datuma, što je vrlo brzo proizvelo probleme, krize i razvod braka.

Kako odabrati najpovoljniji datum za venčanje?Na Ascendentu je promenljivi znak Strelac, koji teži promeni, ali ovaj pokazatelj nije sam po sebi dovoljan da bi mogli govoriti o pogrešnom odabiru datuma venčanja. Strelcem, vlada Jupiter, koji je po svojoj prirodi benefičan i ukazuje na ekspanziju, optimizam, blagodeti i sreću, međutim Jupiter se nalazi u znaku Škorpije, koji ima tendenciju da proizvede krize, lomove, razaranja, neprijateljstvo i gubitke. Jedni aspekt koji prima znak na Ascendentu je aspekt od Sunca, koji mnogo ne pomaže, jer se radi o kvadratu. Povoljno dostojanstvo nema ni jedna planeta, dok su Mesec i Venera kao važne planete u kartama venčanja u Škorpiji, znaku svog izgona i dodatno oštećene činjenicom da je i njihov dispozitor Mars u znaku svog pada (Rak).

Jupiter, kao vladar Ascendenta nije povezan ni sa jednim povoljnim aspektom, a pri tome i njegov dispozitor je Mars u Raku, koji je u ovoj karti vrlo nepovoljan. Mars u Raku  u nepovoljnom kosmičkom položaju i u uglovnoj 7. kući je u opoziciji sa Uranom i Neptunom u 1. kući, što mu daje veliku snagu nepovoljno da deluje. Ovi aspekti ukazuju na neprijatna iznenađenja, napetosti, nemire, razočarenja, iluzije, laži i prevare, a to je ovde razarajuće, jer je Mars dispozitor Meseca, Venere i Jupitera. Vladari 1. i 7. kuće, kao da nemaju želju da sarađuju, jer nisu u aspektu, a Merkur kao vladar 7. kuće je u kvadratu sa Uranom i Neptunom. Venera i Jupiter su u nepopularnom delu Škorpije, koji se zove „spaljeni put“, a sama činjenica da je Venera u Škorpiji, kao i Mesec koji je istovremeno u nepovoljnoj konjunkciji sa Plutonom, ukazuju na nesreće u braku. Na vrhu 4. kuće, koja predstavlja konačan rezultat braka, nalazi se Ovan, čiji vladar je Mars u Raku, a na vrhu 10. kuće, koja ukazuje na događaje nakon venčanja, nalazi se Vaga, čiji vladar je Venera u Škorpiji. Prema tome, ova karta venčanja je nepovoljna, jer u njoj dominiraju nepovoljni uticaji, koji su destabilizovali brak i konačno ga uništili.

Pored elekcione karte datuma venčanja, a da bi se osigurao uspeh u braku, potrebno je i da se slažu horoskopi između partnera, ali horoskop datuma venčanja oslikava budućnost braka, kao i prilike u njemu. Za izbor datuma venčanja je potrebno astrološko znanje, ali osnovna pravila se mogu primeniti bez velikih teškoća.

 

 

 

0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop
    Scroll to Top