Jupiter u Strelcu od 8. novembra 2018. do 2. decembra 2019.

Jupiter u Strelcu od 8. novembra 2018. do 2. decembra 2019.Jupiter se vraća kući!

Jupiter ulazi u Strelca 8. novembra 2018. gde ostaje sve do 2. decembra 2019.

Koliko smo naučili od Jupitera u Škorpiji? Koračajući znakom Škorpije vozio je kroz hodnike podzemlja naših emocija i želja.

Kažu da na kraju tamnog i mračnog tunela dolazi svetlo. Možemo reći da je tranzitni Jupiter u Škorpiji prolazio kroz ovaj tamni tunel, ali da li to onda i znači da Jupiter u Strelcu donosi svetlo i vedro nebo?

Budimo oprezni, pa bez preterivanja i veličanja, jer ne zaboravimo da je Jupiter najveća planeta našeg Sunčevog sistema. Uveličan je gore, uveličava se i dole.

Molim vas, pre nego što donosete bilo kakav zaključak, razmislite da li razapinjete strelu Jupitera sa Balkana ili Severne Evrope, iz Singapura ili siromašne Centralnoafričke republike?

Razmislite da li ste konzervativni, kruto tradicionalni ili tvrdoglavi? Ili, ste toliko otvoreni da bi mogli dobaciti i do  najudaljenije otkrivene galaksije, koja je nazvana  EGSY-2008532660?

Da li ste spremni da ostavite i prekinete svaki lanac za koji ste vezani i krenete u avanturu koja se zove „Put oko sveta koji  može da mi promeniti život?“

Ovo su vrlo, vrlo važna pitanja da bi uopšte mogli da ukapirate šta je tranzitni Jupiter u znaku Strelca.

Ništa on neće popraviti i okrenuti u poslovima i pitanjima naše svakodnevice, jer Jupiter u Strelcu uopšte ne voli da se bavi svakodnevnim temama.

Njega ne zanima upisivanje radnog staža i radna knjižica. Ne zanima ga da sedi na nekom poslu zatrpan hrpom papira dišući na škrge i gledajući šefa svaki dan. Nije zainteresovan za nikakve ograničavajuće i smarajuće „rupetine“. Njega ne zanima ni jedna ljudska glava na ovoj planeti, koja ne može ili neće da vidi i pogleda dalje od onoga što joj se servira u svakodnevnoj rutini života.

Jupiter u znaku Strelca poziva da posetimo druge zemlje, druge kulture i druge horizonte tražeći rast, proširenje i poboljšanje na osnovu vere, koja ga stalno iskušava novim obećanjima. Ako krenete ne okrećite se! Nema ništa iza vas. Postoji samo ono i nešto ispred vas, a to je nepregledna i beskrajna daljina u koju su uronjene nove avanture.

Koliko ste spremni za neke druge i drugačije dimenzije života, a  koje nemaju toliko zajedničkog sa mnogo toga što se dešava oko nas? Ako niste spremni na sve ovo teško možete dobaciti do Jupitera u Strelcu. Budimo realni, nije on za svakog.

Jupiter u Strelcu traži dostojanstvenost, pa da spomenemo i aristokratsko ponašanje, fine i uzvišene manire! Međutim, bar što se tiče ovih prostora ovde, kao da je malo ostalo od dostojanstvenosti, pa će za mnoge Jupiter u Strelcu ispaljivati ćorke.

Ali, Jupiter u Strelcu daje šansu i onima na Istoku, na Zapadu, Severu i Jugu, pa od sela do sela, od grada do grada, od  države do države, od kuće do kuće, svagde onako koliko smo u mogućnosti da ga prepoznamo. Na svakom mestu na ovoj našoj planeti onako i onoliko koliko budemo znali šta ćemo sa njim? Jer, neko će moći mnogo, a neko neće moći i neće umeti baš ništa. Pa, on je ogroman i velik!

Izaći iz „zone udobnosti“, boriti se za velike ideje, a onda tek na kraju dolaze i veliki stvari. Dobro ste čuli, velike stvari, veliko i opet veliko, jer samo oni koji su sposobni za ovakve korake mogu osetiti dela Jupitera u Strelcu.

Bez Jupitera u Strelcu nikada se ne bi zainteresovali za ostatak sveta, druge kulture i narode, ali nema zainteresovanosti za ova pitanja i ako pojedinac nema razvijenu svest i širinu (veličinu) Jupitera. Sad se zapitajte, gde ste, ko ste i šta ste?

Jupiter u Strelcu od 8. novembra 2018. do 2. decembra 2019.

Na ovim našim prostorima verovatno ništa novog neće biti u obimu i kvalitetu Jupitera. Ova planeta vlada učenjem i obrazovanjem, ali moramo biti svesni mesta gde jesmo, međutim to ne znači da u drugim delovima ova naše planete i sveta neće biti ovakvih velikih i novih koraka. Tamo gde ima uslova on će dati!

U svakom slučaju, ako je za utehu nama i ovde, mnogo toga bi trebalo promeni u obrazovanju, ako želimo da mladi ljudi budu profesionalno ispunjeni. Jupiter u Strelcu treba da osvetli sve društvene teme.

Da li ste spremni da spakujete kofere i da putujete zbog potrebe za boljim životom i uslovima? I, ne samo za boljim životom već da se otisnete na put oko sveta uz eto samo prisustvo vere da će svaki novi korak doneti novo i pozitivno iskustvo. Onda se dogodi negde na hiljaditom kilometru, kada se nađete u novom iskustvu, baš tog trenutka, kao pomoć sa neba, pojavi šansa koju možda čekate ceo život.

Verovatno ćemo videti i porast migranata po svetu.

Svako od nas ima neki svoj svet u kojem je postavio granice. Ali, ovakvi lični, ograničeni, zatvoreni i sebični mali svetovi ne mogu da važe, ako hoćemo da budemo sposobni za tranzit Jupitera u Strelcu. Oni ne bi trebalo da postoje!

Vrata se moraju otvoriti da bi neki dobri posetioci ili putnici Jupitera mogli da uđu. Moraju se otvoriti da bi povratili poverenje u ljude. Trebaju da se širom otvore da bi pomerili i uklonili granice koje smo postavili u ovim našim malim svetovima. Jupiter je veliki svet bez granica. To traži Jupiter u Strelcu! Sada se opet zapitajte, koliko ste spremni za to?

Sve mora biti široko i otvoreno, jer kako ćemo drugačije čuti prizvuk avanture, slobode, beskraja? Kako ćemo drugačije shvatiti da je svet izvan naših granica mnogo interesantniji?!

Ali, pogledajte oko sebe čovek sve više postavlja granice! Pa, on se čak i bori za granice. On se ograđuje i zatvara granicama, lancima i strahovima!

Potrebno je da se hrabro prepustimo traganju za istinom, posebno danas i usred mnogo medijskih laži i medijskog rata. Zašto mislite da se istina, pa i vaša, nalazi u tim malim ograničenim svetovima?

Važno je da oštrimo naš osećaj unutrašnje i spoljašnje pravde i da praktikujemo toleranciju i velikodušnost. U našem savremenom svetu, pohlepa i potrošnja su postali naši idoli. Postoji nedostatak opštih ciljeva, kao i onih pojedinaca koji mogu postati uzorni modeli. Vreme Jupitera u Strelcu zahteva da preispitamo ove vrednosti i potražimo značenja nekih viših ciljeva.

Međutim, Saturn u Jarcu, a pogotovo Pluton u Jarcu, ipak imaju još posla, jer moramo priznati da je naše društvo i civilizacija još uvek mnogo daleko od viših ciljeva, koji će služiti humanijem i boljem društvu.

Prolazeći znakom Strelca, Jupiter će imati samo nepovoljan aspekt sa Neptunom u Ribama.

Biće potrebno mnogo unutrašnje iskrenosti da bi otkrili svoje mane i propuste, koje nas drže u velikoj zabludi po svim pitanjima, pa i onim kada su globalna i svetska dešavanja u pitanju.

Neptun iskrivljuje sliku, donosi zablude i iluzije, pa su ovo  obmane i prevare. Verovatno će se još pojačavati trend pojavljivanja velikih gurua, svetaca i trenera sreće, ali sa uticajem Neptuna sve je maglovito, obmanjujuće i lažno. Kupuje se i prodaje magla. Jupiter i Neptun. Klopka.

Neptun obmanjuje čoveka, čovek obmanjuje ceo svet i sebe i postaje deo ove velike (Jupiter) prevare (Neptun).

Jupiter u Strelcu od 8. novembra 2018. do 2. decembra 2019.

Velikih prevara biće u nauci, finansijskim tokovima, obrazovanju, „velikim“ otkrićima, knjigama i svagde gde će se nuditi čudesna, čarobna i magična pozitivna rešenja. Očekujemo velike afere i skandale u crkvama.

Međutim, ovaj aspekt pokreće sve teme da bi čovek mogao ustvari da otkrije svoje sopstvene samoprevare. Da li će uspeti?

Jupiter u Strelcu je povezan sa duhovnim istinama, religijama, višim umom, dok je Neptun u Ribama povezan sa duhovnošću, ali sa nijansom mističnosti, magije i misterije. Promenljiva energija ova dva znaka daje mogućnost promena. Daje mogućnost uvećanja kapaciteta za podizanje svesti i prevazilaženje materijalnih i emocionalnih vezanosti.

Ali, oprez, jer ovaj kvadrat zaista može biti obmanjujući. I, na kraju krajeva, koliko nas ima spremnih i sposobnih da u ovom svetu, pa još pod uticajem ovog aspekta, prepoznamo zablude i prevare? Realno, vrlo, vrlo malo (pa, uključujući i sebe), a pogotovo kada dolazi do preterivanja (Jupiter) u iluzijama i lažnim rešenjima (Neptun).

Opasnost ovog aspekta je i u begu od realnosti, kao i u stavu da spoljašnja realnost nije validna. Zato, ako ne budemo učili iz sopstvenih grešaka i sopstvenih obmana, teško je uspeti u spoljašnjem i materijalnom svetu.

Na primer, neki će uložiti veći ili manji iznos novca u neki posao ili novi projekat, ali se niste potrudili da saznate kakve su zaista realne mogućnosti na tržištu, cene i kakve su mere vašeg rizika.

Neki će biti zadovoljni svojom verom u dobro ili u pozitivan rezultat, kao nešto što bi trebalo da dođe odozgo i da su zaštićeni od svake opasnosti. Neki drugi će verovati da će ih neka duhovna zaštita spasiti od svega. Međutim, ovo je vrlo delikatna i osetljiva kombinacija planeta u nepovoljnom aspektu. Zbog toga, držite oči širom otvorene.

Budite oprezni da ne bi bili prevareni i navučeni u neku grupu ili društvo „duhovnog“ ili sektaškog karaktera. Što više budete imali ovakvih sklonosti više ćete idealizovati i jače ćete pokrenuti točak obmane koji radi na gorivu Neptuna.

Naravno da će Strelac, Ovan i Lav imati veće šasne sa Jupiterom u Strelcu, nego Devica, Blizanci i Ribe. Šta sa ova poslednja tri znaka? Pa, moraće (ustvari ništa se ni ne mora) da pogledaju dalje od svog komšiluka i od svoje ulice. Putujte! Učite iz drugih kultura. Pogledajte izvan svojih fizičkih i mentalnih granica.

Uopšteno, medijska (komercijalna) i jeftina astrologija sigurno će predviđati: „Zahvaljujući Jupiteru imaćete fantastičnu godinu i vaši projekti biće realizovani…“ i dobićete jednu injekciju optimizma i velih očekivanja. Ali, svaki slučaj je poseban i svaka osoba ima svoje specifičnosti, pa oslanjanje samo na znak rođenja, kao i tranzitnog Jupitera u Strelcu, previše je opšte i naravno najčešće pogrešno.

Putuj Igumane i za manstir ne brini!

0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop
    Scroll to Top