Jupiter u nepovoljnim aspektima sa ličnim planetama

Jupiter u nepovoljnim aspektima sa ličnim planetamaJupiter uvek predstavlja i opisuje neku širu sliku koju imamo. To je ono mesto gde ste zbog neke šire slike spremni da napravimo velike korake.

Mesto na kojem bi da se širimo, kako po visini, tako i po širini i dubini.

Mesto koje predstavlja neki ideal ka kojem težimo.

Mesto gde će Saturn uvek reći: “Ne!”

Mesto na kojem imamo potencijal i materijalno da rastemo na nižem nivou, ali intulektualno i duhovno na višem nivou.

Mesto na kojem se zenice šire dok se pogled gubi negde daleko u daljinu i gde ne postoje granice.

Svi imamo neko idealno mesto na koje sebe zamišljamo bar u mislima i idejama. Ali, bez obzira, kada vas neko pita koja je tvoja šira slika? Šta je tvoj ideal? Gde bi to želeo čak i sebe da prevaziđeš? Ti ćeš onda da pogledaš u Jupitera u natalnoj karti.

U ovom tekstu ću se fokusirati samo na nepovoljne aspekte Jupitera i ličnih planeta da bi razumeli prepreke.

Ako je Jupiter u natalnoj karti nepovoljno aspektovan sa jednom od ličnih planeta (Sunce, Mesec. Merkur, Venera ili Mars) to bi značilo da je vaša šira slika u suprotnosti i konfliktu sa nekom vašom ličnom karakteristikom.

To je onda prepreka i problem.

Koja lična karakteristika predstavlja prepreku, zavisi od prirode lične planete i položaja u znaku sa kojom je ta planeta u nepovoljnom aspektu sa Jupiterom.

Jupiter u nepovoljnom aspektu sa Mesecom

Ovde je neki obrazac ponašanja iz detinjstva u konfliktu sa širom slikom koju želite da postignete. Postoji nešto u ponašanju što ometa težnje da se povežete sa većim i višim. U muškom horoskopu, žene mogu biti kamen spoticanja u dostizanju nekih ideala, koji su povezani sa širom slikom. Duša koja je ispunjena brižnošću, zaštitničkim nagonom i strepnjom u konfliktu je sa težnjama Jupitera za rastom.

Na primer, Mesec u Biku u kvadratu sa Jupiterom u Lavu. Sa Jupiterom u Lavu osoba ima težnju da prevaziđe sebe kako bi postigla veliki uspeh, autoritet i uticajnost. Međutim, Mesec u Škorpiji, a zbog očuvanja emotivne sigurnosti, jer je Škorpija fiksni vodeni znak, ne želi da se toliko eksponira i pokazuje kao Jupiter u Lavu. Takođe, nešto što je esktremno i opsesivno u ponašanju osobe, pa i njenom karakteru, ometa širenje Jupitera u znaku Lava. Na primer, intrige, manipulacije i tajne, mogu uruštiti čak i postignute velike rezultate ili autoritet.

Jupiter u nepovoljnim aspektima sa ličnim planetama

Jupiter u nepovoljnom aspektu sa Suncem

Osoba nema dobru procenu svojih mogućnosti i preteruje u svojim ambicijama. Preterani ponos, ego, ali i neka osoba koja predstavlja autoritet, postaju prepreke za krupnije korake.

Na primer, Sunce u Ovnu u nepovoljnom aspektu sa Jupiterom u Raku. Sunce u Ovnu ukazuje na ego koji teži samostalnosti i individualnosti što će ometati širu sliku, koja je u ovom slučaju povezana sa idejom porodice i privatnog života. Da bi se postigao autoritet potrebno je pokazati veliku odlučnost, snagu i hrabrost, a ovakva snaga odbija bilo kakvo intimnije vezivanje. Ovo onda može da ometa rast, koji je ovde moguć kroz osećajnost, emotivnost i brižnost (Jupiter u Raku).

Ego hoće da slavi sebe povezujući se sa obiljem, ali u nepovoljnom aspektu predstavlja i prepreku u ostvarivanju takvih ciljeva. Tamo gde osoba želi da postigne autoritet i privuče pažnju na sebe, jer na taj način demonstrira svoju snagu (Sunce u Ovnu) aktivira i unutrašnji konflkt sa Jupterom u Raku, koji teži rastu, ali kroz emotivnu stranu ličnosti.

Jupiter u nepovoljnom aspektu sa Merkurom

Razum je u konfliktu sa idealima. Merkur u ovom aspektu razmišlja: “Ovo što Jupiter traži uopšte nije razmno!” dok Jupiter svoje velike planove ne može da usaglasi sa racionalnim i praktičnim umom.

Misli i ideje imaju potrebu da budu velike kroz velike planove, ali način razmišljanja i sticanje praktičnog znanja remeti širu sliku Jupitera. Ono o čemu osoba razmišlja u svakodnevnom životu, a to je od jutra do večeri, kao i u poslovnim aktivnostima, predstavlja prepreku za rast Jupitera. Informacije i saveti, koje osoba dobija i prima u svom bližem okruženju, nalaze se u konfliktu sa “tačkom” rasta. Čak i jedna jedina pročitana knjiga postaje prepreka za širu sliku u smislu prevazilaženja granica.

Na primer, ako je Merkur u Devici u nepovoljnom aspektu sa Jupiterom, onda analitičko i oprezno razmišljanje, mogu biti prepreka za rast Jupitera. Ili, ako je Merkur u Biku: “Hoću da razmišljam da bi pravio novac”, a Jupiter u Vodoliji, onda to postaje konflikt sa mogućnošću dobijanja šire slike, koja je ovde moguća uključivanjem u društvene tokove.

Jupiter u nepovoljnim aspektima sa ličnim planetama

Jupiter u nepovoljnom aspektu sa Venerom

Rast Jupitera u konfliktu je sa onim što osoba vrednuje i ceni kao vrednosti. Na primer, ako je Venera u Vodoliji u nepovoljnom aspektu sa Jupiterom u Lavu, osoba ceni vrednosti koje su povezane sa društvom kao celinom, ljudima i naprednim idejama, ali rast Jupitera u Lavu traži okretanje prema sebi i ličnim ambicijama.

Emotivni život i ljubav dolaze u sukob sa širom slikom u kojoj je moguć rast. Osoba ima očekivanja da isprati rast (Jupiter) kroz partnerske odnose, veze i ljubavni život (Venera), ali zbog nepovoljnog aspekta dolazi do precenjivanja u bliskim odnosima. Ako je Venera u Ribama u nepovoljnom aspektu sa Jupiterom, onda su njene vrednosti koje su povezane sa bezuslovnim davanjem, senzibilnošću, umetnošću i bajkama u konfliktu sa nekim višim ciljevima.

Postoji potreba da se rast Jupitera poveže sa materijalnim vrednostima koje su predstavljane Venerom, ali upravo stavovi prema novcu i konforu u konfliktu su sa ekspanzivnim tokom Jupitera. Na primer, Venera u Vagi voli da poseduje lepe stvari, ali ako je u nepovoljnom aspektu sa Jupiterom u Jarcu, rast može biti zaustavljen, jer Jupiter u Jarcu u svoju širu sliku postavlja samo ono što je nužno, potrebno i praktično za život.

Jupiter u nepovoljnom aspektu sa Marsom

Mars predstavlja naš pogon i gorivo, ali u nepovoljnom aspektu sa Jupiterom, možda pogon nije dobro podešen da bi se mogao ispratiti rast Jupitera. Možda i gorivo koje sipate nije kvalitetno za potrebe Jupitera.

Ako je na primer, Mars u Strelcu u nepovoljnom aspektu sa Jupiterom, proverite da niste možda previše sipali goriva, jer ako je Jupiter u Devici, onda bi ga trebalo malo po malo sipati. Bez obzira što Mars u Strelcu jeste motivisan velikim koracima i idealima, ipak zbog Jupitera u Devici, veliki koraci moraju biti usaglašeni sa dnevnim i svakodnevnim poslovima i obavezama.

Način na koji dolazite do cilja ili način na koji nešto postižete i dobijate u konfliktu je sa idealima kojima težite. Na primer, ako je Mars u Devici  i u opoziciji sa Jupiterom u Ribama, sigurno da uključujete svaki, pa i najmanji detalj kako bi došli do nečega, ali time i gubite širu sliku Jupitera u Ribama. Ili, ako je Mars u Biku u opoziciji sa Jupiterom u Škorpiji, onda do nekih ciljeva dolazite mnogo sporije, ali i opreznije, međutim gubite širu sliku Jupitera koja u Škorpiji traži mnogo veću prodornost.

 

0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop
    Scroll to Top