Venera u Lavu trigon Uran u Ovnu

Venera u Lavu trigon Uran u OvnuVenera u aspektu sa Uranom ukazuje na uzbuđenje i drhtanje kada se pojavi “osoba prava”, osoba koja vam se sviđa, a koju ste iznenada ugledili ili onaj osećaj pozitivne treme, koji poželjan. Uzbuđenje se oseća u poljubcu, drhtanje u zagrljaju, kao i nestrpljivost u dodiru, jer nema strpljenja da se čeka pogodan trenutak da se dodirne ono što volite ili ono što vam se dopada. Ne čeka se vikend ili neki sunčan i povoljniji dan da bi se pokazala ljubav ili osećanje bliskoti, mada je sa Uranom ovde bliskost diskutabilna, jer osećaj zadovoljstva i uživanja postoji samo ako nas niko ne ograničava ili ako nam nije ugrožena individulanost.

Venera u Lavu je u aspektu sa Uranom izuzetno društvena. Kontakti sa drugima, druženje sa prijateljima i uopšte društvene aktivnosti, posebno u sklopu raznih grupa, udruženja, klubova i sl. gde se okupljaju ljudi sličnih ili istih interesovanja, izbacuju ličnost u centar pažnje, jačaju volju i samopouzdanje u čemu se postiže radost i dobro raspoloženje.

Venera u Lavu svoje talente, estetiku, umetnost i lepotu stavlja u centar pažnje, postoji ambicija da se sve to istakne i postigne uspeh, slava, nagrade, pa i moć, tako da ovaj položaj planete u znaku možemo povezati sa uspešnim i poznatim umetnicima, estetama, manekenima, poznatim licima sa naslovnih strana, pevačima, plesačima, a koji do slave i uspeha dolaze tako što koriste moderne i neobične ideje.

Slično kao kada na nekom koncertu, neka poznata zvezda, uradi nešto prvo što niko do tada nije uradio i napravi iznenađenje, a onda sutra dan svi mediji i izveštavaju o tome, ali prvenstveno zbog toga što se dogodilo čudo, nešto neočekivano, a što opet može biti kritikovano i prozivano od strane onih koji poštuju kruto nametnute granice. Možemo se ovde prisetiti iznenadjenja na Madoninim koncertima. Takođe, ovaj aspekt opisuje i uspeh nekog umetnika u čemu mu pomaže ili daju podršku određene grupe i udruženja. Zbog umešanosti Urana, koji ne pravi nikakve razlike i na taj način šalje ideju o jednom humanijem društvu, ovaj aspekt opisuje i nastupanje u javnost poznatih umetnika kroz humanitarne koncerte i uopšte humanitarne akcije drugačijeg tipa, pa na taj način postaju popularniji i privlače pažnju na sebe.

Venera predstavlja i vrednosti, naš odnos prema vrednostima, a u Lavu postoji ljubav prema skupocenim stvarima, prema svemu što ima veliku vrednost, od najstinijih stvari, na primer ako govorimo o skupocenom prstenu ili minđuši do najkrupnijeg, ako govorimo, na primer o vilama i bogato opremljenim kućama. U kontaktu sa Uranom, ovo može biti onaj trenutak kada dobijate na bingu, kocki ili sportskoj prognozi, tako da možete onda ispuniti svoj san, pa kupite skup i brz automobil ili za ispunjenje sličnog sna, potrebno je da prihvatite bilo kakav rizik, avanturu ili promenu.

Svaki posao koji traži prihvatanje rizika ili “kockanje” u ovom aspektu može biti put do “dobitka”,  koji će zadovoljiti sujetu i ego, a onda isticanjem vrednosti i onoga što imate, tako da svi vide, donosi zadovoljstvo.  Možda će neko iznenada početi da pakuje kofer i da se sprema preko noći za putovanje u neko mondensko letovalište ili na primer u Monte Karlo, jer je “slučajno” izabran, izvučen u nekoj nagradnoj igri i sl.

Postoji ljubav prema igrama i kroz njih se razvija takmičarski duh u kojem postoji želja za pobedom, pa u aspektu sa Uranom, to su uglavnom avanturističe “igre”, poput raznih rialitli emisija ili skaknje iz padobrana, surfovanje, skakanje sa visina, rafting, jer sve to u aspektu Venera u Lavu trigon Uran u Ovnu postaje samo igra.  Zatim, ljubav prema autoritetima, od oca do bilo kojeg drugog autoriteta, a posebno prema onom autoritetu, gde postoji divljenje zbog njegove inteligencije, genijalnosti i posebnosti.

Lav simbolizuje sve one koji imaju moć ili neko uticajno mesto, a sa Venerom, oni obraćaju pažnju na svoj izgled i uvek im je važno da izgledaju privlačno, lepo i doterano, gledaju da uvek budu nasmejani i opušteni dok su oči drugih usmerene prema njima, dok kontakt sa Uranom svemu ovome dodaje crtu “različitosti”.

A, ljubav? Na ljubav si ponosan. Na partnera si ponosan, što i jeste motivacija Venere u Lavu, a to je imati pored sebe nekog ko je uspešan ili ambiciozan, jer tada ova Venera “raste” i hrani svoj ego i ponos, dok kontakt sa Uranom govori da ste do ovakve situacije došli iznenada ili preko noći. Ma, niste ni planirali, niste imali ni u srcu, ni u glavi, a već sutra dan ste ovako nešto imali pored sebe, pa kada pomislite na jučerašnji dan, ne možete da verujete šta se sve tako munjevito izdešavalo. I, ta munjevitost, brzina, nepredvidljivost, doneli su osmeh i sreću na lice, zaljubljenost, lepotu trenutka u kojem uživate i ne želite nikada da prestane, jer je Lav fiksan znak.

Ako posmatramo ovaj aspekt sa Uranove strane, Uran je u Ovnu i to je borba za slobodom i nezavisnšću, a u ovom slučaju postoji pomoć od nekoga ko je zaljubljen ili koji voli ovog buntovnika. Promena I izlaz iz “status quo” je u direktnoj i otvorenoj borbi, koja može izmaći van kontrole, a onda se lako pokazuje I agresivnost, koja je ovde podržana od onih koji se svemu tome dive i koji imaju uticaj u društvu, pa pomoću takvog uticaja šalju pomoć i podršku. Slično kao kada demonstrant na ulici, koji se bori za promenu i slobodu ima dobru vezu sa nekim u krugovima vlasti, a sa kim ima blizak odnos.

Uran u Ovnu je pokušaj da se na jedan radikalan i grub način istakne sopstvena ličnost i “Ja” gurne u prvi plan, tako da su ovo lideri ili predvodnici promena. Oni koji prvi uvode promene i novine, a koji istovremeno imaju podršku iz bogatijih slojeva društva ili imaju “dobre sponzore” pored sebe, koji im pomažu, tako što daju finansijsku pomoć. Uran u Ovnu je odlučio otvoreno da kaže, “Ne!” ili da upozori sve one koji pokušavaju da ga na bilo koji način ograničavaju i sputavaju, da će morati da upotrebi agresiju, ako ga i dalje budu sprečavali slobodno da deluje. Na primer, odlučili ste da se sa partnerom preselite, jer ne želite više da živite sa roditeljima, bilo vašim ili sa roditeljima od vašeg partnera, u povoljnom kontaktu sa Venerom, imate potpunu podršku partnera, a partner će čak biti i ponosan na vas, jer ste pokazali odlučnost u želji da se osamostalite.

Bez obzira što se ovde radi o povoljnom aspektu (trigon), ima nešto što se meni ovde ne dopada. Uran predstavlja otkrića, ideje, eksperimente, predstavlja nauku i naučnike, ali sva ova otkrića, kao i nauka služe za agresiju, oružije, razaranja, ratovanja i onda ovde se sliva novac za takve projekte I otkrića, a novac dolazi kako iz vrha države, tako i od onih koji imaju moć, jer su bogati. Ne sviđa mi se ni to što u ovom aspektu postoji ona, “sjahao Murta, da bi uzjahao Kurta”, jer Uran u Ovnu je promena na silu, dakle promena prethodnog stanja kakvo god da jeste, a da bi putem sile došlo do “promene”, gde bi vlast preuzeli oni, kojima je primat demonstriranje moći i vlasti.

 

0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop
    Scroll to Top