Izaberite najbolji čas da uradite važnu stvar (elekciona astrologija)

Izaberite najbolji čas da uradite važnu stvar (elekciona astrologija)Elekciona astrologija može biti odličan vodič ako se kvalitetno i ispravno koristi, za započinjanje nekih novih poslova i projekata ili za kupovinu kuće, preseljenje, odlazak na putovanje, sklapanje braka, otvaranje firme, podnošenje sudske tužbe i dr. U prošlosti i kroz istoriju, elekciona astrologija se često koristila u svrhu planiranja bitki i njihovih lokacija.

Dobar čas za nekretnine

Selidbe, preseljenja ili kupovina kuće i imovine podrazumevaju jaku i snažnu postavku Meseca u 1, 4, 7 i 10. kući elekcione karte, odnosno na uglovima. Kako fiksni zodijački znaci daju stabilnost, sigurnost i snagu, najbolje je da Mesec bude u jednom od fiksnih zodijačkih znakova, a od njih najmanje je poželjno da Mesec bude u Škorpiji, jer je to njegovo nepovoljno zodijačko stanje. Mesec treba da raste (između mladog i punog) ili da pravi neki povoljan aspekt sa benefikom u 4. kući ili na Ascendetu. Poželjno je postaviti i Ascendent u fiksini zodijački znak, a najpovoljniji su Bik i Lav, kao i postaviti vladara Ascendenta u povoljan aspekt prema vrhu 4. kuće, što može obezbediti osećaj zadovoljtva u novom okruženju. Malefici nisu popularni u 4. kući, tako da ih treba izbegavati, na primer, Mars može aktivirati neprijateljstvo, nesrećne okolnosti, požar, Saturn može ukazati na patnju, nemaštinu, gubitak, hladnoću i vlagu posebno ako je u vodenom zodijačkom znaku, Uran na nestabilnost, sresove, nagle promene, a usled nepovoljnih okolnosti opet selidbu.

Kod kupovine kuće, elekciona karta se posmatra slično kao horarna karta, jer kupca predstavlja Ascendent, a prodavca predstavlja 7. kuća. Najbolje je izbeći Marsa i Saturna u 7. kući, odnosno osloboditi ovu kuću od uticaja malefičnih planeta, jer u tom slučaju možemo govoriti o lošem karakteru prodavca, što bi moglo pokrenuti probleme sa njim. U elekcionoj karti kupovine kuće ili imovine, efikasno je postaviti vladara Ascendenta i vladara 7. kuće u povoljan aspekt od kojih je najbolji trigon. Kako 4. kuća simbolizuje nekretnine i imovinu, vladar 4. kuće trebalo bi da bude u povoljnom zodijačkom položaju i poželjno je postaviti fiksan znak na Ascendentu ili fiksan znak na vrhu 4. kuće. U najboljem slučaju na vrhu 4. kuće trebalo bi da bude zodijački znak Lav ili Vodolija. Marsa i Saturna treba izbegavati u uglovnim kućama, jer ove planete često aktiviraju nevolje, a posebno ako su u nepovoljnim zodijačkim znacima ili u nepovoljnim aspektima.

Kada govorimo o aspektima u elekcionoj karti, onda treba kroistiti i obratiti pažnju na aplikacione aspekte, koji nagoveštavaju aktivaciju, dok separacioni aspekti govore o onome što se već odigralo. Mesec je veoma važna planeta u svakoj elekcionoj karti i potrebno je da bude povoljan i snažan, jer nepovoljno položen Mesec lako donosi probleme ili sprečava postizanje cilja. Kako je Mesec najbrža planeta, on se koristi za određivanje vremena, odnosno kao vremenska odrednica aktivacije događaja. Nije dobro ako Mesec ne bi pravio ni jedan od glavnih aspekata pre izlaska iz zodijačkog znaka u kojem se nalazi, što se zove prazan hod Meseca.

Dobar čas za venčanje

Kod elekcione karte venčanja na Ascendentu je najbolje imati fiksan zodijački znak, što može da obezbedi stabilnost i dugotrajnost. Od fiksnih zodijačkih znakova najmanje je povoljan za venčanje zodijački znak Vodolija, jer ovaj znak previše teži slobodi i samostalnosti. Vaga na Ascendentu je takođe povoljna za elekcionu kartu venčanja, jer je ona prirodni vladar 7. kuće koja simbolizuje brak, ali tu se može uvrstiti i Rak, koji predstavlja emocije, bliskost, porodicu i potomstvo. Kako 7. kuća predstavlja partnerski odnos, brak i bračnog partnera, poželjno je imati povoljan aspekt između vladara Ascendenta i vladara 7. kuće.

Mars i Saturn treba držati van ugaonih kuća, jer mogu vremenom pokrenuti probleme u braku, a nije poželjno imati ni Urana u 1. ili 7. kući koji simbolizuje nestabilnost, krize i razvod. Povoljni aspekti između Sunca, Meseca, Venere i Jupitera su veoma poželjni u elekcionoj karti venčanja, a posebno ako su ove planete iznah horizonta. Dobro je postaviti Veneru u povoljan aspekt prema vrhu 7. kuće, jer ona simbolizuje ljubav, harmoniju, mir i zadovoljstvo, ali i Jupiter koji podrazumeva sreću, optimizam i ekspanziju. Nije poželjno imati Mesec u Škorpiji ili Jarcu, jer je Mesec u tim zodijačkim znacima u nepovoljnom dostojanstvu, a posebno treba izbegavati Mesec u Škorpiji koji je ovde u padu i ne može da iznese svoju pravu prirodu.

Izbor najboljeg trenutka za važan događaj

Zodijački znak na Ascendetu treba da bude u skladu sa predmetom, projektom, poslom ili namerom.

Ovan na Ascendentu je dobar za brze i kratkotrajne poslove, sporstka nadmetanja, početak građevinskih radova ili otvaranje građevinske firme. Međutim, ovaj znak treba izbegavati ako posao zahteva vreme, strpljenje i dugotrajnost ili ako se radi o elekcionoj karti venčanja.

Bik na Ascendentu je dobar za finansijske poduhvate, biznis, projekte koji zahtevaju napor, početak baštovanskih ili poljoprivrednih poslova, kupovinu ili prodaju nekretnina i vrednih stvari. Ovaj zodijački znak treba izbegavati ako se zahteva brzina, fleksibilnost ili napredna ideja u započetom poslu ili projektu.

Blizanac na Ascendentu je dobar za putovanja, pregovore, potpisivanje dokumenata, početak kursa ili škole, pisanje knjige, kupovinu automobila, ali ga treba izbegavati kada se traži stabilnost, kao što je brak, preseljenje, finansije i sl.

Rak na Ascendentu je dobar za porodične poslove, kupovinu kuće i nekretnine, susret sa bliskom osobom, ekološke projekte, poslove koji su u vezi sa publikom i širokim masama, venčanje, začeće, kupoprodaju nekretnina.

Lav na Ascendentu je dobar za političke skupove, prezentacije, otvaranje kockarnica, kladionica i zabavnih salona, projekte koji su povezani sa šou-biznisom, sportska takmičenja, kupoprodaju nakita i vrednih stvari, špekulacije sa valutama, aukcije.

Devica na Ascendentu je poželjna kada počinjemo sa dijetama ili nekom medicinskom terapijom, knjigovodstvene i administrativne projekte i poslove, izdavanje knjige, štamparske projekte, čišćenje kuće, otvaranje perionica i servisa, popravku automobila i mašina, kupoprodaju fotokopir aparata, štampača i faksova.

Vaga na Ascendentu je poželjna za venčanje, javne nastupe, priredbe, kulturna i društvena dešavanja, sporazume, početak partnerskih saveza, umetničke poduhavte i projekte, pravne stvari, modne revije, kupoprodaju umetničkih predmeta, otvaranje advokatske kancelarije, butika i frizerskih salona.

Škorpija na Ascendentu je dobra za političke skupove, vojne poduhavte, medicinske projekte, finansijske poslove, biznis, pokretanje fabrika za reciklažu ili industrijsku proizvodnju, poslove koji su povezani sa osiguranjem, pokretanje pogrebnih firmi, odlazak u lov, kupoprodaju oružija.

Strelac na Ascendentu je poželjan za putovanja, učenje, kurseve stranih jezika, izdavaštvo, kontakt sa strancima, pravne poslove, projekte koji su povezani sa inostranstvom i spoljnom trgovinom, otvaranje turističke agencije, pokretanje velikih kompanija uopšte.

Jarac na Ascendentu je dobar za ekonomske i političke poduhavte, pokretanje građevinskih firmi, početak poslova koji se odnose na poljoprivredu i zemljoradnju, kupoprodaja rashladnih uređaja, trgovina polovnom robom, otvaranje komisiona, trgovinu kožom i obućom.

Vodolija na Ascendetu je dobra za neobične, ekcentrične i moderne projekte, kupoprodaju kompjutera i modernih aparata, projekte koji su povezani sa Internetom, radio tehnikom, električnim osvetljenjima, puštanje u rad velikih elektrana, avio-kompanija, poslove koji su povezani sa akcionarskim društvima.

Ribe na Ascendentu mogu biti dobre za poslove koje ne želite da se otkriju, početak humanitarnih aktivnosti, biznis koji je povezan sa naftom, ovaranje hotela, odmarališta i klinika, putovanja brodom, otvaranje noćnih lokala i barova, vodoinstalaterske poslove, muzičke i filmske projekte, fotografske izložbe, odlazak u ribolov.

U elekcionim kartama treba izbegavati i retrogradne planete u zavisnosti od glavne teme elekcione karte. Retrogradni Merkur je poželjno izbegavati kada se planira putovanje, kod kupovine automobila, kada šaljete važnu poštu, kada imate važne konsultacije, kod potpisivanja važnih dokumenata. Retrogradnu Veneru treba izbegavati kod venčanja, kod rešavanja težih ljubavnih problema, kada želite da kupite neki skupi predmet ili da uložite novac u neki poduhvat i dr.

Elekciona karta predstavlja kartu glavne teme ili događaja koji biramo, međutim ne treba zapostavljati natalnu kartu pri izradi elekcione karte koja teško može da bude savršena. Ustupci su uvek u opticaju.

 

 

0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop
    Scroll to Top