Antonio Banderas – nemirni duh porodičnog čoveka

 

Ascendent je u osećajnom, muzikalnom i maštovitom znaku Riba, koji se često vezuje za pasivnost i povučenost, što ipak nije specifično za Antonia Banderasa, jer je Jupiter, kao vladar, visoko u 10. kući, dok u horoskopu dominira element Vatra u kojem se nalazi Mesec i Sunce, tako da se osećajnim Ribama dodaje inicijativa, hrabar i energičan pristup životu, kao i nagon za isticanjem. Ribe u usponu i Jupiter u Strelcu ukazuju na duhovni i religijski pristup, a Antonio Banderas, kaže:

 

„Religija je nešto vrlo lično. Moj doživljaj religije je više duhovni. Verujem da postoje stvari koje još nismo dosegli, još ne znamo sve. Bog i svet duhovnosti su u svakom čoveku. Znam da nešto postoji, ne znam zašto, ali to osećam.“

 

Neptun, planeta idealizma i duhovnosti je u egzaktnom trigonu sa Ascendentom i naglašava  magnetičnu, harizmatičnu i erotičnu ličnost. Jupiter je u svom sedišu i u povoljnim aspektima (što govori o dobrom kvalitetu ove planete) ispoljavajući pravičnost, milosrdnost, potrebu da se drugi zaštite i dobročinstvo, a uz sve to ima jak uticaj na horoskop, jer je u 10. kući. Program Ujedinenih nacija za razvoj proglasio je Antonia Banderasa za ambasadora dobre volje zbog njegovih zasluga u borbi protiv siromaštva i gladi.

 

Istakao se glumeći u holivudskim filomovima, kao što su: Atentatori, Intervju sa vampirom, Desperado, Filadelfija, Kraljevi Mamba, Veži me i Maska Zoroa. Želeo je da se bavi profesionalno fudbalom, ali je to sve palo u vodu, kada je sa 14. godina polomio nogu o čemu govori Mars u Blizancima, koji ozleđuje kvadratom Ascendent (fizičko telo).

 

 

 

Vladar Ascendenta, (tradicionalni vladar Riba – Jupiter) u 10. kući ukazuje na usmerenje prema statusu i uspehu, što Jupiter čini na ekspanzivan način, pružajući povoljne i dobre prilike u karijeri i profesiji. Jupiter u Strelcu u 10. kući teži rastu i poboljšanju, sledeći optimističnu veru u život i tako utiče na reputaciju, zvanje, ambiciju i položaj u društvu. Ova planeta je i vladar 10. kuće, a  povoljan aspekt (trigon) od Sunca obasjava njegovu ličnost upućujući na protekciju moćnih i uspešnih ljudi, koji imaju uticaj na poslovno i radno okruženje Antonia Banderasa, jer je Sunce u 6. kući. Kako Sunce šalje trigon prema 10. kući, onda se pomoć osoba od autoriteta odnosi i na njegov status, profesiju i položaj u društvu. Aspekt Sunca i Jupitera ukazuje na potrebu za priznanjem i širenjem, čineći nešto „veliko“ ili nešto što će privući pažnju drugih i na taj način uticati na pitanja 6. i 10. kuće. Sunce i Lav u 6. kući povezuju radno okruženje sa scenom i pozornicom, i govore o potrebi Antonia Banderasa da kroz poslovnu kreativnost stekne priznanja. Aspekti Urana prema Suncu i Jupiteru naglašavaju potrebu za originalnošću, promenama, uzbuđenjima i eksperimentisanjem.

 

Želju za zadovoljstvom najlakše izražava u društvenom životu i javnosti, što je povezano sa praktičnom stranom i poslom, jer je Venera u Devici, gde Antonio Banderas može najprirodnije izraziti svoju osećajnu i umetničku energiju. Svakodnevno obavljanje posla je u 7. kući javnosti i društvenih aktivnosti, jer je Devica na vrhu, a ovaj položaj otkriva da je Antoniu Banderasu potreban logičan i praktičan pristup da bi mogao da se oseća ugodno i skladno, povezujući na taj način umetničke sklonosti, posao i javnost.

 

Bez obzira, na emotivan i osećajan uticaj znaka Ribe na ličnost Antonia Banderasa, njegovo doživljavanje šireg okruženja, javnosti, ali i partnetsrtva uvek sadrži neke elemente praktičnosti, analize i poslovnosti. Merkur, planeta poslovnosti i vladar 7. kuće je u 6. kući poslovnog okruženja, u znaku Lava, što ukazuje na sjaj, reflektore, scenu i pozornicu, a u povoljnom aspektu sa Mesecom ističe popularnost Antonia Banderasa. Mesec u Ovnu ispoljava želju za dokazivanjem i isticanjem, sklonost Antonia Banderasa ka aktivnostima koje su konstatntno usmerene prema novim iskustvima, a trigon Meseca i Sunca u vatrenim znacima govori o velikoj motivaciji za realizaciju uspeha.

 

Banderas je bio oženjen sa Anom Lezom, sa kojom se kasnije razveo. Merkur, kao vladar 7. kuće i dispozitor Venere je u padajućoj 6. kući i u nepovoljnom aspektu sa Neptunom, planetom iluzija, obmane i razočarenja, koji je i suvladar njegovog Ascendenta. Danas je u braku sa Melani Grifit sa kojom se venčao 1996. godine. Ribe na Ascendentu, trigon Meseca i Sunca, kao i većina planeta ispod horizonta, ukazuju na potrebu za porodičnim, intimnim i privatnim životom, dok dominacija vatrenog elementa, kao i aspekti Urana prema Mesecu i Jupiteru ukazuju na potrebu za slobodom, nezavisnošću, promenama i uzbuđenjima, tako da Antonia Banderasa možemo opisati  jednom rečenicom, a to je „nemirni duh porodičnog čoveka“.

 

0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop
    Scroll to Top