Mesec u Strelcu – nestašan pramen kose

Mesec u Strelcu – nestašan pramen koseMesečev znak pokazuje „želje duše“, kao i ono što nam je potrebno da bi se dobro osećali u vezi sebe. Želja duše Meseca u Strelcu je da krene od Istoka prema Zapadu, pa od Severa prema Jugu, a onda i da bude jedan od prvih kosmičkih turista do Marsa. Strelac je mentalni znak i Mesec u Strelcu predstavlja mentalno putovanje kroz vreme, ali napred i u budućnost, jer ova duša ne želi da se vraća u prošlost. Tek kada se otvore sva vrata može i da se meri njegova širina svesti. Kada se izađe iza granica praktičnog, racionalnog i analitičnog, onda Mesec u Strelcu postiže dobar osećaj u vezi sa sobom.

Duša je prozirna i jasna, isto kao onda kada ste odlično videli dno najbistrijeg jezera, ali koje je na površini nemirno, jer Mesec u Strelcu nije zadovoljan, ako je dugo na jednom mestu i ako ne može da se kreće fizički ili mentalno. Ako stoji ili sedi dugo na jednom mestu, a „dugo“ je za njega ono što je za mnoge „kratko“, osetiće želju da krene dalje. U njegovim reakcijama i ponašanju nema straha (osim ako Mesec ili Jupiter nisu u nepovoljnom aspektu sa Saturnom ili Plutonom) i zbog toga oseća bliskost sa takmičenjima, sportovima i avanturama. Izleteće ispred vas na motornim sankama, skijama, brzom automobilu, a ako pogledate u nebo možete ga videti kako leti motornim zmajem ili balonom. Strelac je vatreni znak u kojem Mars i Sunce imaju povoljno dostojanstvo, a znamo da su ove planete hrabre.

Osećanja se pokazuju otvoreno i Mesec u Strelcu je iskrena duša, ali i naivna, jer postoji sklonost davanja poverenja ljudima nevezano od činjenice da li im se može verovati. Ne treba zaboraviti da je Merkur ili glas razuma u Strelcu u nepovoljnom dostojanstvu. Pustiće suzu ako ga optužite za neiskrenost dok se budete čudili, jer niste verovali da i on može da zaplače, a onda možete osetiti i bes i gnev, jer je Strelac ipak vatreni znak. Posle će mu biti žao, jer ipak je Strelac znak Jupitera. Kada vidite nekoga da se tuče, a onda sa istom osobom sedi i pijucka za stolom piće, sasvim je moguće da je Mesec u Strelcu umešao prste. Nemojte se iznenaditi i ako dobijete poklon kada se rastajete od Meseca u Strelcu ili kada raskidate vezu ili odnos, jer je Mesec u Strelcu uvek velikodušan.

Ruksak i kofer su mu uvek pri ruci, jer se nikada ne zna kada mogu zatrebati, pasoš je brzo ispečatiran, zalutale i zaostale karte od putovanja su po džepovima i novčanicima i uvek u koferu ili ruksaku nekoliko knjiga. Ovo je jupiterov promenljiv znak, pa su i dve knjige uvek malo. Mesec u Strelcu veruje da će sutra sigurno biti bolje, jer je jupiterov vatreni znak ispunjen velikim optimizmom i entuzijazmom. Funkcija Jupitera je da širi i uveličava u svim pravcima i ovo je velika optimistična duša, koja vas može oraspoložiti i nasmejati kada god padnete. Rećiće vam, „Juče je bilo juče i sutra je novi dan“ ili „To je sada prošlost, okreni se budućnosti koja uvek ima šansu da bude pozitivna.“ Mesec u Srelcu je vrckast i neuhvatljiv, ako pokušate da ga zaustavite ili vežete, a posebno ako mu spomenete „brak“ . Tada zadrhiti i pomisli na sva svoja putovanja, društvo, prijatelje i slobodu, a možda je već kupio kartu za New York ili Las Vegas. Ako je potrebno, ustaće se u autobusu i prepustiti vam svoje mesto, pomoći će starijoj ženi da ponese torbu, ostaviće bakšiš za stolom, ponudiće vam da stanete sa njim ispod kišobrana da ne bi kisnuli. Daće vam njegov ogrtač ili jaknu da vam ne bude hladno.

Mesec u Strelcu – nestašan pramen kose

Mesec u Strelcu može biti i haotičan, zaboravan ili „izgubljen“, jer ponavljam Merkur kao glas razuma je u ovom znaku u nepovoljnom dostojanstvu i zbog toga drži ključeve u ruci i pita se „Gde su mi ključevi?“. Umesto soli, stavlja šećer u kafu, oblači majicu naopako, pomeša terapiju ili tablete i često se pita, „Gde sam ostavio račun za telefon koji treba da platim?“, „Da li sam malopre skrenuo levo ili desno“ ili „Gde sam parkirao auto?“. Ako vidite nekoga kako vuče deset punih kesa iz trgovine – verovatno  ide Mesec u Strelcu, a ako se još „ispruži“ sa tim kesama na ravnom betonu, budite sigurni onda da je to Mesec u Strelcu. Nije u euforiji ako mora da se bavi svakodnevnim poslovima, kao što je usisavanje, kuvanje, brisanje prašine, spremanje plakara, peglanje i totalno mu je nerazumno da ceo život mora svaki dan nameštati krevet. Knjiga je bolji izbor od kuvanja, dobar film je bolji izbor od peglanja, sport je bolji izbor od brisanja prašine, prijatelji su bolji izbor od usisavanja, a putovanje je bolji izbor od nekog porodičnog okupljanja.

Retko kada ćete ga videti neraspoloženog ili mrzovoljnog. Jedino ako pokušate da ugušite njegov optimizam ili ako tražite da vam izračuna „Koliko ima ptica u jatu, ako iznad grada lete dva jata ptica jedno iznad drugog. Kaže gornje jato donjem: Dajte nam jednu pticu i bit će nas 2 puta više nego vas. Na to će donje jato gornjem: Dajte vi nama jednu pticu i bit će nas jednako.“ Ne radite mu ovo.

Mesec u Strelcu se bori za ono u šta veruje, jer je Mars u ovom znaku u povoljnom dostojanstvu, ali njegovo otvoreno ponašanje drugi teško prihvataju. Ako je nekom najmanje teško da kaže „izvini“, onda je to sigurno Mesec u Strelcu, jer će vam se danima izvinjavati, zatrpavajući vas i poklonima. Ni ne razmišljajte, „Gde li se sada nalazi?“, jer može biti na bilo kojoj strani sveta. On je svuda i ne možete ni pomisliti šta je sve njegova znatiželjna duša upila u sebe. I, dok vam bude prepričavao gde je sve bio i šta je video, prosuće sok na vaš telefon, a vi se nećete moći naljutiti na njega.

0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop
    Scroll to Top