Lav – osećaj o identitetu

Lav – osećaj o identitetuZodijački znak Lava pripada vatrenom elementu, što kod pripadnika ovog znaka ističe energični zivotni princip, toplinu, oduševljenje, hrabrost i nagon da se istakne. Sinteza muškog, fiksnog i vatrenog u Lavu, govori o snazi volje i potrebi za zadovoljstvima, uživanjem, zabavama, rizicima, špekulacijama, hobijima, takmičenjima i deci.

Kada svake godine Sunce prolazi kroz znak Lava  od 23. jula do 22. avgusta, prolazimo kroz drugu letnju fazu ili sredinu leta kada je prisutna biljna kulminacija, jer su svi oblici rascvetani, zreli i formirani

Pripadnici ovog znaka imaju razvijenu samosvest, sanažno su okrenuti prema sebi, a njihova psihička energija je okrenuta prema unutra, jer Lav pripada fiksnom kvalitetu. Zbog fiksnog kvaliteta, a bez obzira što Lav pripada vatrenom trojstvu, osobe rođene u ovom znaku ostavljaju utisak velike stabilnosti i poseduju snažnu volju u završavanju onoga što započnu. Lav ima snaznu potrebu da bude u centru pažnje i sebe smatra rođenim vođom sa jakim autoritetom, zbog čega je talentovan da bude predsednik, direktor ili na nekoj moćnoj i važnoj poziciji.

Kako je njegova energija okrenuta prema unutra, pripadnici ovog znaka obično nisu skloni opasnostima od burnih ili iznenađujućih okolnosti. Stabilnost pripadnika ovog znaka proizvodi neustrašivost, čvrstinu i odlučnost ispoljavajući istvoremeno velikodušnost i plemenitost. Lav očekuje da bude uvek pohvaljen i da mu drugi budu odani dok se smelo suočava sa životnim izazovima i svetom oko sebe.

Sunce koje vlada znakom Lava pripadnicima ovog znaka ugrađuje otvorenost i iskrenost, težnju za ličnim uspehom, mada ponekad mogu ispoljavati i aroganciju, oholost i sujtenost. Retko kada padaju pod tuđi uticaj, a sve njihove akcije idu iz srca ostajući verni svojim principima i spremni da pomognu slabijima, što ih čini omiljenim kod drugih. Žudnja za priznanjima daje jak podsticaj njihovoj ambiciji i trudi se da na svom putu prema uspehu održava i ostvaruje veze sa uticajnim, važnim, moćnim i uspešnim ljudima.

Iako ispoljavaju stabilnost, pripadnici ovog znaka su sposobni da ispolje bes, koji je ipak kratkotrajan, posebno u okolnostima i situacijama kada je povređen njihov ponos, ali njihova urođena dobrota i plemenitost im nedozvoljava da ispolje osećanje mržnje za koju su nesposobni. Sve što je osrednje ili obično odbija pripadnike ovog znaka, jer oni imaju potrebu da se povezuju sa velikim, kvalitetnim, uspešnim, moćnim i sjajnim u želji da i sami postignu visok polozaj ne odstupajući od svojih ideja i stavova.

Kada je profesija, karijera i status u pitanju oni vole da odlučuju, napreduju i vode koristeći velike mogućnosti u profesiji, gde žele da budu okruzeni odanim i lojalnim ljudima. Častan je i uporan radnik i voli poslove koji zahtevaju maksimalnu sposobnost, kao i sposobnost da odlučuje i vodi, a često se mogu pronaći u poslovima gde je potrebna organizacija i planiranje, zatim u vojsci, pozorištu, pravnim naukama, kao i u radu sa decom i mladima.

Lako mogu postići čvrstu i sigurnu materijalnu sigurnost, a ponekad su obuzeti i velikim poslovima, igrama na sreću, špekulacijama, ali mogu biti i odlični rukovodioci velikih firmi, a njihova kretaivna i stvaralačka energija ukazuje i na mogućnost umetničkog izrazavanja.

Pripadnici ovog znaka imaju želju da svoju kuću i najbliže okruženje pretvore u u središte gde se njegovi prijatelji mogu susretati i družiti i gde mogu da uživaju u zadovoljstvima, zabavama i igrama. Emocije i ljubav ispoljavaju toplo, otvoreno i dramatično, mada su skoloni okretanju leđa partneru kada se osetite uvređenim, ali kada je pod kontrolom onda je veran i odan, pokazujući sebe u najboljem svetlu.

U porodici i kući teže autoritetu i centralnoj figuri, ali je privrežen porodici koju identifikuje sa osećanjem časti, ponosa i morala, dok od partnera traži da bude reprezentativan u društvu. Ljubav pripadnika ovog znaka je strasna, topla i vatrena, a u partnerskom odnosu maksimalno pružaju i poklanjaju sebe na očaravajući, prisan i plemenit način dok od partnera traze hrabrost, moć, uspeh, ambiciju i kvalitet.

Poznati u znaku Lava: Cezar, Napoleon, Rokfeler, Garibaldi, Jung, Dante, Rubens, Fidel Kastro, Mopasan, Alfred Hičkok, Đura Jakšić, Rade Šerbedzija, Dobrica Erić, Dragan Nikolić, Arsen Dedić, Zoran Đinđić, Milan Gutović, Neda Ukraden, Slobodan Milošević, Mira-Adanja Polak, Milja Vujanović

 

 

0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop
    Scroll to Top