Aspekti tranzitnog Saturna prema ličnim planetama

Aspekti tranzitnog Saturna prema ličnim planetamaIspitaćemo one glavne mehanizme u radu tranzitnog Saturna u aspektima prema ličnim planetama.

Zamislite jedan veliki sat koji pokazuje koliko je sati i kada je za čega vreme. Kasno je i sat pokazuje vreme za spavanje, ali imate želju da pojedete picu („kad joj vreme nije“) i uzimate telefon da bi je naručili da vam je donesu. Pozivate jedan broj, drugi, treći i uspevate kod četvrtog broja da pronađete nekog baš u „sitne sate“, ali dobijate odgovor da ni oni više ne rade. Međutim, uspevate da se dogovorite da vam ipak dostave picu, ali za desetostruko višu cenu.

Morate da razumete da ste ipak imali izbor: da se smirite i odete u kasne sate na spavanje ili da dobijete picu, ali uz posledicu oštećenja novčanika. Možda ste imali i izbor da se ujutro probudite zdravi ili da se probudite uz temperaturu i grčeve u stomaku.

„Postoji vreme kad se rađa i kad se umire, vreme kad se gradi i kad se ruši, vreme kad se voli i kad se mrzi.“

Zadatak svakog tranzita, pa tako i tranzita Saturna prema drugim planetama, predstavlja i opisuje „kvalitet“ vremena, dakle „za čega i za šta je vreme“ ili „kakvo je vreme“.

Ako idemo protiv tranzita, onda idemo protiv prirodnog toka događaja što za posledicu ima nepovoljnosti i ogromnu potrošnju energije.

Zašto je tranzit Saturna toliko naporan, strog i opasan?

On svojim uticajem zahteva i organizuje minimalizam, odricanje i bacanje smeća. Na primer, tranzitni Saturn prema Veneri zahteva štednju, smanjuje nepotrebne troškove, lepu garderobu zamenjuje radnim odelom, uklanja nepotrebne veze, smanjuje izlaske i zabave, smanjuje odmor i opuštanje, zamenjuje ukusnu tortu dijetetskim proizvodom, Na primer, ako ste navikli da pijete tri kafe dnevno, potrebno je da smanjite na jednu.

Aspekti tranzitnog Saturna prema ličnim planetama

Tranzitni Saturn prema ličnim planetama donosi depresiju, pritisak, strah i krivicu, pa ako je povezan sa Venereom sve ovo se može odigravati u sferi ljubavnog i emotivnog života ili finansijske sfere. Ako je povezan sa Merkurom, onda se pritisak i strah odnosi na važne odluke, posao, praktična pitanja, komunikaciju.

Tranzitni Saturn radi na gornjem ili donjem nivou.

Donji nivo je iskrivljena verzija ove planete, koja postaje problematična, negativna i opasna. Gornji nivo predstavlja svesnost: „Šta treba uraditi kako bi šteta bila što manja ili čak izbegnuta?“

Donji nivo Saturna: krivica, sramota, osećaj nedostatka, pritisak okolnosti na silu, šablonske akcije, zavisnost od nekog drugog,  strah i fobije, bolest, gubici.

Gornji nivo Saturna: proveravanje i kontrola, ulaganje napora i discipline, prihvatanje ograničenja, preuzimanje odgovornosti, profesionalizam, principijelnost, postavljanje jasnih ciljeva i rokova, ostaviti samo ono što je najneophodnije, postupati prema pravilima i zakonima, isključiti emocije, delovati jasno i konkretno.

Tranzitni Saturn prema Suncu

Ovo je vreme da postavite sebe i svoju ličnost na „dijetu“. Univerzum i sudbina žele da vas vide u ulozi jake, profesionalne i glavne osobe. Bilo kakva želja za slobodnim vremenom, za vreme ovog tranzita, može se pretvoriti u nešto negativno. Ovo je vreme kada je potrebno postići lične ciljeve i vreme profesionalnog razvijanja.

Gornji nivo: Nalazite se u vreme za zadatke sa jasno određenim rokovima. Na primer, želim da kupim auto 10.03 2019. Odbacite iz života sve ono što je suvišno, kao što su snovi, iluzije, lažni ciljevi i  nepotrebni ljudi. Potrebno je uključiti makismalnu samodisciplinu. Tranzit Saturna prema Suncu uključuje: sve samo sam proveravam, ne verujem nikom, nemam očekivanja i ne nedam se ni za šta, sve računam, konkretno primenjujem svoju kreativnu (životnu) energiju.

Donji nivo: Malo toga je lagano, opušteno i srećno. U najboljem slučaju ovo je efekat ravnodušnosti, a u najgorem je neraspoloženje, depresija, osećaj da nešto važno nedostaje, kao i osećaj besmislenosti i praznine. Vreme pojačanih strahova, a onda i potreba za žaljenjem i traženjem  pomoći.

Aspekti tranzitnog Saturna prema ličnim planetama

Tranzit Saturna prema Mesecu

Ovo je vreme u kojem se uči isključivanje emocija i obraćanje pažnje samo na činjenice. Pomoć i saveti se pružaju samo ako je to apsolutno nužno i neophodno.

Ako imate želju da pronađete podršku u spoljašnjem svetu onda idete u pogrešnom pravcu, jer se morate preusmeriti na ličnu disciplinu i podršku. Vreme ja da pronađete podršku u sebi i razvijati svoje unutrašnje principe. Ovo je vreme kada se unutar privatng i bližeg okruženja uvodi red. Ovakav red se zahteva i u unutrašnjem biću čoveka. Ići u krevet na vreme, jesti redovno i na vreme i dovesti život u red.

Gornji nivo: Pokazivanje unutrašnje discipline, kao i izdržljivosti na sva okolna iskušenja koja su prisutna. Vreme je za sticanje društvenog statusa i stabilnosti. Detaljna analiza i procena prošlih godina i sadašnjeg trenutka.

Donji nivo: Unutrašnji pritisak i neraspoloženje. Nesposobnost da se reše čak i oni najlakši problemi dok se od drugih zahteva pažnja i njihova zabrinutost. Zašto je ovaj svet tako okrutan?

Tranzit Saturna prema Merkuru

Ovo je vreme da razvijate komunikaciju, ali na zrelim, mudrim i opreznim procenama. Vreme kada treba odbaciti nepotrebne, površne i prazne informacije i uvesti red u svoje misli. Tranzit Saturna prema Merkuru zahteva disciplinovanje uma i spremnost da se danima i danima razmišlja i traži rešenje problema. Rešavate težak test od dvadeset pitanja – nemojte odustati na devetom.

Misli, reči i govor moraju biti precizne i jasne. Zadatak je uključiti hladan i trezven um, kao i analize na koje ne utiču emocije i unutrašnja stanja.

Gornji nivo: Planirati i organizovati rutinske zadatake i pitanja iz praktične sfere života. U suprotnom , manje sitnice se pretvaraju u velike probleme. Ako ste uključeni u neka predavanja, pisanje, savetovanje i sl. onda u ovom trenutku napišite što više možete i što više savetujte druge. Na ovaj način trenirate izoštravanje uma.

Donji nivo: Fiksacija na jednu misao stvara fobije i strahove. Nepažnja dolazi iz banalnih razloga. Problemi i greške zbog malih i sitnih stvari, kao i pogrešne procene. Blokade zbog velikih mentalnih naprezanja. Često u ovom trenutku čovek želi da se uključi u više stvari, ali ovaj tranzit upozorava da se izabere samo jedna stvar. Pokušavate istovremeno da rešite četri ili dva pitanja, ali ne ide. Odlučite se za jedno dok ga ne rešite.

Aspekti tranzitnog Saturna prema ličnim planetama

Tranzit Saturna prema Veneri

Ovaj tranzit deluje u dva pravca, prema odnosima ili vezama i prema novcu. Vreme je za rešavanje i završetke nepotrebnih veza, smanjenje troškova koji prevazilaze ono najneophodnije, stavljanje na dijetu i odricanje npr. od slatkiša, ukusne hrane, uživanja u kupovini…

Gornji nivo: U odnosima se pokazuje zahvalnost. Uključuje se hladan razum u sve vrste odnosa. Da li imam korist i radost u ljubavnom odnosu, ali takođe i u prijateljskom ili poslovnom? Oči se ne zatvaraju, ako neko u odnosu izbegava odgovornost i obaveze, jer je posebno tad potrebno da oči budu širom otvorene.

Vreme je da se prebroji novac i da se razume prava vrednost neke stvari, posla, pa i veze. Za vreme ovog tranzita postavljaju se jasni i realni finansijski ciljevi dok kupovina mora biti dobro ispitana i organizovana.

Donji nivo: Prisutan je strah od odbacivanja, napuštanja ili samoće. Pristaje se i na praznu ili „nikakvu“ vezu samo da se ne ostane sam, pa i uz prihvatanje žrtve i patnje. Dolazi do finansijskog pritiska. Sopstvene slabosti se ne rešavaju i zbog toga dolazi do krivice i razočarenja.

Tranzitni Saturn prema Marsu

Vreme ja da naučite kako da kontrolišete svoje aktivnosti i što bolje da  rasporedite poslovne obaveze. Ovo je vreme za teške i važne zadatke i ciljeve. Ili, se prelazi na neki novi nivo u praktičnoj sferi života, ili se postaje žrtva okolnosti.

Univerzum u ovom periodu testira vašu odlučnost i istrajnost u radu. Koliko sam pripremljen da postignem svoj cilj? Ili, će i najmanja prepreka na koju naiđete poništiti onu početnu odlučnost i hrabrost.

Gornji nivo: Ne traži se podrška i pomoć od nikog i sve se radi sam. Postaviti ciljeve i planirati. Imati jasno određene rokove. Na primer, ovaj posao hoću da završim 10. 05 2018. U ovom periodu učite kako pravilno da upravljate energijom, snagom i aktivnostima. Uklanjaju se ne važni i površni zadaci. Korisno je baviti se napornim sporstkim aktivnostima, kao i vežbama za kičmu i držanje.

Donji nivo: Strah i osećaj da je sve tako teško i naporno sprečava čoveka da deluje i preduzme inicijativu. Posao i obaveze se odlažu za kasnije plašeći se da se pokrenemo i aktiviramo. Unutar čoveka nalazi se nagomilan bes, agresija, napetost i bespomoćnost, pa mu se čini da ne može ništa da promeni i uradi.

 

 

0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop
    Scroll to Top