Mars konjunkcija Saturn u Jarcu

Mars konjunkcija Saturn u JarcuOni su preživeli pad aviona koji se srušio u Andima i opstali uprkos velikoj hladnoći i lavinama. Četvrtina putnika ostala je na mestu mrtva dok su drugi podlegli povredama u narednim satima. Preživelo je šesnaest putnika. Od potrage za njima se posle nekog vremena odustalo. Dva meseca bili su zaglavljeni na 3.600 metara nadmorske visine u surovom planinskom terenu i preživeli su bez ikakvog dodatnog izvora toplote.

Suočeni sa umiranjem od gladi hranili su se svojim preminulim putnicima. Temperature su bile jako niske i smrzavali su se. Nisu lako doneli odluku da jedu meso poginulih, ali nisu mogli drugačije. Nakon 72 dana od pada aviona, dvojica putnika su naišla na prevoznika hrane za životinje i bili su spašeni.

Jedan od ove dvojice putnika ima Marsa u konjunkciji sa Saturnom: „Morao sam da zgrabim komad mesa svog prijatelja i pojedem ga da bih preživeo. Kroz oči našeg civilizovanog društva, to je bila jeziva i odvratna odluka.“

Ova priča je tipična za konjunkciju Marsa i Saturna u znaku Jarca.

Prvo se zapitajte na kojem nivou ove dve planete mogu da se ispolje u vašem životu?

Na višem nivou dobijate energiju u najneophodnijim i najsurovijim okolnostima, ali uz spremnost da se suočite sa najtežim naporima.

Najčešće je prisutan problem da se primeti kao da vreme „usporava“ , jer je potrebno dobro pripremiti svaki korak kod preduzimanja bilo kakve akcije. Ako bi pokušali nešto da uradite, a da se niste dobro i studiozno pripremili, najverovatnije bi vaši pokušaji bili beskorisni. Još, ako delujete na nižem nivou uz tvrdoglavo pritiskanje i nedostatak razumnosti („potpuno hladna glava“) onda eneregija i snaga koje su potrebne najčešće bivaju zaglavljene.

Zbog toga, potrebno je podići ovaj aspekt na viši nivo, a to znači prihvatiti najteža iskušenja. Nikako se ne bi trebalo boriti (odbijati) protiv težš izazova ili tražiti neki lakši put. Ovde se zahteva rad na povećanju dubine i jačine koncentracije posebno onda kada postaje nesnošljivo i neizdržljivo.

Videćete nekog ko se uopšte neće hvali koliko snage ima u sebi. On vam se neće hvaliti koliko je tereta preneo proteklih dana. On će ćutati o tome kako je ohrabrivao bolesne, podizao nesrećne i bodrio sve one koji su se prepuštali najtežim patnjama.

Svrha mora biti slična, a to je aktivirati snagu patnjom, pokrenuti je u najsurovijim okolnostima ili kada je potrebno oterati patnju sa nekog drugog. To je nevidljiva i neprimetna snaga koja se mobiliše onda kada mnogi odustaju.

Ili, osvojiti 40 planinskih vrhova za 12 meseci, učestvovati u ekspediciji preživljavanja u prirodi (survival), obići peške bez ičije pomoći od izvora do ušća reku Amazon ili biti Robinzon.

Konjunkcija Saturna i Marsa u Jarcu predstavlja snagu i energiju za teške i praktične zemaljske ciljeve.

Čovek ima mogućnost da se nosi sa teškim problemima. Međutim, nemojte siliti svoju volju i naučite da radite ono što je najpotrebnije i što se mora, ali u onoj meri u kojoj je to potrebno. Ovo nije jednostavno, jer traži potpunu odgovornost i razumnost kako prema sebi tako i prema drugima. Zato, budete svesni svoje snage, ali i slabosti da bi mogli  preuzeti pozicije sa svim teškoćama i nedostacima.

 

0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop
    Scroll to Top