Andželina Džoli i Bred PitLjudska radoznalost je velika i često nas zanima „da li se slažem sa njom, da li se slažem sa njim“, međutim, klijente savetujem da se ne zaleću kod astrologa zbog ovakvih i sličnih pitanja, posebno ako veza još ni ne postoji ili ako su na početku veze ili odnosa. Astrologija odnosa (uporedni horoskop) ne služi da bi smo dobili odgovor na pitanje „da li ću biti sa njim (njom) u vezi?“, jer na takvo formulisano pitanje i nije moguće odgovoriti, tako da je besmisleno ići kod astrologa ako veza nije počela. Međutim, ne trčite kod astrologa ni u početku veze, jer možete izgubiti one dragocene trenutke kada se istražujemo, iščekujemo, privlačimo, opiremo, bežimo i bilo šta drugo. Često je prisutan i straha, a to je strah da se ne iskuse negativne emocije, kao što je razočarenje, odbijanje ili bol. Pa, neka! I to treba iskusiti, jer svako osećanje je dragoceno! Astrologija odnosa nam prvenstveno koristi da bi mogli razumeti odnos u kojem se nalazimo ili vezu, zatim partnera i sebe u tom odnosu i daje nam odgovore na pitanja kako možemo da prevaziđemo eventualne probleme, koji mogu da se pojave.

Na nekim mojim predavanjima, još pre nekoliko godina, analizirala sam uporedni horoskop Andželine Džoli i Breda Pita i govorila o problemima i krizama koji bi mogli da se pojave u njihovom odnosu. Šta nam govori njihov uporedni horoskop?

Svi mi kao individue imamo svoje energetsko polje, pa isto tako i jedan odnos ili veza takođe imaju svoje energetsko polje. Svako od nas se napaja na vatrenom, zemljanom, vazdušnom ili vodenom nivou, a ovo je i jedan od načina da se napajamo kroz bliske odnose. Šta znači napajanje? Na primer, ako imate u horoskopu dominaciju vodenog elementa, onda morate  sebe napajati kroz dušu, osećanja, maštu i unutrašnji život. To znači i da je poželjno u vezi imati initimnost i privatnost sa partnerom, kao i razmenu najdubljih osećanja koje razmenjujemo sa drugom osobom, inače može doći do nezadovoljstva.

Andželina Džoli i Bred Pit

Ako pogledamo u horoskop Andželine Džoli, primećujemo da ona ima dosta vatrenog elementa u horoskopu, koji je onda bitan za napajanje njenog energetskog polja. Zbog toga, možemo postaviti pitanje „Šta joj je potrebno od druge osobe?“ To je energija, živahnost, strast, izazovi, aktivnost, kao i partner koji pokazuje inicijativu i hrabrost. Da li može Bred Pit biti adekvatan za ovakvo napajanje? Može, zato što i on ima dovoljno vatre u svom horoskopu, jer u vatrenim znacima ima Ascendent, Sunce i Jupiter kao vladara Ascendenta. Količina vatre u njegovom horoskopu, kao i u njenom horoskopu ukazuje da je ovaj element dominantan i u njihovom odnosu i zato je strast bila prva i najvažnija varnica. Kada je prisutna dominacija vatrenog elementa, onda veza ne sme da pređe u dosadu, jer automatski prestaje i napajanje, ali ako nestane i strast, onda dolazi do brzog hlađenja i nezainteresovanosti jedno za drugo. Ne treba da vas zabrinjava ako prepoznate nešto od ovoga u vašem uporednom horoskopu, jer je važnije razumeti kako  pronaći način da se održava strast i aktivnost. Međutim, u horoskopu Bred Pita postoji i dominacija zemljanog elementa, pa Andželina Džoli, koja u svom horoskopu nema zemljani element, može vremenom razmišljati: „O, Bože kako je hladan i rezervisan.“ Nekim osobama će baš biti privlačne osobe, koje imaju ono što njima nedostaje i to može biti dobro, ali u takvim slučejavima oboje moraju biti otvoreni jedano prema drugom i pronaći način da se uklope! Bred nema vodeni element u svom horoskopu, ako izuzmemo Neptuna kao spoljnu planetu koji se nalazi u Škorpiji, dok Andželina ima vodeni element (Rak na Ascendentu i Venera u Raku), ali Bredova zemlja je kompatibilna sa Andželininom vodom, a znamo i sami da je voda potrebna zemlji i da je je zemlja potrebna vodi, posebno kada joj daje oblik ili kada je usmerava. Dominacija zemlje i nedostatk vode u horoskopu Breda Pita, govori nam da mu je veoma važna veza sa praktičnim i fizičim svetom, a da intimnost sama po sebi nije toliko značajna. Setimo se da je intimnost potrebna Andželini. Prisustvo vodenog elementa u njenom horoskopi, govori o žudnji za velikom dozom bliskosti i zbog toga njena veza mora biti duboka i intimna da bi ona bila zadovoljna. Međutim, Mesec kao vladar njenog Ascendenta, kao i Mars u Ovnu u blizini desete kuće ukazuju i na sklonost emotivnoj agresiji u trenucima kada nije zadovoljna. Njihova veza je sigurno ispunjena trčanjem u kojem jedno drugom stalno govore „Hajde, hajde“, jer oboje imaju vladara Ascendenta u Ovnu i dominantan element u njihovom uporednom horoskopu je vatra. Dominacija zeemljanog elementa kod Breda, sigurno govori da je on u ovoj vezi glas razuma.

Andželina Džoli i Bred Pit

Prvo što ih je spojilo je strast, što sam već spomenula o čemu govori i konjunkcija njenog Meseca (njen vladar Ascendenta) sa njegovim Jupiterom (njegov vladar Ascendenta) u znaku Ovna. Znamo da je Ovan strastven znak, željan uzbuđena i izazova i s obzirom da su vladari njihovih podznaka spojeni konjunkcijom u ovom znaku, onda je ovaj aspekt i „težište“ onog što ih je privuklo i spojilo. Mesec i Venera, planete koje su važne u uporednim horoskopima bliskih odnosa u njihovim horoskopima su u znacima koji su međusobno u nepovoljnim aspektima.  Njena Venera je u Raku, a njegova Venera je u Jarcu, dok je njen Mesec u Ovnu, a njegov Mesec je u Jarcu. Opet, ako prepoznate nešto od ovoga u vašem uporednom horoskopu, ne treba da vas zabrinjava , jer veze opstaju sa ovakvim kombinacijama, ali potrebno je razumeti kakve različitosti mogu da se pojave. Ako razumemo različitosti, a posebno različitost u potrebama jednog i drugog partnera, onda mnogo lakše možemo da ih prihvatimo. Andželinina Veneru u Raku je osećajna i sklona privatnom i porodičnom okruženju, međutim njena Venera je i u kvadratu sa Uranom, što nam govori o njenoj borbi između „biti porodičan“ i „biti slobodan“ i ova tenzija dovodi do frustriranosti na emotivnom nivou. Ovaj aspekt ukazuje i na borbu između „poštovati porodične vrednosti“ i „poštovati vrednosti koje priznaju slobodu“. Međutim, zbog Venere u Raku, koja je na Ascendetu, ona ima i jaku potrebu za majčinskom ulogom, kao i ulogom žene i supruge kao stuba porodice, što je direktno povezuje sa iskustvom zadovoljstva, ljubavi i radosti, jer je sve ovo u funkciji Venere u Raku. Ali, kao što sam spomenula, zbog kvadrata Venere u Raku i Urana u Vagi, kada Andželina preuzime roditeljsku i porodičnu ulogu, mora se odreći potrebe za slobodom i zbog toga je prisutna emotivna napetost, što se dalje manifestuje kroz krize i promene u emotivnom životu. Bred Pit ima Veneru u znaku Jarca i on je svestan koliko mnogo znači materijalna  sigurnost, karijera i reputacija, ali s obzirom da je ovo Saturnov znak prisutan je taj bedem ili zid, koji je potrebno probiti. Kada Andželina Džoli želi da zadovolji  svoju Veneru u Raku i onda u tim trenucima traži od njega nežnost, osećajnost i romantičnost i ako naiđe na njegove bedeme, može samo da prokomentariše: „Kako možeš da budeš tako rezervisan, dalek i hladan“. Ako sada dodamo i njen stelijum u Ovnu, ona će tražiti: „Sad mi pokaži osećanja i bliskost. Ne želim da čekam ni sekundu“, a onda se njegova Venera u Jarcu još više povlači, ćuti i opire, dok Andželina sa svojim stelijumom u Ovnu besni i postaje agresivna.

Slično se dešava i sa njihovim Mesecima, jer je njen u Ovnu, a njegov u Jarcu, pa su njene reakcije impulsivne i nagle, dok su njegove reakcije dobro kontrolisane i ona će na njegovu kontrolu, rezervisanost, ćutanje i povlačenje, najčešće odgovoriti agresijom i grubošću. Njen stelijum u Ovnu u blizini desete kuće ukazuje na jak instikt za vođstvom i na prisutnu želju za dominacijom, a s obzirom da joj je Venera u Raku, opet nailazimo na unutrašnju borbu između „preuzeti zaštitničku i brižnu ulogu u porodici“ i „biti autoritet i gazda“ ili „biti deo porodice“ i „biti samostalan i ostvaren.“ Bred Pit ima stelijum u Jarcu i ovom znaku takođe je potrebna uloga autoriteta dok Jupiter kao vladara Ascendenta u znaku Ovna, poručuje „verujem u sebe samo onda kada sam na čelu“ ili „mogu da se nadam pozitivnom životu samo onda kada predstavljam i autoritet.“ Međutim, stelijum u Jarcu kod Breda Pita pada u Andželininu šestu kuću, pa se on u ovoj vezi može osećati potčinjeno ili manje vrednim, što je u simbolici šeste kuće, jer ona želi da joj on služi i da ga kontroliše.

Andželinin Neptun se nalazi na Bredovom Ascendentu, a ova planeta ima ulogu da zavede i očara i moguće je da je Bred pomislio onda kada je ugledao: “Ona je čarobna. Iz koje bajke ti dolaziš?“ Ali, Neptun i zamagljuje stvarnost i vremenom kada se magla podigne, lako donosi razočarenje, što je siguran scenario kod Breda, jer ima dominantnu zemlju, koja je praktična i realna. Ona je za njega izazovna sa svojim stelijumom Ovnu i on je prihvatio izazov, jer mu je vladarAscendenta u  znaku Ovna i ovde se njihovi vladari susreću, jer je njen Mesec u konjunkciji sa njegovim Jupiterom. Bredov vladar Ascendenta (Jupiter) je u njegovoj četvrtoj kući i ovo je potreba za velikom porodicom u čemu ga Andželina podržava, jer je  njen Mesec, ali i Mars i Jupiter u njegovoj četvrtoj kući.

Njihovi najproblemtičniji međusobni aspekti uključuju njenog Saturna u Raku, jer je ova planeta u kvadratu sa njegovim Jupiterom u Ovnu, kao i u opoziciji sa njegovim Merkurom, Venerom i Mesecom u Jarcu. Saturn je vladar njene sedme kuće, pa je za nju osećaj sigurnosti jako važan u partnerskim odnosima, ali s obzirom da je Saturn u nepovoljnom dostojanstvu i u njenoj dvanaestoj kući, ovde su prisutni duboki strahovi od gubitka partnera. Zbog toga se Saturn u njenoj sedmoj kući manifestuje kao težnja za kontrolom, jer razmišlja „ako imam kontrolu u odnosu, onda on može biti bezbedan i mogu da se zaštitim od gubitka partnera“. Bred je Strelac na Ascendentu i u ovom znaku se nalazi i njegovo Sunce, dok je Jupiter u Ovnu i ova kombinacija govori o potrebi za slobodom. Ako postoje znaci koji nikako ne vole kontrolu i ograničenja, onda su to sigurno Strelac i Ovan. Njemu smeta njena potreba da ga kontroliše u kojoj je prisutan strah od gubitka, jer je njen Saturna u Raku u kvadratu sa njegovim Jupiterom u Ovnu, a njen Saturn istovremeno i aktivira njegov kvadrat između Jupitera i Marsa. Aspekt između Jupitera i Marsa u njegovom horoskopu ukazuje na njegov avanturistički  duhu i potrebi za slobodom i kada ona sa svojim Saturnom pritisne, onda se kod njega javlja bes i agresija kroz Jupiter kvadrat Mars. Takođe, njen Jupiter, Mars i Mesec u Ovnu su u kvadratu sa njegovim Marsom, Merkurom, Venerom i Mesecom u Jarcu. Ovde možemo postaviti pitanje: „Da li će Bred biti sposoban da je u svakom trenutku stimuliše na uzbudljiv i strastven način, što je njoj mnogo potrebno?“

Međutim, niko se nije slučajno sreo i uvek imamo mogućnost da učimo i rastemo kroz partnerski odnos. Andželina Džoli svojim Saturnom u Raku njega ustvari tera da se suoči sa svojim problemom i reši sopstveni konflikt, koji ima zbog kvadrata između Jupitera u Ovnu i Marsa u Jarcu. Mars u Jarcu želi da se dokaže kroz status, praktične i materijalne vrednosti, ali tako što će imati kontrolu nad materijom i fizičkim svetom, jer je Mars u Jarcu u drugoj kući i onda se odriče jake potrebe za uzbuđenjima, izazovima i slobodom, a u čemu vidi pozitivan stav prema životu. Ovde treba dodati i stelijum u Jarcu u njegovoj drugoj kući, koji još više naglašava potrebu za kontrolom kada su materijalne vrednosti u pitanju, jer i on ima strahove kao i Andželina, samo što su njegovi strahovi povezani sa materijalnim i fizičkim svetom. Andželinin Saturn je u njegovoj osmoj kući u Raku i u opoziciji sa planetama u njegovoj drugoj kući, koji ga ustvari pritiska da se suoči sa svojim strahovima, ali kroz njenu težnju da kontroliše njegove prihode i profit, poslovne aktivnosti i njegova ulaganja u biznis. Zbog toga dolazi do nerazumevanja i neslaganja prevenstveno u praktičnim pitanjima, jer je njen Saturn u opoziciji sa njegovim Merkurom. Bred Pit je zbog stelijuma u Jarcu sposoban da ide u ekstrem tako što stoji na praktičnoj i opipljivoj strani udaljavajući se i negirajući u sebi onu maštovitiju i nežniju stranu. Andželinina Venera u Raku u opoziciji sa njegovim Mesecom i Venerom u Jarcu, treba da ga podseti na deo sebe od kojeg se često udaljava i koji negira, jer je onda previše vezan za razuman, praktičan i fizički svet. U ovom aspektu se vide njihova suprotstavljena delovanja, pa kad kod njega isplivaju razumni i praktični nagoni, ona traži više emocija i nežnosti, a kada kod nje ispliva nežnost i osećajnost, onda on traži prisebnost i razumnost. Ovo može biti prepreka da dožive potpunu intimnost i bliskost u odnosu, kao i stabilnost.

Ljudski odnosi su samootkrivanje, a ne samouživanje i ovu ideju treba imati kada razmišljamo o odnosu ili kada želite da uradite uporedni horoskop.

0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop
    Scroll to Top