Venera u Ribama opozicija Jupiter u Devici

Venera u Ribama opozicija Jupiter u DeviciMoram da vam kažem nešto. Venera u Ribama je u opoziciji sa Jupiterom u Devici i čula sam da se jedna osoba razbolela od ljubavi. Kako? Napustila je svoj ljubavni san i odrekla se svih stihova koje je napisala njemu (njoj), jer je vremenom izgubila nadu u ljubav, kao i nadu da će biti njen. Onda je prihvatila sve one sitne, razumne i praktične stvari, vraćajući se u realan svakodnevan život pokušavajući da se zadovolji nagradama, koje su joj omogućavale da napravi red u svom svakodnevnom okruženju. Zatim je upoznala njega, koji nije znao ni jedan plesni korak i koji je govorio: „Poezija je samo za čoveka koji je izgubljen i otrovan ljubavlju“, a on se osmehivao samo kada je nailazio na brojeve dok joj je govorio: „Samo sumnja može otvarati vrata i dok god čovek sumnja, postoji i nada da razumno idemo kroz život.“ Ona se vremenom razbolela u svojoj svakodnevnici budeći se bez optimizma ljubavi koja je nekada nadahnjivala.

Kažu i da je jedna osoba napustila i zaključala svoj slikarski atelje, jer je mučila nemaština i nije mogla da pokrije one najosnovnije obaveze i potrebe, pa je prihvatila posao u kojem se morala odreći svojih umetničkih i kreativnih talenata. Odlazila je na posao nezadovoljna, bez mogućnosti da pronađe u njemu bar malo zadovoljstva, ali je svakog meseca mogla da plati svoje račune.

Kažu da je jedan muškarac posvetio i komponovao romantičnu baladu ženi za kojom je bio zanesen, a ona mu je rekla: „Bolje bi bilo da svoje vreme trošiš na korisnije i razumnije stvari.“ Kada joj je drugi put posvetio pesmu, ona ga je pitala: „Možeš li da unovčiš ove tvoje pesme?“ Kažu i da je jedna žena ostavila nekog muškarca sa kojim je provela nekoliko najzanesenjih i najromantičnijih noći, jer je savest mučila da ako se ne vrati sređenom i razumnom životu. može izgubiti mnogo toga što bi joj olakšalo da funkcioniše u realnom životu. Dobila je posao, krov nad glavom, pun frižider, najnoviji model mašine za pranje suđa, automobil koji joj je olakšavao svakodnevne obaveze, ali je izgubila ljubav koja je bila njena inspiracija.

Venera u Ribama opozicija Jupiter u Devici

Ljubavna čarolija je prekinuta, tajna veza je okončana, jer se uvukla sumnja da ovakva veza ne može ništa dobro doneti u životu. Pepeljuga je tačno u ponoć napustila ples i vratila se svojim svakodnevnim obavezama i dužnostima, ceneći poniznost i poslušnost. Kažu da je jedno dete bilo talentovano za violinu, ali su mu je oduzeli, jer su odredili da će njegova budućnost biti mnogo bolja, ako se usmeri ka praktičnijim i korisnijim izborima. Jednog dana je postao lekar, ali se krišom noću vraćao violini, odnosno svojoj ljubavi.

Jedan čovek, koji je imao mnogo znanja i koji je svakodnevno od učionice do učionice prenosio znanje upoznao je osetljivu, romantičnu i maštovitu osobu. Nije mogao da joj pruži ljubav, jer ga je mučila sumnja da će izgubiti veru u razum, pamet, pa i sve svoje znanje, ako se potpuno prepusti emocijama. On je insistirao na praktičnoj primeni znanja i jednog momenta na jednom od predavanja neko mu je rekao da je lepota u skrivenom, neistraženom, tajnom i spiritulanom.

A, tamo u nekom drugom gradu živela je osoba, koja je svojom maštom i velikim umetničkim nadahnućem mogla napraviti čarobne stvari umetničke vrednosti, ali tržište je zahtevalo nešto sasvim drugo. Zbog toga se sa svojih čarobnih modela odeće, prebacila na izradu radnih odela, svakodnevne odeće, zavesa, peškira, posteljine i kuhinjskih krpa i udaljila se od svojih maštovitih kreacija. Sa umetničkih slika se prebacila na prodaju medicinskih aparata. Svoje četkice je zamenila alatima, a umetnički atelje je pretvorila u prodavnicu svakodnevnih i korisnih potrebština.

0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop
    Scroll to Top