Venera u Ribama – blagoslov ili izvor patnje?

Sa Venerom u Ribama, baš kao one dve ribe koje predstavljaju ovaj znak, plivamo u suprotnim smerovima. I, bez obzira što je ovo egzaltirana Venera, ona ovde nije ni malo „laka“ kao što se često predstavlja.
Možemo često pročitati: povoljan period za ljubav ili sreća u ljubavi, ali da li je to baš tako?
Ovde smo zavedeni i opijeni osećanjima, pa se uključujemo u nesređene situacije i odnose. Ovde ima previše poverenja, ima previše zavisnosti, ima čak i samodestruktivnosti.
Da li će ovde, ogromna preplavljenost maštom, biti blagoslov ili izvor patnje? Verovatno, i jedno i drugo.
Ovde ima previše propustljivosti i vrlo malo filtera za spoljašnje uticaje.
Nemoguće ljubavi kao da nisu potpuno neostvarive, „zabranjeno voće“ ili zabranjene radnje kao da nisu potpuno isključene.
Da li je biviši (bivša) zaista postao bivši? Kako god, uvek ste u potrazi, a to je beskrajno traganje ili lutanje za ljubavlju iz snova.
Ovde je Venera u poslednjem znak Zodijaka, gde nema granica, gde se granice mešaju, nestaju, gde se sve spaja i zamagljuje. A, ako osećate da ste se predozirali – to bi bila egzaltacija Venere u Ribama.
Venera u Ribama – blagoslov ili izvor patnje?
Ovde će biti mnogo više onoga u šta želimo da verujemo, nego što zaista jeste.
Ovde smo opijeni ljubavnim igrama, a na kraju bivamo povređeni, jer Venera u Ribama veruje u ono što izmisli, u ono što zamišlja, i u ono što izmašta. A, onda nestane, pobegne i izgubi se…
Naravno, postoje i oni lepi trenuci, koje dugujemo ovoj Veneri – voleti, osećati i uživati bez razgovora i bez reči. Pa, odmarati zajedno u tišini, ili sastajati se bez traženja, voleti se bez dodira i piti vino iz iste čaše.
Ovo je i sposobnost žrtovanja ili samoodricanja za dobro voljene osobe. Pa, poziv da kroz unutrašnju patnju i žrtvovanje uklešemo sposobnost za ljubav, da donesemo nestvarno u realno, da ljubav izvuče svoju notu iz bolnih situacija, da se uzvisimo iz konfuzije ili bola, da iskoristimo mudrost koja je rasuta u mašti i snovima, da spasimo i izvučemo dobrotu i milost, izgubljene u alkoholu, drogi, begu od stvarnosti…
I, Venera u znaku Riba, roni u duhovnijim vodenim dubinama. Ovo je test da pokažemo da li smo naučili da plivamo u sopstvenim emocijama. Ili, pak nismo, pa ćemo se udaviti ili potonuti?
Kao da zapravo sve nestaje, jer ništa se ne manifestuje, a da se ranije nije sanjalo.
To je mesto na koje idemo svake noći, kada spavamo, i tačka u kojoj smo jedno sa univerzumom. Venera u Ribama teče u veliki nebeski okean, koji svakoga prima…
I, možemo ovo iskoristiti, da budemo zahvalni za sve dobro koje nam život daje, za duhovno povlačenje, za slavljenje ljubavi i obnavljanje vere, saosećanja, za razvijanje još većeg osećaja da pomažemo drugima. Ali, ne i za ljubav kao posedovanje.
0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop
    Scroll to Top