Venera u Devici

Nakon raskošnog Lava, Venera ide u Devicu. Ili, nakon stava da je lepotu potrebno isticati, što je uloga Venere u Lavu, kada uđe u Devici, dobija informaciju da sve ono što je lepo ne mora da bude u centru pažnje. Lepota se u znaku Device izražava stidljivo i nenametljivo. Ako primetite neku ženu ili muškarca da stoje sa strane ili u nekom ćošku, pomalo hladnog držanja, onako tihi i zamišljeni, onda ste verovatno ugledali Veneru u Devici.
Venera, željna zabave, ne oseća se potpuno na svom terenu u znaku Device, pa ili ćete je retko viđati na zabavama, koktelima ili žurkama, ili ako je i budete viđali na takvim mestima, ostaje dok god postoji nekog reda.
Devicom vlada Merkur i nije retkost da mnogo više vremena provodi družeći se sa knjigom. Pozvati je na na promociju neke knjige ili književno veče, pa eventualno da ostane posle toga na nekom kraćem i službenom koktelu. To bi bilo za nju Ok. A, dok se i zabavlja možda će sve vreme biti zaokupljena mislima kako mora da se vrati do 23h, kako pre spavanja mora srediti garderobu za sutrašnji posao ili neke papire koji su joj potrebni.

Venera u Devici
Venera u Devici ceni sve ono što je povezano sa dužnostima i obavezama u svakodnevnom okruženju. Zato sebe može da preoptereti, što utiče na nemogućnost da se potpuno opusti i uživa.
U bliskim vezama stalno se prispituje i dobra je posuda da se puni osećanjem krivice, jer ne zaboravimo da su Merkur i Saturn u povoljnom dostojanstvu u Devici. Zato će često da brine za partnera, dete, prijatelja…Da li sam mu oprala sve košulje? Da li sam kupila sve što potrebno kupiti u nabavci?
Kada je dete u pitanju, sve vreme razmišlja da li mu je spakovala sve što je bilo potrebno za njegovo prvo putovanje, a onda neće biti mirna dok god se ne javi da je stiglo.
Venera u Devici teži da dovede u sklad i harmoniju svoje svakodnevno okruženje.
Da li je ova veza razumna za mene? Koliko mogu da dozvolim da se opustim u ovoj vezi? Da li će ona (on) moći ublažiti ovu moju sumnju koja me stalno prati?
Sumnja i skeptičnost ovde idu u korak sa ljubavlju i osećanjima. U Devici je Merkur u sedištu koji uvek ima hiljadu pitanja, a Jupiter kao planeta nade i optimizma u Devici je u nepovoljnom dostojanstvu. A, Saturn sa svojim povoljnim dostojanstvom u ovom znaku, traži od Venere da uvek iznova proverava i testira, jer mu je u prirodi da sumnja i da bude oprezan. Gde i kako ste proveli poslepodne? S kim ste bili? Pa, se ne treba čuditi ako vam bude sistematično, onako kao pod lupom, pregledavala košulju ne bi li pronašla neki trag, pa i onaj najsitniji.
Kada budete ulazili u kuću, analitički će vas posmatrati ne bi li nešto zaključila iz vaše pojave ili rečenice koju ste izgovorili. Za Veneru u Devici briga je uvek prirodna stvar u partnerskim i ljubavnim vezama i može se reći da postoji identifikacija – „ljubav zahteva ispunjavanje dužnosti i obaveza“. Njena osećanja su kontrolisana, zato ne očekujte da vam se brzo baci u zagrljaj ili da dobijete poljubac na prvom sastanku.
Ali, ako se razbolite, niko ne može više da brine za vaše zdravlje, nego Venera u Devici. Niko ne može urednije da vam održava krevet, posteljinu, jastuk, pa i garderobu. Pomoći će vam da isplanirate dan. Računi će uvek biti redovno plaćeni i uredno odloženi u fasciklu. Nikada nećete biti bespolseni. Uredno će pamtiti sve važne datume, pa čak i one od vaše rodbine. A, ako vas zaista zavoli, možete dobiti vernog partnera pored sebe.

0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop
    Scroll to Top