Venera u Devici – kada se razum umeša u osećanja

Venera u Devici – kada se razum umeša u osećanjaVenera je izašla iz Lava i ušla je u Devicu. Nakon ubeđenja da je lepotu potrebno isticati, što je uloga Venere u Lavu, u znaku Device, dobijamo informaciju da sve ono što je istaknuto i u centru pažnje ne mora i da bude lepo. Lepota se u znaku Device izražava stidljivo i povučeno, pa ako primetite neku ženu ili muškarca da stoje sa strane i u nekom ćošku, pomalo hladnog držanja, tihi i zamišljeni, onda ste verovatno ugledali Veneru u Devici.

Venera nije na svom „terebnu“ kada je u znaku Device, tako da ćete je retko kada videti na zabavama, koktelima ili žurkama. Devicom vlada Merkur i zato više vremena provodi družeći se sa knjigom, pa ako treba da bira između neke lude žurke i knjige koja joj je zaokupila misli, najčešće bira knjigu. Jedino kada bi je pozovali na promociju neke knjige ili književno veče, pa eventualno da ostane posle toga na nekom kraćem i službenom koktelu. Ako i ostane, opet nije potpuno opuštena, jer je u Devici u nepovoljnom dostojanstvu i nije u mogućnosti da ispolji svoju osnovnu prirodu. Zbog toga u ovom znaku ne može biti potpuno opuštena. Sve vreme će razmišljati da mora se vratiti do 23h, da pre spavanja mora srediti garderobu za sutrašnji posao  ili neke papire koji su joj potrebni.

Venera u Devici vrednuje sve ono što je povezano sa dužnostima i obavezama u svakodnevnom okruženju i često će preopteretiti sebe, a ovo takođe utiče na nemogućnost da potpuno uživa.  Često je prati i neko osećanje krivice u bliskim vezama, jer ne zaboravimo da je Saturn u povoljnom dostojanstvu u ovom znaku i uvek se brine za partnera, dete, prijatelja i bilo kog sa kim ima blisku povezanost. Da li sam mu oprala sve košulje? Da li sam kupio sve što je rekla da je potrebno kupiti? U slučaju da je dete u pitanju, sve vreme razmišlja da li mu je spakovala sve što je potrebno za njegovo prvo samostalno putovanje i neće biti mirna dok se ne javi da je doputovalo, pa će nemirno „skakti“ na svaki zvuk telefona.

Venera identifikuje i poistovećuje ljubav, kao i osećanja, sa dužnostima i obavezama, a onda ima potrebu i da se prepusti razumu, logici i planiranju, zato što želi da dovede u sklad i harmoniju svoje svakodnevno okruženje. Koristi razum da bi uvela red u svakodnevni život, pa tako i red u bliskim i partnerskim odnosima, a kada se Venera u Devici pojavi, onda nestaje mašta i romantičnost. Zbog toga se Venera često  pita da li je ova veza razumna za mene? Koliko sebi mogu da dozvolim da se opustim u ovoj vezi? Da li će ona (on) moći ublažiti ovu moju sumnju koja me stalno prati?

Venera u Devici – kada se razum umeša u osećanja

Sumnja i skeptičnost ovde idu u korak sa ljubavlju i osećanjima. U Devici je Merkur u sedištu, a ova planeta uvek ima hiljadu pitanja dok je Jupiter kao planeta nade i optimizma u nepovoljnom dostojanstvu u znaku Device, tako da se Venera u Devici nikada ne prepušta vedrom raspoloženju, kao ni nadi u dobro i pozitivno kada je ljubav u pitanju. Saturn je u Devici u povoljnom dostojanstvu i zbog toga Venera u Devici uvek i uvek proverava, ispituje, sumnja sa velikim stepenom opreza.

Ona će uvek sumnjati gde i kako ste proveli poslepodne, s kim ste bili, koliko ste para potrošili i ne treba se čudti ako vam bude detaljno pregledavala košulje ne bi li pronašla neki trag kao što je vlas kose, miris parfema i sl. Možda se dohvati i vašeg telefona da vam pregleda poruke i pozive, a kada budete ulazili u kuću, analitički će vas posmatrati ne bi li nešto zaključila iz vaše pojave, kao i rečenica koje joj govorite.

Za Veneru u Devici briga je uvek prirodna stvar u partnerskim i ljubavnim vezama i može se reći da postoji identifikacija: „Ljubav zahteva ispunjavanje dužnosti i obaveza“. Kada se i osmehuje, njen osmeh kao da skriva brigu i problem. Nema šanse da ode na sastanak ili spoj, a da nije prethodno bila ispod tuša i detaljno se dezinfikovala.

Znak Devica u kojoj je Jupiter u nepovoljnom dostojanstvu, a Merkur i Saturn u povoljnom dostojanstvu,„dozvoljava“ Veneri da bude oprezna, razumna, sumnjičava i kritična u partnerskim vezama. Zašto se moji  ključevi nalaze na trećoj polici kada trebaju da stoje na prvoj polici? Ne mljackaj dok jedeš. Zakasnio si pet minuta. Pala ti je na pod jedna mrvica. Međutim, retko kada ćete videti da Venera u Devici lupa rukom od sto, baca tanjire i čaše, ali zbog Merkura i Saturna, može se pretvoriti i u malog „zloću“ i čačkati vas sve dotle dok ne izađe iz sopstvenog nerapsoloženja i mrzovolje. Zbog toga je potrebno sačekati taj trenutak.  Osećanja su dobro kontrolisana i zbog toga ne očekujte da vam se brzo baci u zagrlja i poljubi na prvom sastanku.

Ali, ako se razbolite, niko ne može više da brine za vaše zdravlje, nego Venera u Devici. Niko ne može urednije da vam održava garderobu i bićete uvek besprekorno čisti. Niko vas ne može bolje podsećati na ono šta je sve potrebno  da uradite. Rasaniće vas za čas. Pomoći će vam da isplanirate dan. Računi će uvek biti redovno plaćeni i uredno odloženi u fasciklu. Nikada nećete biti bespolseni. Uredno će pamtiti sve važne datume, pa čak i one od vaše rodbine. Obrisaće suze sa vašeg lica i reći će vam da suze ne pomažu i da plakanje ne koristi.  Skidaće prašinu sa vaših snova. Vraća će vas u realnost u najvažnijim trenucima. A, ako vas zaista zavoli, dobićete vernog partnera pored sebe.

0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop
    Scroll to Top