Venera u Blizancima – ljubav se rečima izgovaraAdele, Žaklina Kenedi Onasis, Kajli Minog, Bob Dilan, Enrike Iglesias, Džordž Majkl, Šer, Al Paćino, Ringo Star, Dženifer Lopez, Sandra Bulok, ali i Vilijam Šekspir, Franc Kafka, Kant i Frida Kahlo imaju nešto zajedničko, a to je Veneru u Blizancima.

Igra ne sme da stane, pa kada govorimo i o ljubavi! Zbog toga, nije retkost da se rado seti onih prvih i mladalačkih ljubavi, kao i ljubavi iz školskih dana. Došla je na ovaj svet da prevede reč „volim te“ na sve jezike, jer ljubav ima smisla samo ako vas neko čuje, razume i sluša.

Venera u Blizancima je u misaonom i razumnom znaku, ali svaka Venera ima svoj san, pa tako ni ovde razum neće negirati ljubavni san. San Venere u Blizancima znači pokloniti sebe nekom ko će razumeti igru reči i uma, nekom ko ume da misli, zavodi rečima i pleni svojom duhovitošću, nekom ko je načitan, učeni i bistar. Dati ljubav nekom ko će umeti da je nasmeje i pokrene od jedne teme do druge, pa onda i do treće, četvrte, pete i sve tako do sitnih sati. Nekom od koga će moći nešto i da nauči.

Uhvatila je sebe kako razmišlja da bi bilo dobro smiriti se u nekoj trajnijoj vezi i u prvi mah se osmehnula, ali ubrzo se i uplašila, jer je posumnjala u sebe: „Koliko sam uopšte zrela za trajniju vezu? Da li ja to osećam strah od trajnosti?“

Uvek je želela da isproba mnogo toga, da iskusi raznolikost, da se kreće unaokolo, da pleše na kiši, da se prepusti vetru i da bude slobodna u igri koja se zove Promena. Znala je da joj je potreban partner koji neće ograničavati njeno kretanje u društvu i kontakte sa drugim ljudima.

Venera u Blizancima uvek je radosna kada može da govori, piše, kucka po tastaturi i surfa po internetu. Čak i u trenucima kada nije raspoložena, jer je pre neki dan raskinula sa partnerom, okreće brojeve prijatelja zato što joj je potreban razgovor. Trenutke bola može odagnati tako što će se spremiti i otići sa društvom negde da bi se zabavila. I, pričaće vam do sitnih sati o svojoj vezi i dečku.

Neki ljudi pevaju dok se tuširaju, zvižduću dok voze automobil, imaju slušalice i slušaju muziku dok se kreću, pričaju i govore satima, pišu o raznovrsnim temama, prstima stvaraju muziku, prihvataju lako prijateljstva na društvenim mrežama, jer su zaneseni u svemu ovome i na taj način bude svoje emocije.

Nikada joj nemojte reći: „I, ovde na ovom mestu živećemo dok nas smrt ne rastavi…“

Pomisao da može nekoliko godina provesti na jednom mestu, može je pokolebati, a onda će se zapitati: “Da li ja zaista ovo želim?“

To je slično kao kada bi joj dali samo crvenu boju i podvukli joj da od sada pa u buduće može da koristi samo crvenu boju i ni jednu drugu! Ako se neko raduje šarenilu boja, onda je to Venera u Blizancima. To je čitava paleta boja, pa malo crvena, u sledećem trenutku plava, zelena, a onda žuta i boje unose promene u život!

Bliznaci predstavljaju promenu, jer vazduh stalno cirkuliše (vazdušni promenljiv znak), pa Venera u ovom znaku priželjkuje promene.

U trenutku je pomislila da bi mogla da izgovori: „Biću uvek zaljubljena u tebe“, ali kao da joj je ova rečenica poput vetra pobegla. Nije spremna baš mnogo da obećava, pogotovo kada je mlađa, jer ni vetar ne zna na kojem će mestu promeniti pravac.

Ona razmišlja: „Ako poklonim srce danas, nešto će mi promaći sutra“, a onda naviru pitanja kako pronaći osobu koja će moći da isprati moju valiku radoznalost? Kako pronaći osobu koja će me pratiti dok samna rolerima, biciklu, automobilu ili avionu? Gde se nalazi osoba koja će me pratiti dok trčim, igram tenis, odlazim u knjižare i biblioteke, igram igricu na kompjuteru, berem livadsko cveće, a onda noću uživam u vožnji automobilom po okolini?

Venera u Blizancima – ljubav se rečima izgovara

Venera u Blizancima uživa u svojoj radoznalosti i kada bi je neko ograničio samo na jedno mesto ili samo na jednu stvar, sigurno bi rekla: „Pa, bolje i da se nisam rodila.“

Ona uživa na trotoarima, ulicama, pešačkim prelazima i na svakom mestu gde je živo, pokretno, pričljivo i slikovito. Ako je na bilo koji način sputana da ispolji svoja osećanja, onda postaje nervozna i nemirna. Eto, setila se i bivšeg dečka koji je nekoliko puta izvodio na isto mesto i naravno da joj je postalo dosadno i monotono.

Vreme je da pođemo i u budućnost u zrelije i starije doba. Pogledajte je! Drži se za ruke sa svojim partnerom, jer je za nju držanje za ruke isto i u sedamnaestoj i u šezdesetoj godini!

0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop
    Scroll to Top