Venera konjunkcija MerkurVenera konjunkcija Merkur predstavlja aspekt, gde se princip ljubavi susreće sa principom razuma, kao i potreba za uživanjem, radošću, bliskošću i veseljem, koja se susreće sa potrebom za komuniciranjem i praktičnim razmišljanjem. Dve planete su dovedene u odnos, a to je Venera, koja predstavlja nagon za društvenošću i ljubavlju, kao i nagon za izražavanjem osećanja i Merkur, koji ima želju da zapažanja i inteligenciju,  izrazi intelektom, govorom i rečima.

Venera simbolizuje ljubav i kada je u asepktu sa Merkurom, ona postaje pričljiva i komunikativna, misaona, razumna, promenljiva, neodlučna, površna, analitična, nezrela, prilagodljiva, lukava, spretna i nepostojana. Možemo reći da su u bliskim odnosima i ljubavnim vezama važni  komunikacija i razumnost, međutim ljubavne veze mogu biti nestalne, promenljive, nestabilne, mladalačke i nezrele.

Procenjivanje osećanja u ovom aspektu uključuje razum, kao i logično promišljanje, dok se odnosi sa drugim ljudima, razvijaju kroz komunikaciju, razmenu ideja,  informacija, učenje, savete. Venera u ovom aspektu posebno izražava druželjubivost, jer je kroz društvenost i druženje, otvorena za komunikaciju i priču. Potreba za skladom, ravnotežom i diplomatijom (Venera), izražava se putem razuma, inteletka, kao i putem reči ili komuniciranja (Merkur). Ovaj aspekt predstavlja sposobnost da se kroz komunikaciju privuku drugi ljudi u bliske kontakte, kao i potrebu da se prema drugima odnosimo nežnim i ljupkim rečima. Kontakt Venere i Merkura predstavlja težnju za estetskim uživanjem u lepoti i umetnosti, kao i  kroz komunikaciju, misli, ideje, učenje, informacije, knjige i pisanje.

Ljubav, bliska osećanja, nežnost, ljupkost, sklad i ravnoteža se mogu aktivirati kroz literarne i književne radove, prepiske i informacije, komunikaciju i razgovore, pisanje, razmišljanje, podučavanje, škole i kurseve, putovanja i promene. Ljubav se smeši samo onima koji su komunikativni, pričljivi, razumni, inteligentni, spretni i radoznali.

Konjunkcija Venere i Merkura predstavlja konkretno ljubavni sastanak i komunikaciju u njemu, ali i onaj trenutak kada se sastanak dogovara. Prisutna je igra reči i bezbrižnost, a što više izgovorenih lepih reči i što češće razmenjivanje i prepiska porukama, to je ljubav jača i snažnija. Konjunkcija Venere i Merkura ukazuje na ljubav koja mora biti ispričana i igru koja uvek prethodi poljubcima.

Možemo zamisliti da je Merkur pridev, a Venera imenica i onda imamo lagan poljubac i zagrljaj ili pametnu i razumnu devojku, pa promenljiv brak ili dečiju zabavu. Ili, ako zamislimo Veneru kao imenicu, a Merkura postavimo u ulogu glagola, zapitaćemo se šta radi devojka ili partner, prijatelj ili umetnik? Ova konjunkcija će nam odgovoriti da oni pričaju, govore, pišu, uče, čitaju, putuju, igraju se, slušaju, kreću se, misle, analiziraju, hodaju, rukuju se, skakuću, a što je sve u simbolici Merkura.

Ako posmatramo ovaj aspekt, ali iz ugla Merkura, onda govorimo o skladnoj koordinaciji, kao i potrebi Merkura da uspostavi komunikaciju sa svim lepim, bliskim i estetskim što ga okružuje. Imamo sada potrebu da se informacije i saznanja o lepoti, ljubavi i umetnosti uskladište u misaonim delovima uma, kao i potrebu da se analizira i razmišlja, ali o estetici, ljubavi i lepoti. Takođe, postoji i potreba da se razvije društvenost, kroz bliske odnose, a da bi mogao da razmenjuje misli, ideje i informacije ili da iskaže svoje intelektualne sposobnosti kroz ljubav, bliske odnose, brak, prijateljstva i umetnost.

To je i potreba da se razvija inteligencija i intelekt kroz bliske odnose, ljubav i prijateljstva, kao i potreba za promenama i menjanjem kroz isto. Ljubav, osećanja, lepota, simpatija i prijateljstvo su procesi, pomoću kojih se moze komunicirati sa spoljašnjim svetom, a ljubav i estetika se mogu projektovati kroz misli i ideje.

Venera konjunkcija Merkur

Merkur u konjunkciji sa Venerom, najbolje razume ljubav, lepotu i estetiku o čemu voli i da uči, informiše se i saznaje, a komunikacija, reči, ideje i misli su spremne na saradnju i kompromis.  Komunikacija je popustljiva, ljupka, fina, lepa, umiljata, radosna, vesela, estetska, skladna, ljubazna, dobrodušna, blaga, nežna. Merkur u kontaktu sa Venerom voli da razmišlja o ljubavi, braku, lepoti, zabavama i zadovoljstvima, umetnostima, plesu, harmoniji i novcu.

Možemo sada  Merkura da zamislimo kao imenicu, a Veneru kao pridev i onda imamo ljubavni roman, lepe reči, skladan korak, fin razgovor, ljubavnu poruku, umetnički kurs, slikarski pribor, lepu ruku.. Ili, ako Merkur zamislimo kao imenicu, a Veneru kao glagol, možemo da se zapitamo šta radi Merkur? Ili, šta radi dete ili učitelj, pisac ili učenik? Umiljavaju se, ljube, vole, zaljubljuju, grle, sarađuju, vesele i raduju, zabavljaju, uživaju, pevaju, plešu, maze, a što je sve u simbolici Venere.

Konjunkcija Venere i Merkura u znaku Ovna, predstavlja izražavanje ljubavi i osećanja kroz komunikaciju i reči na  hrabar, direktnan, otvoren i strastven način. Kontakt ove dve planete u znaku Ovna ukazuje na zavođenje i pokazivanje simpatije putem reči, što je na neki način provokativno i izazivačko. Strast, borbenost, naglost, nestrpljivost i hrabrost se ispoljavaju kroz ljubavnu komunikaciju i odluke u partnerskim i bliskim kontaktima.

Venera i Merkur u konjunkciji u znaku Bika ukazuju na izražavanje osećanja i ljubavi putem komunikacije i reči na postojan, strpljiv i stabilan način. Kontakt ove dve planete u znaku Bika ukazuje na ispoljavanje estetike i lepote putem reči, misli i ideja, a što se izražava na umetnički i produktivan način. Praktičnost, produktivnost, strpljenje, konzervativnost i odanost su povezani sa  estetskim umom i idejama i komunikacijom u bliskim, ljubavnim i partnerskim vezama.

Konjunkcija Venere i Merkura u znaku Blizanaca predstavlja izražavanje osećanja i ljubavi putem ideja i misli na razuman, analitičan, raznovrstan i promenljiv način. Kontakt ove dve planete u znaku Blizanaca ukazuje na talenat za odmerenom komunikacijom i umetničkim izrazavanjem kroz pisanje, a što se ispoljava na spretan, pametan i svestran način. Pisanje, učenje, komunikacija, misli, ideje i razum su povezani sa  vedrim i radosnim razmišljanjem i idejama.

Venera i Merkur u konjunkciji u znaku Raka ukazuju na izražavanje ljubavi i osećanja putem reči, misli i komunikacije na nežan, zaštitnički i brižan način. Kontakt ove dve planete u znaku Raka predstavlja vedar i radostan um i razum, kao i reči pune ljubavi, što se ispoljava u porodičnom i najbližem okruženju. Detinjstvo, porodica, intiman i privatan život, emotivne veze, majčinstvo, poreklo i domovina su povezani sa vedrim i radosnim mislima, kao i sa rečima punim ljubavi.

Konjunkcija Venere i Merkura u znaku Lava predstavlja potrebu za izražavanjem ljubavi i osećanja putem misli, reči i ideja na dramatičan, kreativan, ponosan i velikodušan način. Kontakt ove dve planete u znaku Lava ukazuje na ljubavne reči ili umetničke ideje, koje mogu doneti uspeh, slavu, moć, veličinu i sjaj. Kreativna životna energija, moć, veličina, samopouzdanje, uspeh, talenti, hobiji i ljubav su povezani sa talentovanim umetničkim izražavanjem putem pisanja, učenja i razmišljanja.

Venera i Merkur u znaku Device ukazuju na potrebu za bliskom komunikacijom i lepim izražavanjem na razuman, praktičan, analitičan i studiozan način. Kontakt ove dve planete u znaku Device predstavlja potrebu za skladom i ravnotežom putem intelekta, misli i ideja, koje se ispoljavaju u svakodnevnom i praktičnom okruženju, poslu i radu. Preduzimljivost, preciznost, analitičnost, metodičnost, skromnost i poslovnost su povezani sa taktičnim i skladnim idejama.

Konjunkcija Venere i Merkura u znaku Vage, predstavlja potrebu za društvenošću putem komunikacije, razmene ideja i misli na skladan, taktičan, fin i diplomatičan način. Kontakt ove dve planete u znaku Vage ukazuje na potrebu za umetničkim intelektualnim izražavanjem, što se ispoljava u kontaktu sa drugima i u društvenim aktivnostima. Drugi ljudi, ljubav, lepota, estetika, brak, partner, sklad i ravnoteža su povezani sa finom, veselom i radosnom komunikacijom.

Venera i Merkur u znaku Škorpije, ukazuju na potrebu za bliskom komunikacijom na strastven, prodoran, kritičan i izazivački način. Kontakt ove dve planete u znaku Škorpije predstavlja odluke i komunikaciju u prijateljskim, bliskim i ljubavnim odnosima, što se ispoljava vrlo intenzivno, smelo, odlučno, ispitivački i istraživački. Ljubomora, posesivnost, osvetoljubivost, esktremnost, opasnosti, lomovi i krize su povezani sa komunikacijom u bliskim i partnerskim odnosima.

Konjunkcija Venere i Merkura u znaku Strelca, predstavlja potrebu za bliskom komunikacijom, koja se izrazava na optimistički, vedar i radostan način. Kontakt ove dve planete u znaku Strelca ukazuje na vedar i radostan um, koji ima potrebu da se ispolji široko, slobodno, napredno i folozofski. Obrazovanje, daljine, entuzijazam, optimizam, filozofija, putovanja, studiranje i fakulteti su povezani sa emotivnim i bliskim kontaktima.

Venera i Merkur u znaku Jarca, ukazuju na potrebu za estetskim izražavanjem putem reči, ideja, misli i razuma na praktičan i ambiciozan način. Kontakt ove dve planete u znaku Jarca predstavlja  bliske kontakte kroz komunikaciju, što se ispoljava na odgovoran, ozbiljan, tradicionalan, istrajan i poslovan način. Praktična i materijalna strana života, društveni status, profesija, karijera, zrelost i životno iskustvo su povezani sa bliskim, prijateljskim i ljubavnim kontaktima.

Konjunkcija Venere i Merkura u znaku Vodolije predstavlja potrebu za društevnošću putem komunikacije, druženja, intelekta i razuma na progresivan i napredan način. Kontakt ove dve planete u znaku Vodolije ukazuje na komunikaciju, misli i odluke u partnerskim i ljubavnim odnosima, što se ispoljava na individualistički, neobičan, moderan i ekcentrična način. Društvene aktivnosti, intelektualnost, prijateljstva, humane i plemenite aktivnosti, klubovi, grupe i udruženja su povezani sa vedrim razmišljanjem i lepim idejama.

Venera i Merkur u Ribama, ukazuju na potrebu za lepim, estetskim i umetničkim idejama na maštovit, senzibilan, kreativan i idealistički način. Kontakt ove dve planete u znaku Riba predstavlja odluke u ljubavnim i partnerskim odnosima, koje su pod dominacijom emocija, mašte, fantazije i nerealnosti. Saosećajnost, milosrdnost, intuitivnost, muzikalnost, umetnost i tajne su povezani sa umetničkim i estetskim umom.

0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop
    Scroll to Top