Uticaj Urana od kuće do kuće

 

Uticaj Urana od kuće do kuće

U jednom društvu povela se priča o ovoj planeti i u jednom momentu, neko je izgovorio – „treba se umiriti“. Dakle, GREŠKA!

Uran ne traži mir, tako da sa ovom planetom nema izlaza budete li išli takvom linijom. Planeta koja traži mir i odmaranje je Saturn, ali Uran nikako! On je rođen da bi bio divlji, neposlušan, buntovan, da bi oponirao, suprotstavaljo se, reformisao, menjao, tražio nove i neobične metode za rešavanje problema, da bi bio liberalan, slobodan, nezavistan, da bi se suprotstavljao starom, tradicionalnom i konzervativnom, da bi se rugao. Isto kao što je neko rekao u onoj pesmi: „I, Bog sebi stvori pticu rugalicu…“, a ta ptica je čovek ili Uran. On ne sedi mirno i ne posmatra spokojnim pogledaom svet oko sebe, već cupka nogom, često menja položaj dok sedi, prstom vrti kosu, jer je uvek spreman za iznenadan i munjevit skok ili pokret, prekidajući svaki statičan i dosadan momenat željan novih događaja. Uran nije Venera, pa da se lepo ušuška i uživa, on nije Mesec pa da sedi zadovoljan u porodičnom ambijentu, Uran nije Jupiter pa da ispoljava lojalnost i da poštuje sve ono kako zakon nalaže, Uran nije Saturn pa da trpi svaku ograničenje ili granicu, on nije Neptun da bi se lako prepustio okolnostima, Uran nije Sunce da bi stavio krunu na glavu i uživao u slavi izigravajući autoritet, on nije ni Merkur da bi se bavio praktičnim poslićima i idejama, kao što nije ni Pluton da bi kroz brutalnost i ekstremnost pridobio moć. Pazite, Uran može biti vrlo ekstreman, ali ekstreman onda kada treba doći do slobode i nezavisnosti, kada treba ukinuti i rušiti stare sisteme vrednosti, koji ga sputavaju ili kada treba pokazati jednakost, jer one ne pozna razlike.

Uran je u znaku Ovna koji je kardinalan znak, što ukazuje na njegovu makisimalnu motivaciju da dođe do svog cilja i to brzo, nesrtpljivo, hrabro, dinamično, odlučno, ne ustručavajući se i da pokaže agresiju, silu, militantnost i grubost. Ovo je planeta promene, jer kada Uran deluje ništa više nije kao što je bilo pre toga, a ako želimo promenu onda moramo biti hrabri, odlučni i takmičarski nastrojeni. U suprotnom, ako čekamo, ako se plašimo i bojimo, ako važemo, pa ne znamo da li napraviti rez, korak ili ne napraviti, ako se dvoumimo, ako se ne prepustimo uzbuđenju koje ćemo osetiti, onda nema ništa ni od promene. Tada nas Uran može samo neprijatno iznenaditi i to u sekundi, u trenutku da nećemo biti ni svesni šta nas je snašlo, preko noći, a što nas može uplašiti, uznemiriti i učiniti napetim.

Nameće se sada pitanje, kako „trošiti“ Urana u zavisnoti od toga koju kuću u horoskopu tranzitira ili kroz koju kuću (kuće) će prolaziti u narednim godinama? Kako „trošiti“ Urana? Da bi odgovorili na ovo pitanje, pokušaćemo da ga prošetamo kroz svih 12. kuća u horoskopu.

U slučaju da će Uran prolaziti kroz 1. kuću potrebno je učiniti neke promene na ličnom planu. Možda početi razmišljati o nekom novom vašem ličnom „imidžu“ i eksperimentisati na njemu. Zatim, menjati i unositi novine i promene u sve one lične aktivnosti koje su usmerene prema vašim planovima vezano za budućnost i uopšte status u društvu. Eksperimentisati u ličnim akcijama, promeniti pravac delovanja, pa i uneti jednu mentalnu, emotivnu, pa i fizičku promenu. Uran je intelektualna planeta i kroz 1. kuću, može podstaći vaš mentalni sklop, a tako što ćete se mentalno više zanimati za inovacije, promene, reforme, a u fizičkom smilu, možete ga trošiti tako što ćete uneti neku promenu u vašem fizičkom izgledu, pa na taj način iznenaditi i sebe i druge, a u izgled uneti neobičnost, ekcentričnost, slobodu. Shvatite da se ovo za vas može biti nešto poput „rađanja nove osobe“ i potrebno je biti što više ekcentričniji, otkačeniji, nestalni, jer je potrebo pokazati kroz takav pristup različitost na ono što je suprotno od vas, a to je na javnost, publiku i šire okruženje. Nabacite, a ako niste to do sada imali običaj, koji pramenčić i to narandžasti, ljubičasti, zeleni, izbacite garderobu koju ste do sada nosili, posebno ako je bila uštirkana, jednostavna, dosadna, jer i način oblačenja, a čime takođe u odnosu na druge pokazujete različitost, treba da bude što više neobičniji, različit, originalan i otkačen. Jer, ako ne učinite ništa od ovoga i ostavite sve onako kako je bilo i pre toga, onda možete ući u period u kojem ćete osećati napetost, nervozu, nelagodnost, stresove, nemir, a što sve može uticati na vaš emotivni i mentalni sklop ličnosti. Ovo za vas treba da bude jedna revolucionarna promena identiteta, pa trošite ovog Urana, tako što će vam se ukazati neke nove prilike, koje trebate prihvatiti i time se otresete od pre toga naviknutih modela ponašanja. Dakle, potrebno je dozvoliti Uranu da promeni predstavu koju ste pre toga imali o sebi.

Tamo gde Uran tranzitira kroz 2. kuću ukazivaće na potrebu da se suočavate sa pitanjima vezanim za praktične vrednosti, novac, finansije, sve što pripada vašem ličnom vlasništvu, prihodima, profitu i zaradi, dakle na materijalne vrednosti. Trošiti Urana u ovoj kući, znači prihvatiti promene po svim ovim pitanjima i ovde postoji potreba za jednom „malom revolucijom“. Potrebno je da oslobodite i odblokirate vašu kretaivnost i talente, tako da ih slobodno izražavate, a što do sada niste uspeli da postignete iz ovih ili onih razloga i na taj način da dođete do izvora prihoda i zarade. Uran od vas ovde zahteva buđenje da bi mogli dobro da pogledate i sagledate vašu imovinu i finansije i razmislte kako doći do boljeg i kvalitenijeg izvora prihoda. Da li ste zadovoljni onim čime se sada bavite i onim što radite, a što vam je izor zarade? Zapitajte se, jer ako niste, ovo je prilika da nešto menjate na tom planu ili da učinite određenu promenu. Uran kaže, „promeni se i pokušaj na taj način kvalitetnije finansijski da živiš“, samo nemojte odlagati, ostavljati za sutra ili za proleće ili jesen, jer Uran u Ovnu traži munjevitu i brzu akciju, dakle – sad! Promenite vaš dosadašnji pogled na materijalne vrednosti, promenite dosadašnje planove koji su bili povezani sa finansijama, unestie neke novine i reformišite uopšte vaš sistem vrednosti. Ako ste zainteresovani trgovinom, onda izvor zarade može ići kroz sve ono što je moderno i napredno, kroz su robu koja predstavlja na neki način revoluconarnu promenu, kroz tehniku, kompjutere, telefone, rasvetu i osvetljenja, kroz ultra – modernu i ekcentričnu garderobu; ako se bavite intelektualnim radom, naukom, ovo je šansa da dođete do novih saznanja i otkrića, a što možete povezati sa profitom ili prihodima; isto tako ako imate želju da predajete, a da od toga imate i praktičnu, materijalnu korist, onda je vreme da počnete sa predavanjem iz oblasti astrologije, nauke, astronomije, fizike, informatike…

Ako Uran prolazi kroz vašu 3. kuću, promene trebaju biti povezane sa vašim idejama i stavovima, koji trebaju biti liberalniji, slobodniji, moderniji. Reformističke ideje, pa i oponiranje kroz komunikaciju ili izražavanje buntovnih stavova, a sve u cilju neophodnosti promena. Takođe, promena u vezi pitanja koja se odnose na obrazovanje, učenje, škole, pa ako ste pre toga bili ubeđeni da ste promašili ono što učite ili se ne pronalazite u tome, već vas je nešto drugo privuklo ili zainteresovalo gde možete sebe više dati i više znanja primiti, onda ovde Urana trošite tako što ćete učiniti promenu, a to je promenu škole ili fakulteta. Potrebno je takođe da se zainteresujete za neobičnije oblasti života, što nedostaje praktičnom, racionalnom i analitičkom umu i da dozvolite sebi slobodnije razmišljanje i razgovor o svemu što je pre toga za vas bila „tabu tema“. Um sada treba biti istraživački, liberalan, slobodan, reformatorski, naučni, oslobođen bilo kakvih stega, strahova i kočnica u izražavanju takvih ideja i deljenja takvih ideja sa drugima kroz razgovor, komunikaciju, pisanje. Ovo je period „revolucije uma“, kojem treba dospustiti da bude nepredvidljiv, nemiran, promenljiv, kojem treba dopustiti da uvek uleti u neku munjevitu ideju ili informaciju koja može biti put prema promeni. Dopustite idejama i umu da ih privuku progresivni i revolucionarni koncepti, bilo kojom oblašću da se bavite, dakle čime god da se bavite sada su potrebne u tome ideje koje su progresivne i revolucionarne. Trošiti Urana u ovoj kući znači i dopustiti sebi da vas on povede u razne grupe, udruženja, klubove, gde ćete moći osetiti taj slobodni, nezavisni, neobičan, ekcentričan i moderan duh Urana, a to je onda odlično za razmenjivanja ideja u takvim grupama kroz komunikaciju o astrologiji, slobodi, socijalnim problemima, humanitarnim akcijama, nauci. Dopustite Uranu da vas ovde usmerava i tako što ćete upisati neki kurs iz astrologije ili kurs iz informatike, modernog plesa, padobranstva, astronomije, ekstremnog sporta ili ga trošite tako što ćete često prisustvovati predavanjima vezano za isto. Trošite Urana tako što ćete vaše uranovske ideje i misli učiniti opoipljivijim i pogodnim za praktičnu primenu. Želite da promenite automobil, koji vam je dosadio, jer ste puni love ili želite da promenite stari automobil, što je već neophodnost ili što vas je iznenadio i otkazao, to sve pripada još jednoj mogućnosti trošenja Urana kroz 3. kuću.

Uticaj Urana od kuće do kuće

U slučaju da Uran prolazi kroz vašu 4. kuću potrebno je uneti promene u najbliže i porodično okruženje. Možda bi trebalo da promenite odnose sa nekim od najbližih, a koji je pre toga bio sasvim drugačiji, bilo da je bio distanciran, strog, ograničavajući, blizak, dakle kakav god da je bio, sada se taj odnos treba menjati, odnosno treba u njega uneti promenu. Ako je vaš odnos sa rdoiteljima ili najbližima bio strog, naporan i ograničavajući, sada je potrebno napraviti promenu i postići u takvom odnosu veću nezavisnost i slobodu. Ako je vaš odnos bio previše blizak, pa vam je bilo teško da se odvajate od roditelja, sada je vreme da boravite više van kuće i da počnete da se oslobađate, tako što ćete biti više individulani i samostalni, nego što je to bilo pre toga. Dakle, nećete biti previše blisko vezani, a što na neki način oduzima i slobodu ili ličnu slobodu delovanja.  Možete razmišljati i o adaptaciji kuće, stana u smislu da promenite dosadašnji izgled vašeg okruženja u kojem živite. Dosadio vam je orman – izbacite ga napolje i oslobodite se vaznosti za njega, dosadila vam je fotelja na kojoj ste vi sedeli – izbacite je napolje i na taj način se oslobodite vaznosti za nju. Ako vam je dosadilo da stanujete i u istom gradu ili mestu, a pruža vam se prilika za preseljenje, radite onda na tome i trošite Urana, tako što ćete se preseliti na neko drugo mesto, napustiti domovinu i otići u inostranstvo. Možda vam je plavi laminat dosadio, pa ga promenite zelenim ili izbacite stari nameštaj, pa ubacite nešto sasvim novo, avangardno i moderno.  Ili, je vreme da se konačno odvojite od svoje matične porodice i da se osamostalite, pauzmite novine, pregledajte oglase i tražite sebi stan, jer ćete na taj način dobiti slobodu i nezavisnost u odnosu na porodicu, živeći nezavisno od roditelja. Trošenje Urana kroz 4. kuću traži od vas neku vrstu oslobađanja od korena, promenu u stavovima prema zemlji i državi u kojoj ste rođeni ili u kojoj živite ili bljesak ideja, kako bi vi eto hteli da budete više liberalniji prema pitanjima koja su povezna za korene, porodičnu tradiciju, državu u kojoj živite. Ako se bavite politikom ili nekim drugim poslom koji može da vam omogući da izrazite želju za reformamama i promenama u državi gde živite, eto i dobre prilike za trošenje Urana u 4. kući. Takođe, kuća može da postane mesto društvenog okupljanja, češćeg okupljanja i sedenja sa vašim prijateljima u privatnom ambijentu, što će vas manje usredsrediti na samu porodicu i porodična pitanja, a više usredsrediti na mesto gde ćete sa prijateljima razmenjivati razne društvene, moderne i neobične ideje. Uran u 4. kući govori, „potrebna je preorijentacija, promena po pitanju stečenih ili nasleđenih korena“. Snažna motivacija je i „beg od kuće“, gde možete pokazati da ste sposobni da samostalno i nezavisno funkcionišete mimo porodice i njihog uplitanja u vaš život.

Tamo gde Uran tranzitira kroz 5. kuću, vreme je za promene na ljubavnom planu, jer ako vas veza već odavno guši, opterećuje ili niste sigurni u osobu koja je pored vas, potrebno je nešto uraditi, a što će isprovocirati promenu. Prekinuti vezu, promeniti partnera, reći mu da je dosadan, da nije više interesantan, da vas smara ili eventualno u vezi u kojoj se nalazite, uneti neke novine i zabvaljati se na neki sasvim drugačiji i otkačeniji način, nego što je to bilo prisutno pre toga. I, ono što je najvažnije, reći partneru, „pusti me da dišem punim plućima i ne steži me svojim okovima“. Prolaz Urana kroz ovu kuću može izazvati iznenadne i munjevite emotivne izlive, što će se najviše odraziti na ljubav, odnose sa decom, kreativnost i talente. Trošenje Urana kroz 5. kuću znači odbaciti sve stege, ograničenja, krutost, pravila i disciplinu kada su ljubavne veze u pitanju. Šta raditi? Pa, prepustiti se iznenadnim poznanstvima i susretima koji mogu pokrenuti ljubavnu vezu, prepustiti se prolaznim ljubavnim vezema bez ikakvog opterećivanja dokle i koliko nešto traje i da li će uopšte trajati, jer to Uranu nije uopšte važno. U ljubavi se javlja želja za novim partnerima, za eksperimentisanjem kroz ljubav i ljubavne odnose, ali i za promiskutitetom, ali u svakom slučaju ljubav nesme biti nikako statična i dosadna. Ona mora imati uranovsku crtu, a to znači da se u ljubavi oseti uzbuđenje, napetost i opet želja za unošenjem promena. Ako ste se viđali svaki dan, viđajte se sada svaki drugi dan ili dva puta nedeljno; ako je partner stalno dolazio kod vas ili vi kod njega, tako da ste bili često u privatnom i najintimnijem okruženju, vreme je da to promenite, pa izađite napolje, izlazite i družite se sa drugima ili budite aktivni na zabavama. Ako ste se stalno sastajali na ćošku preko puta parka, menjajte lokacije, pa neka svaki sastanak bude neko drugo i novo mesto. Oni koji imaju decu, trebalo bi da im daju malo više slobode, ako to nisu učinili pre toga, kao i pričati sa decom o svemu, razbijajući svaku „tabu temu“. Nemojte im nametati previše discipline, nemojte ih previše kažnjavati, već pričajte sa njima o svemu, o seksu, o ljubavi, postanite im prijatelj na FB profilu, pričajte sa njima o bilo kakvom problemu, a o kojem pre toga niste hteli da pričate. Trošenje Urana kroz 5. kuću zahteva i neobičnost u izražavanju talenata, bilo kroz muziku, slikanje, umetnost, što možete iskoristiti kroz prezentaciju istog. Može vas zadesiti i neplanirana trudnoća, koja vas može obradovati, pa eto još jednog načina trošenja Urana ili možete dobiti neku nagradu, priznanje ili pohvalu koju uopšte niste očekivali, a koja je povezana bilo sa nekim poslom kojim se bavite ili kroz neki vaš talenat. Kocka? Što da ne? Odigrajte neku „srećku“, koja bi mogla da vas preseče…:)

Uticaj Urana od kuće do kuće

U slučaju da Uran prolazi kroz vašu 6. kuću, promene su povezane sa pitanjem svakodnevnice, posla i rada. Možda je potrebno da promenite posao iz ovog ili onog razloga, bilo što ste nezadovoljni finansijama ili što na sadašnjem poslu osećate da vas ograničavaju i da ne možete slobodno da izrazite svoje talente i radnu sposobnost. Trošenje Urana kroz ovu kuću može da zahteva i promenu u načinu i metodama rada, dakle ako do sada niste radili na kompjuteru, mogu vam doneti kompjuter, pa zbog toga treba da završite i neku obuku vezano za to. Možda će vam šef reći da nije zadovoljan vašim dosadašnjim radom, jer ste bili kruti, spori i niste prihvatali da unosite nove ideje u posao koji radite, a što će sada biti potrebno da prihvatite i uradite. Ako radite neki privatan posao, tako da imate mogućnost da odlučujete, dobro je trošiti Urana, tako što ćete promeniti dosadašnji radni ambijent, kancelariju, pa ćete nešto renovirati, menjati ili ćete promeniti lokaciju mesta vaše firme. Trošiti Urana u 6. kući, a kako je Uran intelektualna planeta, može govoriti i o potrebi za nekom prekvalifikacijom ili dokvalifikacijom, a da bi mogli da promenite posao sa kojim niste zadovoljni ili konačno da radite posao koji ste uvek želeli. Možete se opirati visokom stepenu nadzora i ograničenja od strane šefa ili pretpostavljenih, tako da sa Uranom u ovoj kući dolazi i do pojavljivanja potrebe za što više slobode u radu, pa ako imate mogućnost da menjate posao, izaberite baš takav, koji će vam isto omogućiti. Potrebno je da pojačate na poslu bolju mentalnu koncentraciju, a trošiti Urana u 6. kući znači po mogućnosti raditi posao koji je vezan za kompjutere, za rad sa modernom tehnologijom, kao i u nekim inovatorskim, naučnim i reformatorskim programima. Trošenje Urana u ovoj kući na pozitivan način, a kada je zdravlje u pitanju, jer se u 6. kući pojavljuju bolesti, zahetav upotrebu alternativnih i nekonvencionalnih terapija i lekova, ali takođe možete se i intelektualno zainteresovati za obučavanje u takvim veštinama. Pomažući i služeći drugima, možete doći do potrebnog osećanja slobode ili da se oslobodite nekih ograničenja i sputavanja koje ste imali pre toga. Ovaj tranzit kroz 6. kuću je dobar i da se troši tako što ćete davati usluge koje zahtevaju rad na kompjuterima i tehnici, od popravke istog do održavanja istog, izrade programa i web sajtova, pružanje usluga u oblasti humanih aktivnosti, gde će čovek pružiti ruku ćoveku bez obzira na različitosti.

Ako Uran prolazi ili tranzitira vašom 7. kućom, promene su potrebne u odnosima sa javnošću, odnos prema vašem širem okruženju, kao i odnos prema bračnom partneru, braku i svakom drugom partnerstvu, gde se podrazumeva i poslovno partnerstvo. Trošiti Urana u 7. kući znači pokazati hrabro partneru da niste njegova privatna svojina i da želite osećanje slobode i nezavisnosti u braku, a tako da nemate strah da izrazite svoje mišljenje kao pre toga, jer znate već unapred da se to vašem partneru neće svideti. Ili, da nemate strah da mu kažete da izlazite sa prijateljicom ili prijateljem na kafu, piće, što ste do sada imali, jer ste znali da će se on (ona) tome usprotiviti ili da mu kažete jednostavno, „danas nema ručka, pa se snađi sam“. Ako imate želju da se obučete onako kako ste oduvek hteli, a niste smeli, jer vas je partner uvek vraćao da se presvučete, zato što ste obukli uske pantalone, koje ističu vaše zgodne noge ili neku majicu sa dekolteom, koja ističe vaše grudi, e sada je vreme da se za isto izborite i dobijete slobodu. U slučaju da se nalazite u braku, koji vas ograničava, koji vam je već odavno naporan i koji vas pritiska, pa ste godinama nezadovoljni, vreme je da izađete iz takvog braka. Dakle, akcenat na trošenju Urana kroz 7. kuću je insistiranje na slobodi i inividulanom izražavanju bilo u braku, bilo u javnosti ili kroz svaki drugi odnos. Uran u ovoj kući govori, „sloboda, pa i po ceni da je to bez ikakvog partnera!“. Uran koristite tako što će vam ova planeta pomoći da vas navede na neka nova razumevanja odnosa prema drugima sa ciljem da otkrijete pravu slobodu unutar takvog odnosa, a ne da vam bude nad glavom kao oštrica mača i da prekine odnos. Dakle, omogućiti zajednički život u harmoniji i ravnoteži, a  ipak sa dovoljno slobode da bi svako od vas sledio svoj nezavisni put. Trošenje Urana kroz ovu kuću je moguće i tako što ćete negde u javnosti ili na nekom javnom skupu izneti svoje moderne, napredne i liberalne ideje. Oni koji se bave nekim biznisom ili uopšte vezano za profesiju, Urana u 7. kući mogu trošiti tako što će organizovati javne prezentacije i sajmove tehnike, nauke, automobila, moderne umetnosti i sl. Oni koji imaju plan da osnuju bračnu zajednicu ili da uđu u brak, najbolje je da venčanje na neki način bude neobično ili da se razlikuje od klasičnih venčanja i ustaljenih formi pri venčavanju. Na primer, nemojte nikome reći da ste se venčali dok ne obavite venčanje pa iznenadite druge, dovedite matičara u prirodu ili na neko bilo koje mesto gde bi voleli da budete, pobegnite nakon venčanja držeći se za ruke sa partnerom daleko od ostalih, dok će drugi začuđeno gledati u vas.

Kada Uran tranzitira ili prolazi 8. kućom promene se očekuju po pitanju imovine i finansija, a posebno vašeg bračnog partnera, mada i vaših, jer je ovo kuća preko puta 2. kuće, koja predstavlja vaše lične finansije i prihode. Dakle, potrebno je jedno novo izražavanje i razumevanje stvari kako bi mogli otkriti neke nove potencijale. Možete dobiti neko iznenadno nasledstvo, koje već duže vreme očekujete. Kako je 8. kuća istraživačka kuća, dobro je trošiti ovde Urana, tako što ćete početi istraživati bilo koju oblast koja može da vam donese neku novu spoznaju ili novo znanje. Uran je inovator, što ukazuje na inovacije i promene u oblastima okultnog, ezoteričnog i mističnog, gde osećaj probijanja u neku novu dimenziju može da stimuliše vaš um. Seksulanost je još jedna oblast u kojoj Uran donosi promene, što znači da je potrebno da promenite pristup seksualnom životu u odnosu na raniji period ili da unesete neke novine u vaš seksulani život. Uran u 8. kući govori, „vreme je za seksulana uzbuđenja i seksulano eksperimentisanje“. Ova kuća predstavlja i priču o prolaznosti u smislu da ništa nije večno i da je sve prolazno, pa se vezuje za smrt i ponovo rađanje, pa u tom smislu Uran u 8. kući može doneti nove, munjevite i originalnije spoznaje o ovome, a o čemu ranije niste ni razmišljali. Kako 8. kuća predstavlja i novac partnera, potrebno je da savetujete partnera da menja svoje sisteme vrednosti i da unese nešto novo i originalno, kako bi došao do prihoda i profita. Potrebno je uranjati u skrivene unutrašnje delove, koristeći načine koje su uranovske prirode, a to je kroz astrologiju, psihologiju, psihoterapiju, rekonekciju ili neke vidove kolektivnih i modernih pristupa, koje se primenjuju u radu u grupama. Trošenje Urana u ovoj kući može vam biti i od pomoći za postizanje emotivne stabilnosti i dubljih odnosa sa drugima, ali samo uz uslov da budete spremni na prihvatanje stavova, koje ste u vezi toga imali pre toga.

Uticaj Urana od kuće do kuće

U slučaju da Uran prolazi ili tranzitira kroz vašu 9. kuću, najbolje je ovu planetu trošiti u pravcu revolucionarnih promena vašeg pogleda na svet, a Uran ovde govori, „ja sam slobodan mislilac!“. Oni koji se bave obrazovanjem, predavanjima, turizmom, trgovinom na velikom i zakonima, trebaju reformisati dosadašnje stanje i krenuti sa originalnim i novim idejama, koje će pokrenuti promene. Takođe, potrebno je učini promenu i u načinu razmišljanja u odnosu na religiju, filozofiju, neke duhovne discipline, jer kroz takav proces možete doći do slobode ili oslobađanja od dosadašnjih stega i svega onoga što vas je na ovom polju sputavalo. Kada je obrazovanje i učenje u pitanju, trošenje Urana u ovoj kući je moguće opet kroz promenu fakulteta, ako mislite da ste učinili pre toga pogrešan izbor. Možda su vam roditelji nametnuli izbor fakulteta, odnosno koji ćete fakultet da studirate, tako da je prolaz Urana kroz 9. kuću ustvari želja da im se suprotstavite, iskažete bunt i na taj način odete na fakultet, koji ste želeli da studirate, ali su oni birali umesto vas. Uran u ovoj kući se kvalitetno troši i tako što je poželjno ići na putovanja, u daljine, preko granice i upoznavati strane kulture i narode, ali bez planiranje i pripreme. To treba da se odluči preko noći, u momentu i ako je moguće da dok idete prema aerodromu i ne razmišljate o destinaciji ili kuda ćete i na koje mesto odleteti, jer će se munjevita ideja dogoditi u trenutku dok budete ulazili u aerodromsku zgradu. Prolaz Urana kroz 9. kuću je odličan da konačno, bez ustručavanja i slobodno izrazite svoju individulanost i da na slobodan način, bez ikakvog stida pokažete drugima svoje vrednosti, koje treba da budu originalne, neobične, napredne i ispred vremena. Možete postaviti sebi pitanje, „ko sam ja i šta radim ovde?“, možete postaviti sebi pitanje, „koliko sam toga shvatio (shvatila) i da li je ovo mesto ustvari mesto moje spoznaje?“, a sva ta pitanja ustvari predstavljaju samo početak vaše lične revolucije, kroz koju treba da rastete i da se dignete u visine.

Ako Uran prolazi ili tranzitira kroz vašu 10. kuću, promene koje treba učiniti, kao i nove korake su u sferi odnosa prema društvu i vaše uloge u njemu, promene koje se tiču vašeg društvenog statusa, profesije, karijere, ugleda, uspeha i uopšte budućnosti. Ništa do sada niste uradili na ovom polju ili niste zadovoljni sa postignutim, to je već dobar znak da vas Uran motivše i pokrene u cilju preuzimanja koraka, koji će uneti promene po ovim pitanjima. Nikakva statičnost, sedenje, čekanje, gledanje u zvezde i nebo, očekivanje srećne okolnosti ili dobitka se ne preporučuje, već samo akcija i hrabost da se učini promena, da se unese novina, da se promeni pogled i ugao posmatranja istog koji ste imali do sada prema ovim pitanjima. Ako imate želju da budete prestižni i zadobijete moć, ugled i autoritet potrebno je prepustiti se impulsu Urana, a to znači iznenaditi sebe i druge i uraditi nešto nepredvidivo, što niko ne bi do tada ni očekivao od vas. Odnos sa autoritetima može biti napet i težak, ali zato trošite u ovoj kući Urana tako što ćete modifikovati vaše stavove prema njima i ukoliko prihvatite sopstvenu moć, vaš stav i razumevanje autoriteta i vlasti, takođe će se promeniti. Urana u 10. kući možete trošiti i tako što ćete težiti samostalnosti i nezavisnosti, tako što ćete propagirati moderne i napredne ideje, tako što vas neće biti strah da eksperimentišete i istražujete, pa i da se pokockate, odnosno prihvatite rizik, a da bi rešili pitanja koja su povezana sa ovom kućom. U budućnost se sa Uranom u 10. kući ne gleda na tradicionalan ili ustaljen način, ona se ne planira, već ona treba jednostavno da se desi, ovde nesme da bude straha od budućnosti ili gubitka statusa, pa i doživljaja neuspeha, već je potreban impuls uzbuđenja i elana, koji će vas munjevitom brzinom nositi i pokretati. Potrebno je upotrebiti jednu pionirsku i novu aktivnot u pronalaženju novih načina i koncepcije, a što je povezano sa karijerom i profesijom, ali gde ćete biti privučeni nekim humanističkim ili liberalnim, pa i radikalnim socijalnim metodama i načinima, jer ćete na taj način zadovoljiti uranovski impuls. Zahtevajte i tražite što je moguće više slobode i u vašem životu, jer nikako ne treba da ostanete u kavezu, što može samo aktivirati vaš slom i eksploziju. Uran u 10. kući može da se troši i kroz težnju i želju da postanete lider ili vođa nakog naučnog poduhvata ili idealističkih i naprednih poduhavata.

Kada Uran prolazi ili tranzitira vašu 11. kuću, onda ga je najbolje trošiti, tako što ćete se uključivati u grupe ili razna udruženja oko kojih se skupljaju oni sa istim i sličnim interesovanjima. Zbog toga se možete osetiti delom nekog društvenog pokreta , a naročito onog koji teži promenama, revoluciji, napredku, reformama ili nekog pokreta koji je humanističkog ili liberalnog usmerenja. Potrebno je držati se ideala, ne odustajati od njih, kao na primer bratstva među ljudima, jer Uran u 11. kući govori, „čovečanstvo je jedinstvena porodica“. Poželjno je ovde trošiti Urana na progresivne ideje, jer je ovo ustvari period jednog potpunog otvaranja uma, a u savezu sa drugima možete lako odrediti koja je vaša uloga u društvu. Grupne aktivnosti mogu postati vaš pogon za eksperimentisanjem, inovacijama i promenama, kako na unutrašnjem tako i na spoljašnjem planu, a mnoga prijateljstva možete steći i pronaći na takvim mestima, kroz takve aktivnosti i u takvim grupama. Prijatelji mogu takođe postati pogon i mogu vas motivisati na promene i potrebu da postignete kroz takve promene slobodu, individulanost i nezavisnost. Trošite u ovoj kući Urana, tako što ćete se približiti prijateljima, ali i družiti sa njima zbog nekog višeg ideala koji vam je zajednički, zbog ciljeva i interesovanja za nepredak i društvene reforme, za pokretanje ideja koje propagiraju jedinstvo, jednakost i humanost. Uran u 11. kući ima potrebu da se troši i kroz intelektualni grupni rad koji je vezan za naučna istraživanja, tehniku, astrologiju i sve ostale neobične i napredne discipline. Ako imate prijatelja, koji vam je već duže vreme naporan, ovo je period da prekinete taj odnos, jer on ustvari predstavlja za vas teret i omču oko vrata, jer je vreme da pronađete društvo i prijatelje koji će u vama probuditi revolucionarne ideje, želju za slobodom i potrebu za individulanošću, što na primer pre toga niste imali. Ova kuća predstavlja ljubav drugih ljudi, odnosno ljubav vašeg partnera, pa ako je do sada pokazivao ljubav stidljivo i povučeno, sada će je ispoljavati mnogo otvorenije i slobodnije, bez ikakvog ustručavanja. Takođe, ova kuća je i kuća dece, ali ne vaše, već su tu deca drugih ljudi ili napuštena deca, tako da možete trošiti Urana u ovoj kući tako što ćete se uključiti u neke humanitarne aktivnosti za nezbrinutu ili napuštenu decu. Uran u 11. kući, može dobro da se koristi i za upoznavanje prijatelja preko Interneta i Fb – a, što i nije neli problem bio ni pre toga, ali ovde se radi o prijatelju koji zaista može probuditi u vama inspiraciju. Prolaz Urana kroz ovu kuću povoljan je i za učenje kroz on – line škole, a čega? Pa, astrologije…:)

Uticaj Urana od kuće do kuće

U slučaju da Uran prolazi ili tranzitira vašom 12. kućom, koja je i poslednja kuća u ovom krugu, možete ga uspešno trošiti na buđenje svega onoga što je nesvesno, dakle, „vreme je za buđenje“. Možete biti gurnuti u samoću, možete se povući ili na neki način izolovati, ali sve ove okolnosti vas mogu i probuditi i dozvoliti da iz svog nesvesnog izvučete probleme, koji su vam do tada donosili patnju ili zbog kojih ste patili. Ovo je ustvari upoznavanje sebe, jer Uran u 12. kući govori, „upoznaj sebe i oslobodi sebe svih stega, blokada, pa postani slobodan“. Ovde se Uran troši tako što ćete istraživati i procenjivati vaše restrikcije, loše navike, uzroke patnje, pa i tajne neprijatelje, dakle one koji vam rade iza leđa, a što vam sve daje mogućnost prevazilaženja i ukazivanja na pravi put, a to je put ka oslobađanju od istog. Ova kuća predstavlja sve zatvorene institucije, prihvatilišta, domove za nezbrinutu decu, sigurne kuće, tako da se humanitarnim radom i humanitarnim aktivnostima može trošiti Uran kroz 12. kuću. Razne duhovne discipline, meditacija, joga, alternative aktivnosti, takođe donose neku vrstu oslobađanja iz začaranog kruga, ako se u njemu nalazite. Kroz sve tajne i skrivene aktivnosti, koje su daleko od očiju javnosti, možete dobiti inspiraciju i ideje kako i na koji način da menjate sebe, a onda i okolnosti oko vas, kao i povlaćenje u tišinu i samoću. Ako ste imali neku tajnu ljubavnu vezu, koja vam je postala teret i sa kojom više ne možete da se nosite, jer vas baš ta tajnost i skrivenost zamara, ovo je odličan prolaz Urana da istu takvu veu prekinete i da se oslobodite. Vi koji imate neku tajnu koju dugo čuvate, a koja vas tišti, slama i uništava, vreme je za istinu, dakle progovorite, ne ćutite o tome i neka tajna bude objavljena, jer ćete kroz taj potez opet biti slobodni i rasterećeni.

0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop
    Scroll to Top