Uranovski gromovi u Ovnu u borbi sa Plutonom u Jarcu

Uranovski gromovi u Ovnu u borbi sa Plutonom u JarcuŠta je to uranizacija?
Verovatno već znate da je to proces za koji je zadužen Uran, planeta koja hoće potpunu slobodu. Uran se nalazi u znaku Ovna, pa je i uranizacija veoma prisutna i snažna, jer je Ovan prvi znak i jedan od „glavnih“ znakova.

Sećam se isto sam bila aktivna na društvenim mrežama (mada manje) kada je 2010. Uran za kratko ušao u Ovna, a onda 12. marta  2011. konačno i ušao u ovaj znak. A, sećate se kako su kosmos i priroda najavili ovaj ulazak? Desio se onaj razoran zemljotres i cunami u Japanu 11. marta 2011. Tada je krenula i uranizacija najavljujući novi ciklus (Ovan – prvi znak, početak) u kojem ćemo biti sve do maja 2018.

Za sve ovo vreme treba paziti da kaiš ne bude previše stegnut i da uzica bude labava, jer Uran odbija da bude vezan, a u Ovnu svaki pokušaj  stezanja i vezivanja je ispraćen na buntovan i agresivan način. Uran sve vreme uživa u rušenju pravila. Uživa da živi život ne zanimajući se da li je to ispravno, pravilno i prihvatljivo ili nije. To njega uopšte ne zanima.

Kad god Uran u Ovnu bude primetio da spavamo ili hodamo u snu dobro će nas prodrmati. Ako bude primetio da nešto uporno radimo po navici, opet će nas snažno drmusati.

Od 2011. do 2018. Uran u Ovnu ne dozvoljava da se odmaramo, jer sve vreme insitira da se probudimo, ali za nešto sasvim novo. Uran predstavlja haos i zato nas prisiljava da se menjamo u sred haosa koji ova planeta ostavlja za sobom. Haos će biti veći, ako se budemo i više opirali promenama i ako odbijamo da se oslobodimo ideja, stavova i vrednosti iz prošlosti.

Primećujemo da se poslednjih godina pod ovim uticajem odvija i   eksplozija informacija i to takvom brzinom, koja je brža i od društvenih promena. Podsetimo se da se prva Facebook revolucija dogodila baš za vreme ovog prolaza Urana u Ovnu. Zato, u ovim godinama kada Uran prolazi kroz Ovna u kojem je imao i nepovoljan aspekt sa Plutonom, imamo mnogo više ekstremista, političkih potresa, finansijskih kriza, jer se sve ovo odražava na odvijanje dubokih društvenih promena, koje moraju da se dogode. Možemo reći da ova polarizacija između budućnosti i prošlosti (Uran-Pluton) postaje opasno bojno polje.

Uranovski gromovi u Ovnu u borbi sa Plutonom u Jarcu

Ako uzmemo ovaj sedmogodišnji ciklus Urana, mi se sada nalazimo pri kraju ovog cuklusa. Uran u Ovnu predstvlja ubraznu uranizaciju, a to je naelektrisanost uma koji iskriči, pa se u glavi čovek dešavaju snažne detonacije. Tutnji? Napeto? Da li ste se uplašili pomosili da morate da se promenite?

Uranu u Ovnu nema vremena za objašnjavanje, strategiju ili planiranje dok god je u ovom kardinalnom vatrenom znaku i ovde je uvek vreme za revoluciju!

Trenutno, kao i u narednom periodu dešava se uranizacija Sunca i Plutona, jer je Sunce u konjunkciji sa Uranom u Ovnu, a obe planete su u kvadratu sa Plutonom u Jarcu.

Sunce u konjunkcji sa Uranom u Ovnu simbolično predstavlja napete, besne, kao i uznemirene lidere i vođe, koji su sposobni na iznenađujuće poteze i to podstaknuti agresivnim i rušilačkim nagonom (Pluton). Međutim, pod uticajem ovih aspekata i čovek lako dolazi u sukob sa tradicijom, mračnim i destruktivnim silama iz prošlosti, kao i nekim društvenim pravilima.

Ovo je period u kojem nema pasivnosti. Čovek se ne miri lako sa onim što od njega zahteva okolina, društvo, država, škola, roditelji, pa i partner, ako se to protivi njegovim idejama i vizijama. Na sceni je buntovnički duh koji se suprotstavlja, odbija, negira i dovodi u pitanje sve ono što može da ograničava slobodu izražavanja. Ovo je negiranje  autoriteta i vladavine, kao i usmeren bes ka tome. Potreba za ovakvom slobodom izražavanja sada predstavlja dominantan faktor.

Snažan je unutrašnji pritisak za promenama, ali ako je ova energija nekontrolisana onda se lako manifestuje i kroz razne vidove destrukcije. Sunce konjunkcija Uran u Ovnu predstavlja izraz revolucionarnog duha.

Uran je ulaskom u Ovna 2011. incirao jednu fazu, koja završava 2018. i  do tog vremena se mogu očekivati turbulentne promene u društvu, ali i vodećim (Ovan) strukturama.

0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop
    Scroll to Top