Tranzitni Saturn u Ribama i Ovnu preko Ascendenta

Šta se dešava kada tranzitni Saturn prelazi ascendent i prvu kuću u znaku Riba, a kako to izgleda kada bude bio u znaku Ovna preko Ascendenta i prve kuće?
Prvo, Ascendent je početna tačka, dakle kao početak puta i sa tranzitnim Saturnom preko ove tačke, možete zamisliti kao da krećete da se uspinjete uz planinu ka vrhu. Na ramenima nosite težak ranac, koji predstavlja dodatan terat, obeveze i odgovornost, koje nosite sa sobom.
Dok se penjete uzbrdo, nalazite se u prvoj kući koja predstavlja lični identitet. Tu, počinjete da razmatrate svoje ciljeve i šta stvaro hoćeete da postignete. Naravno, ovo putovanje je izazovno, jer se susrećete sa stvarima koje trebate da poboljšate u svom životu. Zato, najčešće osećate ograničenja dok se suočavate sa realnošću ličnih ambicija. Ali, i ovo se razlikuje u zavisnosti od toga kroz koji znak prolazi Saturn dok se kreće ovom kućom.
Dok sada, nekom od vas, tranzitni Saturun u Ribama ide kroz prvu kuću, to će ukazati na potrebu za dubljim razumevanjem emocionalnih aspekata života.
To je faza u kojoj se osoba suočava sa svojim unutrašnjim strahovima, maštom i snovima. Naravno da je onda i fokus na suptilnosti i intuiciji. Ovo bi bila prilika za oslobađanje od nekih starih emotivnih tereta i otvaranje prema dubljim nivoima razumevanja sebe kao i sveta oko sebe.
Na primer, ako ste se prethodno trudili da stojite na tlu razuma i logike, izbegavajući dublje emocije, kada počne ovaj tranzit osećate da nešto počinje da se menja. Počinjete provoditi više vremena razmišljajući o dubljim osećanjima.
Umesto da potiskujete, počinjete osećati svoje emocije, ali dozvoljavajući da se suočite sa teskobom ili tugom, koje su dugo bile potisnute. Desi se neka situacija (one su tu da nas „gurnu“ direktno u iskustva) u kojoj shvatate koliko ste nekada bili osetljivi i povezani na taj način sa svetom oko sebe. To će vas „naterati“ da se ponovo povežete sa svojom emocionalnom stranom koju ste godinama zanemarivali.
Neko će možda početi da se izražava umetnički, a što bi bio kanal za dublje emocije. Dakle, ovo su lekcije u kojima se uči da je emocionalna dubina važan deo ličosti.

Tranzitni Saturn u Ribama i Ovnu preko Ascendenta

Kada tranzitni Saturn bude ušao u znak Ovna, pa napravi prelaz preko Ascendenta i prve kuće, biće ipak drugačije „filterisano“. Ovo ukazuje na energiju akcije, inicijativu i samopouzdanje i zato podstiče da se preuzme odgovornost za lične ciljeve.
Na primer, neko ko je Ovan na Ascendentu je energičan i voli da preduzima inicijativu, ali kada Saturn uđe u prvu kuću, osetiće se promena. Možete osetiti kako uobičajena brzina i dinamika bivaju ograničene i usporene. Možda ćete hteti da skočite brzo iz koraka u korak, ali tranzitni Saturn hoće da vam pokaže kako nije nužno loše da usporite ritam. Na primer, neke lične inicijative, pa i karijera i posao, koji su pre toga bili dinamičniji i uzbudljiviji, sada zahtevaju mnogo više strpljenja i truda. Ovo možete onda osetiti kao ograničavajuće, jer ono što je pre brzo dolazilo, sada zahteva dublje planiranje i ozbiljno preispitivanje.
Ovde vas tranzitni Saturn tera da se suoči sa svojim samopouzdanjem – da li ćete izdržati test izazova ili ćete popustiti pred pritiskom. U početku primećujete svoje nestrpljenje i impulisivnost, jer umesto da odmah krenete u akciju, sada treba razmišljati o dugoročnijem uticaju ličnih inicijativa.
Na primer, entuzijazam treba prilagoditi ka dugoročnim ciljevima umesto da se zanosite trenutnim impulsima. Energija koja je obično bila usmerena prema napred, sada se oseća kao da je zarobljena u oklevanju.
Razlika između ova dva tranzita je u tome što Saturn u Ribama u prvoj kući naglašava emocionalnu dubinu, dok Saturn u Ovnu naglašava akciju, samopouzdanje i suočavanje sa izazovima.
0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop
    Scroll to Top