Testovi Saturna kroz zodijačke znake

Saturn u znaku pokazuje oblast u kojoj osoba nikada ne oseća  dovoljno samopouzdanja čak i ako spolja uverava nešto suprotno. To su oblasti u kojima se uče najvažnije lekcije o sopstvenom životu, ali i oblasti gde je potrebno pomagati  drugima u situacijama u kojima i sami imamo probleme i nevolje.

Ovo su oblasti testiranja u praksi. Kompleski Saturna su raznoliku, ali oni imaju zajedničko poreklo, a to je nesigurnost u sebe i prepreke da čovek vidi i radi ono što je zaista potrebno.

Saturn u Ovnu

Ovo može biti teška pozicija za Saturna. Često se čini da je nemoguće dalje živeti sa postojećim sistemom životnih vrednosti i stavova. Duboko ga pogađaju i uzbuđuju egzistencijalne slike sveta i zato ga prisiljavaju nešto da promeni.

Međutim, ovo se dešava čestim razbijanjem uspostavljene pozicije života. Promišlja se o starim vrednostima, ali prisutna je i određena agresivna sila da se uvedu nove vrednosti. Ako ne postoji svesnot o potrebi za aktivacijom novog, može doći do ozbiljnih nevolja.

Na nižem nivou ovo može biti osoba koja je potpuno depresivna životom, kao i negativnim sistemom vrednosti, jer je uverena da bilo koji posao u praksi ne može uspeti.

Saturn u Biku

Ovde postoje sumnje u sopstvene vrednosti sa čestim pojavljivanjem pitanja: „Da li sam u stanju da uradim nešto vredno u praktičnom životu?“

Ne odgovara se rečima već delima!

Kompleks se nalazi u sakrivenom strahu da će odgovor biti negativan.

Ovo predstavlja i jak osećaj dužnosti, ali koji se pokušava ostvariti na uzak i pravolinijski način. To je ta tvrdoglavost Saturna u Biku specifična za ovaj položaj. Potrebno je tragati za pravilnijim razumevanjem i fleksibilnijim izvršavanjem svojih dužnosti.

Ne treba razmišljati o nesavršenosti u poslu, već prihvatiti da su služba i posao nužni i potrebni za egzistenciju i opstanak. 

Saturn u Blizancima

Ovo je suočavanje sa problemima u nesporazumevanju među ljudima. Testovi ove osobe i svega onoga što radi u praksi idu prvenstevno kroz tumačenje njegovih životnih poteškoća i postupaka, kao i procenu njegovih vlastitih mentalnih potencijala i interpretacija.

Zbog toga, veoma je verovatno da će se plašiti i izbegavati mentalne procene, ali u isto vreme uz mogućnost usavršavanja u njima, naći će ključeve za širenje svesti u celini.

Saturn je uvek poziv da se suočimo sa strahovima, a u ovom slučaju to je poziv da se prevaziđe dogmatizam mentalne percepcije. Da li će osoba prihvatiti ovaj izazov ili neće zavisi će  od nje same.

Ovde postoji problem: „Kada se nešto važno, a možda i opasno, počne događati meni i oko mene, ja to ne mogu pravilno shvatiti.“

Saturn u Raku

Izgleda da u ovom znaku čežnja i patnja postaju veoma važna osećanja. Saturn ovde zadaje testove i situacije kako bi se prevazišao emocionalni dogmatizam, kao i emocionalne blokade i krutost.

Osoba je vrlo ranjiva, pa čak ide do toga „neka me povredi!“. Prisutni su mnogobrojni mehanizmi odbrane od kompleksa inferiornosti.

Ispoljava se emocionalna nesigurnost u mnogim situacijama, posebno u onim koje se odnose na privatnu i emotivnu stranu života. Zbog toga, ovo je tipičan osećaj: „Bojim se.“

Ovo su putevi koji mogu biti prepuni emocionalnih izazova, patnje i žrtve. Međutim, to je jedini put unutrašnjeg razvoja i prevazilaženja unutrašnjih i emocionalnih strahova.

Saturn u Lavu

Ovo je rođeni egocentričar, čak i sam pad zahteva posebnu scenu i dizajn. Ponekad bol starih rana povećava mogućnost hroničnih bolesti. Saturn ovde uči na koji način i kako da se dominira.

U najgorem slučaju, teškoće su u kreativnom izražavanju, pa je onda teže i ostvariti sebe. Kreativne snage su velike, ali potrebno je pronaći put do njihove primene. Postoji mogućnost da osoba ostane „obećavajuća“ bez obzira na mnogo talenata koje ima.

Ako ste pokopali svoje talente, onda nemojte sprečavati druge da se ostvaruju i otvaraju. Saturn u Lavu testira po pitanjima nezavisnosti, ponosa, ličnih ambicija, izdržljivosti i razumevanja problema kreativnosti.

Testovi Saturna kroz zodijačke znake

Saturn u Devici

On je izuzetno pedantan i kritičan prema svemu na svetu. Pod određenim uslovima ovde rastu pravi fanatici rada i asketi koji vole spartanske uslove. Međutim, daje se previše važnosti sitnicama i detaljima, a svaka sitnica dovodi čak i do besmislenosti života.

Za Saturna u Devici nema ništa beznačajno i sve može biti korisno!

Ovde se postavljaju testovi za pitanja dužnosti, strpljenja, poniznosti i praktičnog rada. Plan Saturna u Devici je sticanje radnih i profesionalnih veština.

Jedini put je izabrati istovremeno put rada, njegovog razumevanja i svesno ispunjavanje zadataka koji su mu  dodeljeni.

„Bojim se da će me besmisleni prljavi haos slomiti.“

Saturn u Vagi

Ovo je zakon uzroka i posledice dok se testovi zadaju da bi se što bolje razumelo kako sarađivati sa drugima da bi se nešto uradilo. Saradnja mora da se nastavi i održava kako bi se postigao cilj.

Ovo je moguće samo uz pošten odnos, kao i pravila i obaveze koje uključuju sve (obe) strane.

Vezanost za određenu formu i oblik često nameće otisak u odnosima sa drugima. Potreban je potpuni razvoj zajedno sa partnerom, inače dolazi do razočarenja. Neharmonično okruženje može ga slomiti.

Ključevi neba se nalaze kod Saturna u Vagi.

Testiranje se koristi kroz one situacije, okolnosti i ljude kako bi mogli pogledati iste događaje iz različitih uglova posmatranja.

„Za razvoj mi je potreban skladan ambijent, a ako sam u neharmoničnom okruženju osećam neku vrstu inferiornosti.“

Saturn u Škorpiji

Reklo bi se – da bi se izbrisala negativna iskustva iz prošlosti potreban je buldožer. Ovo je sposobnost šetnje nekoliko desetina kilometra sa teškim tovarom na leđima.

Teškoća leži u činjenici da se unutrašnja životinja ne može umiriti i nastavlja da bude izuzetno hirovita, lukava, snažna i teško razumljiva. Zbog toga, ovo mogu biti napadi ljubomore, bljeskovi pohlepe, emocionalno nezadovoljstvo i sve ovo za osobu predstavlja skup opasnih tajni, koje su pokrivene mrežom kompleksa.

Dobro bi bilo istražiti ove svoje tajne tako što će se baviti problemima i pomaganjem drugih. Tako može shvatiti nešto o sebi.

„Moja biologija i fiziologija stalno truju moje raspoloženje.“

Saturn u Strelcu

Ovde osoba prolazi praktične testove, rešavajući probleme prevođenja svojih osećanja u materijal za reči i razmišljanje. Svaka osoba je verovatno naišla na situaciju u kojoj je preplavljena emocijama i zbog toga oseća da bi trebalo nešto da kaže i da to izrazi, ali ne može. Međutim, ova situacija je tipična za Saturna u Strelcu, mada nije uvek tako očigledno i otvoreno izražena.

Osećajući to, on traži mentalne načine, a ponekad i razvija neki svoj jezik kako bi izrazio svoja osećanja, ali mu nedostaje i jedno i drugo.

Saturn u Strelcu ima mnogo toga da kaže svetu i njegove reči neće biti prazne – potrebno je međutim da ih on pronađe i iščupa onu gustu koru mentalnih klišea, a to nije lako. Može biti veoma zanimljivo razgovarati sa ovom osobom, posebno u zrelom dobu.

„Koliko je teško izraziti suštinu na stranom jeziku.“

Testovi Saturna kroz zodijačke znake

Saturn u Jarcu

Ovde Saturn čuje glas budućnosti u cilju planiranja, ali  istovremeno razume i sadašnjost. Ovo su praktični testovi koji čekaju osobu dok planira budućnost i povezuje je sa sadašnjošću i prošlošću.

Kružne, teže i planinske staze vode do cilja. Međutim, može da se dogoditi tamo ni da ne stignete.

Planiranje, strategija i razrada daju znanje o životu i njegovim mogućim iznenađenjima. Na nižem nivou ovo je dogmatizam u praktičnom razmišljanju i skriveni iracionalni strah od budućnosti.

„Koliko je teško planirati budućnost, a istovremeno osećati strah od nje.“

Saturn u Vodoliji

Neko je negde rekao da ne vidi nikakvog smisla u istoriji, ali još uvek ni ne tvrdi da ona ne postoji. Ovo je tipično za ovaj položaj Saturna.

Ovo je put od popularne mudrosti, pa do istinskih mudraca. Osoba je sposobna da donese vredne zaključke iz svog života, ali standardne i klasične tehnike ne prolaze ili dovode do loših i tužnih rezultata. Potrebno je tražiti vlastite i originalne puteve duž neprohodnih puteva, kamenih tobogana i nezaštićenih prolaza.

Dobro je započeti kritikovanjem i primedbama upućenim društvenim dešavanjima i procesima, što nije baš prijatna aktivnost.

Saturn u Ribama

On je već izgubio svoj ljudski oblik, ali još uvek nije stekao ni  anđeoski oblik. Skriva se od sveta, pa i od samog sebe.

Ovde se u praksi proverava da li njegove temeljne vrednosti podržavaju njegovu misiju? Da li Saturn jača ili potkopava ideal?

Saturn u Ribama zahteva tešku potragu za putem koji vodi prema sebi i sopstvenim dubinama. Na nižem nivou, zahteva od drugih mnogo više nego od sebe. Testovi se postavljaju da bi se napravile zamke, koje mogu pomoći unutrašnjem razvoju.

„Šta mogu reći Bogu?“

0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop
    Scroll to Top