Sunce u Vodoliji kao probuđeni čovekČovek u rukama drži amforu i prosipa mlaz vode, koja teče na neki eteričan način.

Čovek Vodolija ima sopstvena verovanja i zakone, pa uzalud trošite vreme ako pokušavate bilo šta da nagovestite u njegovom ponašanju. Najmanje ga zanima „šta će drugi pričati“.

Verovatno se šokirao i iznenadio onog trenutka kada se zaustavio na našoj planeti dolazeći sa neke mnogo naprednije planete. Međutim, ovaj čovek je došao sa namerom da prosipa (amfora) znanje budućim generacijama. Zbog toga, nije ni čudno da su u ovom znaku rođeni mnogi veliki pronalazači i naučnici, jer su doneli znanje iz nekih mnogo naprednijih civilizacija i svetova.

Ovaj čovek je oslobođen od telesnih nagona i instikata, jer je Vodolija u kvadratima sa Bikom i Škorpijom. Ovakvo oslobađanje od telesnih nagona predstavlja put ka pozitivnim i humanim vrlinama. Njegovi ideali bi trebalo da pokrenu grupna nadahnuća i da najave kolektivnu pobedu čoveka. Ovo je viši tip Vodolije, koji predstavlja genija i pobedu čoveka! Međutim, postoji i niži tip Vodolije, koji je pretarno povučen, tvrdoglav i egocentričan.

Potreban je veliki trud ka višoj svesti i osvajanju neba. U suprotnom dolazi do iracionalnih ideja, duševnih poremaćeja, manije proganjanja, masovnih histerija i psihoza modernog doba. Zato se kod pripadnika ovog znaka primećuju kontradiktornosti, kao što su čovečnost-nečovečnost ili čovekoljublje-koristoljublje. Ovo i jeste slika modernog društva u eri Vodolije. Mogu da budu kraljevi i prosjaci, naučnici i propalice, ludaci i genijalci.

Saturn i Uran koji vladaju znakom Vodolije predstavljaju dva tipa čoveka. Jedan je nebeski (božanski, Ničeov Zaratrusta), a drugi je demonski.

Čovek Vodolija ima želju da promeni ceo svet. Sa ovim čovekom uvek budite spremni na neočekivano! Šapnuće vam na uvo „dolazim ti iz 3091. godine“ dok ga budete šokirano gledali. Zbog toga se često i oseća usamljeno, jer mnogi ne razumeju poruke i ideje koje donosi iz budućnosti. U ono vreme, mnogi su mislili da je Tesla lud, ali on je bio daleko ispred vremena u kojem je živeo i prenosio je ideje i poruke iz daleke budućnosti.

Doba Vodolije već je počelo i to upravo sa pozdravom: „Gde si brate!“, a čovek Vodolija svakog smatra bratom ili sestrom. Njegova filozofija glasi: „Svako živi svoj život.“

On je duhom i telom slobodan kao vetar. Ako ovo ne možete razumeti, pokušajte da zaustavite vazduh, da umirite vetrenjaču na vetru ili da zaustavite kretanje morskih talasa.Čovek Vodolija predstavlja čovečanstvo i ima zadatak da prenosi njegove ideale.

On veruje u svoje ideje koje su drugačije od vaših i zato od njega uvek očekujte nešto drugačije od onoga što ste mu rekli. Ako ste mu rekli da vam donese čaj od nane on će vam doneti čaj od mente, jer je procenio da će vam više odgovarati. Ako ste mu rekli da vam ofarba stolicu sa nijansom ružičasto crvene boje, on će je ofarbati crvenom bojom, ali koja malo vuče na narandžastu. To je zato što veruje da ako uradi drugačije onda može biti i mnogo bolje.

Pojaviće se u poslednji minut sa kartom u ruci za putovanje na medeni mesec. Osvrćete se okolo ne bi li ga primetili, jer autobus samo što nije krenuo. Taman kada ste pomislili da se nešto dogodilo i da neće stići on se pojavljuje u poslednjoj sekundi.

Svaki datum u kalendaru za njega predstavlja potencijalnu promenu. Možda ćete ga potražiti na adresi na kojoj ste juče bili, ali nećete ga pronaći, jer nije stigao da vam javi novu adresu. Nikada nećete znati iz kojeg će se pravca pojaviti. Ako krenete autom ka severu u jednom trenutku naglo će okrenuti prema zapadu.

Može da vas zove telefonom nekoliko puta na dan, a onda da se ne javlja nekoliko dana. Danas će satima i satima pričati, a sutra će ućutati. Nekoliko dana zaređaće sa prijateljima, a onda će se povući u svoju sobu iz koje neće danima izlaziti. Faze povlačenja i ćutanja su veoma važne za njega. Ali, i prasnuo je naglo? Grom uvek vreba sa neba!

Ako ste se tek juče upoznali on će vas smatrati svojim prijateljem. U vezi ste? On je dobar prijatelj i sa vašim bivšim partnerom, kao i sa osobom koja vam se već mesecima udvara. Od neprijatelja pravi prijatelje. Pokušavate da se setite svih dragih osoba koje su prošle kroz vaš život? Naravno, prvo ćete se setiti čoveka Vodolije, jer je ostavio najupečatljiviji i najneobičniji trag.

Čovek Vodolija je i ovog trenutka u dalekoj budućnosti i pritiska nego dugme da bi se iskrcao na neku nepoznatu planetu.

0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop
    Scroll to Top