Sunce u Strelcu

Sunce u StrelcuNakon dubokog preispitivanja na nivou Škorpije, ulazimo u fazu preispitivanja pomoću apstraktnog mišljenja. Ovo se posebno odnosi na pitanja, koja su povezana sa našim ambicijama, egom, identitetom i svesti o sebi, a sve u cilju da se osećamo živim, odnosno da živimo život „punim plućima“. Sunce predstvalja naš pogon ili „pogon za životom“, koji treba da radi punom parom tako što se u Strelcu povezuje sa spoljašnjim svetom i prevazilazi granice fizičkog i materijalnog. Razapeta strela koju drži Kentaur, uperena je prema gore, prema nebu i univerzumu, što je najvažnija orijentacija Strelca, a to je odvojiti se od „ovozemaljskog“ i povezati se sa višim stanjima svesti, apstraktnim mišljenjem, višim ciljevima, vizijama i idealima.

Za nekog ovo može biti i početak postizanja neke filozofije života, koju će vatreno i oduševljeno propagirati, objavljujući svoju istinu drugima, jer to je način da se ojača duhovna osnova ka čemu Strelac teži.

Velika je potreba i za slobodom i putovanjima, jer se granice ličnosti prevazilaze, nakon izlaska Sunca iz prethodnog znaka Škorpije. Ova želja za putovanjima, ne mora da se izražava na konkretan način, jer putovanje je važno, ali ono može biti i apstraktno, proučavajući kulture i filozofiju života. Biti „povezan“ sa Suncem u Strelcu, znači biti ispunjen nadom i bezbrižnom verom u budućnost. Zato i danas, kada je čovek pritisnut brigom za materijalnom egzistencijom i preživljavanjem, ne sme nestati pozitivan pogled u budućnost, kao i nadu da će biti bolje.

Sunce u Strelcu podiže posrnule, hrabri obeshrabrene, uliva nadu tužnima i budi u nama nadu i veru u čoveka. Sa njim ništa nije izgubljeno i ništa nije nemoguće, jer su za njega granice koje pritiskaju i ograničavaju čoveka, uvek promenljive. Zato i u teškim vremenima Sunce u Strelcu uvek ide dalje, veselo i puno optimizma i entuzijazma. Ono u ovom znaku predstavlja sve nastupe i govore, koji ulivaju nadu i koji imaju pozitivnu poruku.

Prolaz Sunca kroz ovaj znak obavezuje na postizanje svesti o sebi i pronalaženje mesta u jednoj većoj celini. Zbog toga, možemo simbolično reći da je ovo „poziv za putovanja“, putovanja u kojima ustvari prevazilazimo i pomeramo granice, izlazimo iz tabu tema, porodične tradicije, intimnih i bliskih veza, koje nas stavljaju u neki položaj zavisnosti, jer osećaj slobode za Sunce u Strelcu je neprocenjiv. Ovde se žrtvuju lični interesi u korist dalekih i tuđih, sjedinjavajući se sa duhovnim i društvenim vrednostima i to je taj idealizam Strelca.

Jelena Studen Vojvodić,
astrološke konsultacije i izrada horoskopa:
mail: jelenasvojvodic@gmail.com
tel: +381 63 777 50 16

 

0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop
    Scroll to Top