Prenatalni period

Mnogima koji čitaju ovaj tekst verovatno je već poznata simbolika Škorpije i osme kuće. Odamah iza osme kuće, dolazi vrh devete kuće i ona u horoskopu predstavlja tačku vašeg začeća. To je period od vašeg začeća plus sedam nedelja u vašem prenatalnom periodu. Prema tome, moguće ja napraviti rekonstrukciju događaja u vašem prenatalnom periodu. Preći ću odmah na primere. Ovo je horoskop Stiv Džobsa. On je nedelju dana po rođenju bio dat na usvajanje.

 

Njegovo rođenje je predstavljeno vrhom prve kuće (kao i u svakom horoskopu) i ova kuća predstavlja period od rođenja plus sedam nedelja. Vladar prve kuće je Merkur u Vodoliji, koji je u kvadratu sa Saturnom i ovaj aspekt opisuje oko rođenja atmosferu odbijanja i odvajanja. Ovo je posebno naglašeno, jer je Saturn i dispozitor vladara prve kuće Merkura.

Prenatalni period

Ali, pogledajmo njegovu devetu kuću, odnosno tačku začeća. Na vrhu devete kuće je Bik, dok je Venera u Jarcu u sekstilu sa Saturnom i majka verovatno nije bila opuštena u trenutku začeća. U periodu od začeća plus sedam nedelja, zbog aspekta Venere i Saturna, sigurno se brinula i osećala strah da li je ostala u drugom stanju. Možete primetiti da je Venera u Jarcu i u opoziciji sa Uranom i Jupiterom u Raku i ovo je aspekt koji ukazuje na šok i stres usled saznanja da je ostala u drugom stanju. Uran i Jupiter u Raku u opoziciji sa Veneron u Jarcu govori o suprotstavljanju majčinoj trudnoći od strane njene porodice.

Deseta kuća predstavlja period od 7. do 12. nedelje i to je period kada majka shvata da je trudna i kada joj saopštavaju trudnoću. Na vrhu desete kuće su Blizanci (informacija), a Merkur u Vodoliji u kvadratu sa Saturnom govori da je ona ovu informaciju dočekala kao problem, strah i odbijanje. Merkur je retrogradan i njegova majka je sigurno skrivala da je u drugom stanju, jer je imala strah i bojala se zato što je Merkur u kvadratu sa Saturnom.

Mesec takođe predstavlja njegovu majku u periodu začeća. Mesec je u Ovnu, a to je nepredvidivost, naglost i strast. Ovde nema planiranja. Možemo reći da je Mesec u Ovnu u kvadratu i sa Venerom u Jarcu. bez obzira na širi orbis, jer je aspekt aplikacioni, a Mesec je najbrža planeta. Ovaj kvadrat govori o  nespremnosti da se prihvati uloga majke. S obzirom da je Mesec u Ovnu pre Sunca, ako posmatramo planete u smeru kazaljki na satu, možemo reći da je majka odgovorna za impuls začeća, bez obzira što nije bila spremna na isto.

Svemu ovome treba dodati i Južni Mesečev čvor koji je u desetoj kući u Raku, a to je tačka bola u periodu od 7. do 12. nedelje, zbog začeća i trudnoće (Rak).

Biće interesantno pogledati i primer serijskog ubice i silovatelja Ted Bandija.

Prenatalni period

 

Identitet njegovog oca ostao je nepoznat. Postoje dve verzije. Prva verzija govori da je njegova majka bila zavedena od strane jednog ratnog veterana, a  druga verzija kaže da je silovana od strane svog oca. Po toj drugoj verziji, deda Ted Bandija bio bi i njegov otac. Obratite pažnju na Veneru u Škorpiji, koja se nalazi u njegovoj četvrtoj kući i u kvadratu sa Saturnom i Plutonom u Lavu u dvanaestoj kući. Ovo upućuje na inces u porodici, genetici, kao i na silovanje.

Njegova deveta kuća (tačka začeća) počinje u Ovnu, dok je Mars u konjunkciji sa Mesecom. Tanka je granica između strasti i grubosti, odnosno između strasti i agresije što je u simbolici Ovna i Marsa u konjunkciji sa Mesecom.

Između Sunca (otac) i Marsa nalazi se Južni mesečev čvor, dakle tačka bola koja je povezana sa trenutkom začeća. Mars (tačka začeća) je u aspektu sa Saturn konjunkcija Pluton u Lavu u dvanaestoj kući! Međutim, i u ovom primeru Mesec se nalazi ispred Sunca i bez obzira na nasilje i silovanje, majka je odgovorna za impuls začeća. Sigurno je u tom trenutku (Mesec konjunkcija Mars) na neki način isprovocirala ovakav događaj. To se često dešava i na nesvesnom nivou.

Dispozitor Marsa (tačka začeća) je Jupiter u četvrtoj kući u konjunkciji sa Venerom u Škorpiji u kvadratu sa Saturnom i Plutonom u Lavu u dvanaestoj kući. Ovo verovatno potvrđuje inces, jer je četvrta kuća porodica, a dvanaesta kuća uključuje tajne koje su vrlo bolne, ali ekstremne i nasilne.

Pluton i Saturn u Lavu predstavljaju muški autoritet, koji je grub i nasilan, pa skriven (dvanaesta kuća), ali za Ted Bandija ovo kasnije predstavlja veliki problem! Dakle, velika količina agresije i nasilništva, koja ide iz njegovog prenatalnog perioda, od začeća, pa kroz detinjstvo i porodicu u kojoj odrasta, a što sve ovo on ustvari i postaje.

Vrh desete kuće, koji predstavlja period u njegovom prenatalnom periodu u kojem majka saznaje da je trudna (od 7. do 12. nedelje) nalazi se u Biku. Venera kao vladar ove kuće je u Škorpiji i majka u sebi verovatno je i priželjkivala da dete ne preživi. Možda je želela i da prekine trudnoću sa Venerom u Škorpiji, ali ova planeta je i retrogradna, tako da je sigurno bio prisutan neki problem da to uradi.

Položaj Venere u Škorpiji govori o tome i da je skrivala i tajila trudnoću, kao i na koji način i kako je došlo do začeća. Ovde već počinje destrukcija i mržnja za Ted Bandija, jer dete u stomaku oseća svaku emociju i raspoloženje majke. Venera u Škorpiji posebno je ugrožena i destruktivna, jer je u kvadratu sa Plutonom i Saturnom u Lavu u dvanaestoj kući.

Dvanaesta kuća u prenatalnom periodu predstavlja period od 22. nedelje do rođenja. U ovoj kući su Saturn i Pluton u kvadratu sa Venerom i majka je u ovom periodu, mogla imate samoubilačke tedencije ili je pokušavala da se reši trudnoće, ali i u ovom periodu opet je bila zlostavljana.

Ovo je period izolacije, kada se svaka majka povlači i priprema za porođaj u prenatalnom periodu. Međutim, za Teda Bandija ovakva postavka je značila  skrivenu agresiju i nasilnost što je on dugo vremena odlično prikrivao  (dvanaesta kuća) i što mu je donosilo velike probleme.

O prenatalnom periodu je među prvima pisao astrolog Tad Mann.

0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop
    Scroll to Top