Šta nam donosi retrogradni Mars u Vodoliji?

Šta nam donosi retrogradni Mars u Vodoliji?Mars je ušao u Vodoliju 16. maja, ali 26. juna  započinje retrogradan hod u ovom znaku sve do 13. avgusta, kada će se na kratko vratiti u znak Jarca. U znaku Jarca opet će krenuti direktno i ponovo se vratiti u Vodoliju u kojoj ostaje sve do 15. novembra.

Retrogradni Mars u Vodoliji predstavlja period u kojem će biti potrebno  da  razmišljamo o aktivnostima i načinima pomoću kojih dolazimo do onoga šta želimo.

Dobićemo priliku da sagledamo taktiku koju imamo iz sasvim novog ugla. Biće teško nastaviti delovati u istom smeru i stilu sa kojima smo prevazilazili prethodne prepreke. Snagu koju budemo u ovom period ulagali u određene ciljeve neće doneti očekivane rezultate, ali ovo treba što mirnije prihvatati i bez ljutnje.

Ponovo se mogu pojaviti stari konflikti, međutim izgubiće ona strana koja ih započinje. Ljudi postaju nadražujući i veoma napeti.

S obzirom da Mars uzrokuje razne neprijatne okolnosti, od manjih svađa do velikih problema, ovaj uticaj može biti pojačan u njegovoj retro fazi. Posebno se stavlja akcenat na probleme u društvu koji lako dovode do sukoba, bunta i agresivnog delovanja. Ovo je slično kao da celo društvo sedi na tempiranoj bombi, koja svakog trenutka može da eksplodira.

Retrogradni Mars u Vodoliji biće i u nepovoljnom aspektu sa Uranom u Biku. Ovo je buntovnički aspekt i pojačava mogućnost radikalnijeg delovanja, izlive bunta, pobuna , neposlušnosti, pa i nasilja kod ljudi.

Uticaj retrogradnog Marsa je poput vatrometa koji može biti opasan. Neke projekte biće teže realizovati pod uticajem retrogradnog Marsa i s obzirom da će prolaziti Vodolijom, to su naučni projekti, aktivnosti koje se odnose na razne grupe, humanitarne akcije, kao i lične ciljeve usmerene ka status i karijeri, jer je Saturn kao dispozitor Marsa u znaku Jarca.

Mars olakšava kretanje napred, ali kada je u retrogradnom hodu onda je kretanje napred otežano. Ova planeta je takođe odgovorna za povrede, opekotine, operacije i oružije.

Retrogradni Mars u Vodoliji donosi kvarove na različitoj opremi, probleme sa električnom energijom, kvarove na vozilima, kao i probleme sa informacionom i kompjuterskom tehnikom.

Osobe koje se bave opasnim zanimanjima, trebalo bi da pojačaju svoju ličnu bezbednost. Nemojte se ponašati herojski, pobednički ili “ja sam najjači”.

Šta nam donosi retrogradni Mars u Vodoliji?

Posebno bi trebalo da obrate pažnju osobe koje imaju na početku fiksnih znakova (Lav, Bik, Vodolija i Škorpija) neke od ličnih planeta. Ako retrogradni Mars bude aktivirao vašu osu čvorova možete imati problem koji je povezan sa prošloživotnim iskustvima.

Pokušajte da napravite neku pauzu u ovom period da bi sačuvali svoju životnu snagu i energiju. Nemojte ulaziti u sukobe i rizike, jer u suprotnom imate veću mogućnost da izgubite ili padnete na “bojnom polju”. Budite oprezni u odnosima sa ljudima, jer postoji rizik od skandala, svađa i rušenja odnosa.

Međutim, za vreme retrogradnog Marsa dobro je razmišljati o promeni strategije akcija. Ovo je vreme kada je potrebno da se uštedi energija. Analizirajte svoje akcije, jer ponekad je bolje izmeriti i deset puta, ali pogoditi cilj iz prvog pokušaja.

Imajte hrabrosti (Mars) da prihvatite i priznate svoje greške i poradite na njima. Nemojte započinjati neke nove projekte, posebno one gde se traži intelektualna aktivnost i timski rad (Mars u Vodoliji). Ne prenagljujte, jer u suprotnom rizikujete uzaludno trošenje snage i energije.

Mars u Vodoliji ima stav: “Šta želim to i radim”, ali u periodu njegove reatogradnosti, ipak gurnite ovaj stav u stranu. Retrogradni Mars u Vodolji može doneti problem zbog potpunog odbacivanja konvencija i ideološkog avanturizma, kao i zbog borbe za ličnu slobodu i nezavisnost.

Borba za nove ideje može biti u ovom period uzaludna, pa je zbog toga najbolje da se ovaj period iskoristi za razvijanje strategije.

Nije preporučljivo pokretanje sudskih sporova, lansiranje novih proizvoda, početak masovne reklamne kampanje. Ne počinjite projekte koji nisu predvidljivi.

Pod uticajem emocija i razočarenja, mnogi donose neefikasne odluke ili postupaju bez razmišljanja, izražavaju ljutnju umesto da imaju konstruktivni dijalog i budu tolerantniji.

Međutim, retrogradni Mars u Vodoliji povećava snagu i daje poverenje osobama koje u natalnoj karti imaju ovu poziciju.

Sportisti trebaju da budu oprezniji zbog mogućnosti povreda. Ljubavnici trebaju da budu strpljiviji, jer je rizik prekida pojačan. Svaka vrsta agresije izaziva veću agresiju i opasniji odgovor. Nije poželjno obnoviti stari odnos, posebno ako budete osećali prvenstveno strast.

Preporučljivo je da se pažnja fokusira ka unutrašnjim aktivnostima, pa da se zapitate: “Gde odlazi moja energija? Na šta trošim energiju i da li je to racionalno za mene?” .

Napravite neki inventar, testiranje ili listu nedovršenih poslova. Potražite neki drugačiji pristup za postizanje cilja.

 

 

 

 

 

 

0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop
    Scroll to Top