Isidora Dankan iz astrološkog ugla

Isidora Dankan iz astrološkog uglaKada sam čitala knjigu od Isidore Dankan „Moj život“, nekoliko puta sam konstantovala: „Koliko je samo ova žena imala hrabrosti!“

Tražeći njen horoskop po netu i ugledavši Ovna na podznaku i Marsa kao vladara podznaka, nasmešila sam se, jer takvu ludu hrabrost ima samo Mars koji je u njenom horoskopu u Vodoliji. Nikada Ovan na podznaku i Mars u Vodliji neće dozvoliti osobi da se ukopa u mestu i pušta život da protiče pored čoveka.

Mars je rođen da osvaja, da ide napred, da se diže nakon padova i da se bori, a Isidora Dankan je kao veoma mlada i neiskusna devojka krenula iz Amerike u osvajanje Evrope.

Engleska, Nemačka, Švajcarska, Italija, Mađarska, Grčka, Norveška, Rusija, Austrija sve su to bile zemlje koje je osvojila, tražeće uvek novi izazov što je specifično za Marsa.

Ona je imala stelijum u Blizancima (Sunce, Merkur i Venera) i sa Marsom kao vladarem podznaka u Vodoliji nije je mnogo držalo jedno mesto. Bila je hrabra i  nekoliko puta se podizala nakon padova da bi krenula od nule, gledajući samo ispred sebe, što je karakteristično za Ovna i Marsa.

Ona je bila začetnica modernog plesa, jer je imala Merkur u konjukciji sa Venerom u Blizancima. Ovu konjunkciju moramo provući kroz njen podznak u Ovnu i Marsa u Vodoliji, jer tek onda dobijamo moderni ples.

Isidora Dankan je bila protivnik baleta. Mnogi padovi Isidore Dankan vide se iz Saturna u Ribama u dvanaestoj kući. Ovaj Saturn je dispozitor Marsa, vladara njenog podznaka nalazi se u kvadratu sa stelijumom u znaku Blizanaca. Ona je vrlo duboko i dramatično proživljavala svoje poslovne, kao i emotivne krize i gubitke, jer ima Mesec u Škorpiji u osmoj kući u kvadratu sa Marsom u Vodoliji.

Isidora Dankan iz astrološkog ugla

Imala je faze kada je radosno i razdragano letela poput deteta (Venera konjunkcija Merkur u Blizancima) hrabro vođena svojim Marsom, ali imala je i  faze kada joj se život pretvarao u pravu dramu, zbog Meseca u Škorpiji u osmoj kući u kvadratu sa njenim vladarom podznaka Marsom.

Ovde je vrlo nezgodan aspekt zato što je Mesec u Škorpiji u nepovoljnom aspektu sa svojim dispozitorom Marsom i ovaj aspekt se manifestovao kroz emotivne i porodične gubitke. Ona je izgubila dvoje dece (u dečijem uzrastu) u saobraćajnoj nesreći, a treće dete koje je rodila živelo je par sati i preminulo ubrzo nakon porođaja.

Mesec u Škorpiji u osmoj kući, pa Venerom u Blizancima u kvadratu sa Saturnom u Ribama ukazuju na patnju, bol i gubitke kroz bliske i emotivne odnose. Venera vlada njenom sedmom kućom (partnerski odnosi) dok Mesec  vlada četvrtom kućom (porodica, bliže okruženje i deca).

Kada je Rak na vrhu četvrte kuće, a Mesec kao vladar u osmoj kući u Škorpiji, onda se porodično i privatno okruženje pretvara u strašne slike. Ponavljam, ovde posebno, jer je Mesec u Škorpiji u kvadratu sa Marsom u Vodoliji, ali i u opoziciji sa Plutonom u Biku.

Isidora Dankan je bila misaona, pametna i inteligentna žena, koja je hrabro  svojim ideajama osvajala svet i uvek je išla korak ispred svog vremena o čemu govori Ovan na podznaku i Mars u Vodoliji u kombinaciji sa Suncem, Merkurom i Venerom u Bliznacima.

Merkur u konjunkciji sa Venerom u Blizancima i u kombinaciji sa Marsom u Vodoliji govore o modernim i neobičnim idejama u vremenu u kojem je živela. Ove ideje su bile usmerene na umetnost i plesne korake (Venera konjunkcija Merkur), odnosno na ples.

Velika želja Isidore Dankan, koju je i realizovala, bila je otvaranje škole plesa i prenošenje znanja iz te oblasti što je specifično za stelijum u Bliznacima u drugoj kući u kombinaciji sa Marsom u Vodoliji u jedanaestoj kući. Međutim, svaki pokušaj je nakon nekog vremena propadao, jer se Saturn kao dispozitor Marsa,  nalazi u dvanaestoj kući u Ribama i u kvadratu sa stelijumom u Blizancima.

Njeni pokušaji su najčešće propadali zbog dramatičnih okolnosti, kao što je bio Prvi svetski rat, kao i emotivni gubici, jer je vladar podznaka Mars u Vodoliji u kvadratu sa Mesecom u Škorpiji. Problem je bio i u nedostatku finansija o čemu govori Saturn u dvanaestoj kući u Ribama koji šalje kvadrat prema stelijumu u drugoj kući u Blizancima.

Ona je živela veoma brzo, što je tipično za Ovna na podznaku i Marsa u Vodoliji u kombinaciji sa stelijumom u Bliznacima. Međutim, posledica takvog  života nije bila najsrećnija, jer na ovo treba dodati kvadrat Saturna sa Venerom, Merkurom i Suncem, kao i kvadrat Marsa sa Mesecom u Škorpiji.

Ako svemu ovome dodamo i znak Jarca koji je na vrhu desete kuće i vladara Saturna u dvanaestoj kući u Ribama, onda uspesi, položaj, karijera i status za rezultat imaju teškoće i gubitke u čemu je ona bila i žrtva (Saturn u Ribama u dvanaestoj kući).

Jupiter je u blizini desete kuće i on rođenjem poručuje „Dajem ti priliku da napreduješ i da se širiš“, međutim Jupiter je u znaku Jarca i retrogradan. Dakle, napredovanje je moguće ali uz napor i odricanja, kao i uz prihvatanje granica dokle može da se ide.

Da li je ona mogla da prihvati ove granice s obzirom da je bila Ovan na podznaku sa Marsom u Vodoliji i stelijumom u Bliznacima? Teško. Saturn u dvanaestoj kući u Ribama, koji je i u kvadratu sa Venerom ukida radost i lakoću. Čak i u onim trenucima kada je pomišljala da je vreme za opuštanje stizala je kazna i udarac Saturna.

Napisala je svoju knjigu „Moj život“ kada je bila najviše usamljena i pred svoju smrt, jer je Merkur u Blizancima u kvadratu sa Saturnom u Ribama. Život je završila poput Marsa, naglo i iznenada u nesrećnoj situaciji kada joj se šal koji je nosila obmotao oko točka automobila.

0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop
    Scroll to Top