Seksualnost i igra Venere (2)

Venera prethodi Marsu u seksualnom činu, jer opisuje način kako prilazimo ljudskim odnosima u seksualnom aktu. Na primer, neki ljudi žele da se njihovi partneri oblače na određen način, zato što ih to uzbuđuje i oni će to često uraditi, jer ih takav pristup čini zainteresovanima za seks. Venera je povezana sa idealima, kako u ljubavi, tako i u seksu, dok je Mars više simbol seksualne energije u toku ssamog čina. Kako smo već naznačili u prvom delu u kome je bilo reči o Veneri u Škorpiji, Raku, Ovnu, Biku i Ribama – Venera govori o motivaciji za konzumaciju seksualnosti. U ovom delu nastavljamo dalje.

Venera u Blizancima u sedmoj kući biće motivisana za seksualnu aktivnost samo ako postoji razmena misli sa partnerom. Potreban je osećaj zaigranosti i lakoće, a da bi ovo bilo prisutno, reči, misli i komunikacija su od velike pomoći. Ovo je posebno naglašeno ako je Venera u Blizancima u konjunkciji sa Merkurom ili ako se Merkur nalazi u nekom od pričljivijih i otvorenijih znakova. Venera u Blizancima je motivisana za seksualno iskustvo onda kada činu prethodi igra reči i kada je u situaciji da može odmah da razgovara sa drugom osobom, jer na taj način može da oseti bliskost. Ljubavna igra i seksualnost ovde ne mogu da započnu bez reči, osim ako Venera u Blizancima nije u kvadratu sa Saturnom, jer onda postoji problem da se ispolji bliskost kroz reči i komunikaciju. U takvim slučajevima prisutan je strah da se seksualnost izrazi kroz reči ili igru, ili postoji problem da doživi zadovoljstvo, jer svojom igrom odbija druge osobe od sebe.

Međutim, bez obzira na odbijanje i dalje je prisutna motivacija za konzumiranjem seksualnosti kroz reči i igru. Možete joj ispričati neku lepu i uzbudljivu erotsku priču, posebno ako je Venera u Blizancima u aspektu sa Marsom, što je sigurno uzbuđuje. S obzirom da je Venera u Blizancima radoznala, potrebno je inspirisati njenu radoznalost kroz raznovrsnost, kao što joj je potreban i neko ko je nestalan i ko se stalno menja. Uvek je potrebno nešto promeniti da bi se kod nje probudila motivacija za seksualnim činom, ukoliko Venera u Blizancima nije u aspektu sa Saturnom. Budite spretni, dosetljivi i inteligentni da biste mogli da je motivišete na seksualni čin. Drugi uslov za Veneru u Blizancima u sedmoj kući je odnos ili veza sa drugom osobom, jer u tom slučaju može da oseti zadovoljstvo samo ako se oseća partnerom u vezi sa drugom osobom, pa bili to i ortakluk ili prijateljstvo.

Razmena misli i ideja kao motivacija za seksualni akt prisutna je i kod druga dva vazdušna znaka, a to su Vodolija i Vaga. Na primer, Venera u Vodoliji u petoj kući biće motivisana za seksualnu aktivnost samo ako je prisutan flert na slobodan način. Potrebno je da partner potiče iz nekonvencionalne sredine i da se, tome adekvatno, osoba u toj poziciji oseća slobodno. Ovo je posebno naglašeno, ako je Venera u Vodoliji u aspektu sa Jupiterom ili Uranom, a motivacija za seksualnu aktivnost je i u razmeni maštovitih, često i šaljivih ideja. Ne govorite joj kad, gde i šta, jer je uzbuđuju iznenađujuće okolnosti i uživa u nepredvidivosti, posebno ako je Venera u Vodoliji u aspektu sa Marsom ili Uranom, pa ne treba da se iznenadite ako vam kaže nasred mosta koji prelazite ili dok se vozite u gradskom prevozuda je uzbuđujete.

Ona može biti motivisana za seksualni čin i u momentima kada je buntovnički nastrojena, kao u trenucima kada je pobegla i izletela iz kuće u kojoj je ostavila svog partnera i sva napeta i uzbuđena otrčala na uzbudljiv sastanak sa nekim drugim. Poželjno je da je partner inteligentan, spreman na eksperimentisanje, neko sa veoma izraženom nezavisnošću i oslobođen svih predrasuda. Ako Venera u Vodoliji oseti da ste joj zanimljivi ili neko koga treba proučiti, spremna je da vas proveri i kroz seksualni čin, kao što postaje motivisana za intimnost i onda kada pokažete inteligenciju. Njen stav prema seksualnosti je nepredvidiv i posebno je intrigira ono što je neobično. Drugi uslov za Veneru u Vodoliji kada je u petoj kući je da je partner na neki način povezan sa područjem njenih ambicija. Kao kada kaže: „Imam ambiciju da te zavedem, jer ću to da smatram svojim uspehom.” Takođe, jedan od uslova je i da je partner na neki način uspešan ili faca u okruženju, jer je onda Venera ponosna i može da bude u centru pažnje pored partnera. Ovo je posebno naglašeno ako je Venera u Vodoliji u petoj kući u aspektu sa Suncem, Mesecom ili Jupiterom.

Seksualnost i igra Venere (2)

Venera u Vagi u desetoj kući biće motivisana za seks samo ako oseća lakoću i skladnost sa partnerom, pa je svaka vrsta komplikacije udaljuje i odbija od seksualne aktivnosti. Ako oseti nežnost koja se prepliće sa finim manirama, postaje spremna za seksualni čin, dok je svaka vrsta grubosti udaljava. Lepa odeća, cveće, miris parfema, muzika, prijatno i mirno veče, kao i lep ambijent u kojem se nalazi okidači su za njen libido. Venera u Vagi nije posebno strastvena, kao što je to slučaj sa Venerom u Ovnu ili Venerom u Škorpiji i nije je briga da li tu ima strasti sve dok je opuštajuće, fino, spokojno i mirno i sve dok oseća da je partner fin i prijatan prema njoj, osim ako Venera u Vagi nije u aspektu sa Marsom. Ne zaboravite da je Vaga vrlo konvencionalan znak, pa je tako i Venera u Vagi konvencionalna prema seksu, jer je Saturn egzaltiran u znaku Vage.

Privlače je osobe sa skladnim i simetričnim telom, a zainteresovanost za seksualne aktivnosti prisutna je prevnstveno sa osobama sa kojima ima harmoničnu vezu. Kod nje imaju šansu osobe koje se ponašaju galantno, gospodski ili damski, neko ko je otmen i prefinjen, jer tada ona može postati i seksualno zainteresovana. Venera u Vagi spremna je na seksualni čin ako oseti romantičnost, posebno ako je Venera u Vagi u aspektu sa Mesecom i Neptunom. Drugi uslov seksualnosti Venere u Vagi je da partner bude na neki način povezan sa područjem njene karijere i statusa, posebno ako je u aspektu sa Saturnom ili Suncem. Takođe, jedan od uslova je i da partnera oseti kao jak i čvrst autoritet, pored kojeg će se i ona osećati sigurnije zbog njegovog položaja i statusa. Trebalo bi da partner ima neku dominatnu ulogu i da ima uticaj na njen društveni položaj. Sve Venere u vazdušnim znacima (Blizanac, Vaga i Vodolija) traže seksualnu inspiraciju sa inteligentnim partnerom ili kroz ideje, komunikaciju i reči. Razlika je što Venera u Blizancima voli ideje i reči sa kojima je zaigrana, Venera u Vagi voli reči i ideje kao potvrdu finoće i harmonije, dok Venera u Vodoliji voli ideje i reči u kojima se nalazi otkačenost.

Otvorenost i strasti kao motivacija za seksualne aktivnosti, važne su za Veneru u sva tri vatrena znaka (Ovan, Lav i Strelac), međutim za Veneru u Lavu pored strasti, potrebno je i da oseća sigurnu povezanost sa partnerom. Kod Venere u Ovnu u igri je prvenstveno intenzitet u trenutku, kod Venere u Strelcu prisutna je promenljivost, ali kod Venere u Lavu ne jenjava potreba za stabilnim i čvrstim odnosom da bi bila opuštenija. Na primer, Venera u Lavu u osmoj kući će biti motivisana za seksualnu aktivnost samo ako je snažno i čvrsto povezana sa partnerom. Poželjno je da je partner uspešan i ambiciozan jer to budi zadivljenost. Impresioniranost može da dovede do blistanja u slavi i uspehu svog partnera uz neizostavno prisustvo osećaja poštovanja, a svaki glamurozni trenutak u njoj podstiče zainteresovanost za seksualne aktivnosti – luksuzni hoteli, balovi, mondenska mesta, glamur ili raskošni ambijenti.

Venera u Lavu je kao u nekoj vrsti ego-tripa kada treba da odabere partnera sa kojim će biti viđena, ali i partnera za krevet. Ovo je posebno naglašeno ako je Venera u Lavu u aspektu sa Suncem ili Jupiterom. Na primer, ako je Venera u Lavu u konjunkciji sa Merkurom onda motivacija za seksualnu aktivnost mnogo zavisi od reči koje joj upućujete, pa ako čuje „ti si najlepša“ ili „ne može niko da te zameni“, ona postaje vrlo zainteresovana. Ili, ako je Venera u Lavu u kvadratu sa Uranom, uzbuđenje je u trenutku kada na kocku stavlja i svoj ugled, čast i status. Njena zavodljivost posebno dolazi do izražaja ako je u centru pažnje. Drugi uslov za Veneru u Lavu u osmoj kući je da partner na neki način zaista bude seksualno povezan s njom. Ovde je potrebno da se oseti i mističnost, jer što je partner tajnovitiji i ona je inspirisanija da zavodi. Posesivnost i ljubomora pojačavaju njenu želju, kao i partner koji je sposoban da joj adekvatno odgovori na jake i intenzivne strasti i provokativnu prirodu. Ovo je posebno naglašeno ako je Venera u Lavu u osmoj kući u aspektu sa Marsom, Plutonom ili Uranom. Na primer, ako je Venera u Lavu u osmoj kući u trigonu sa Mesecom, onda i želja za začećem i potomstvom postaju motivacija za seksualni čin.

Seksualnost i igra Venere (2)

Venera u Strelcu u prvoj kući će biti motivisana za seksualnu aktivnost samo ako se oseća slobodno u vezi sa partnerom. Nju pokreće i uzbuđuje nemirni nagon da ide napred i otkriva uvek nešto novo, posebno ako je Venera u Strelcu u aspektu sa Uranom ili Marsom. Ako u vazduhu može osetiti miris avanture, postaje motivisana za zbližavanje, osim ako nije u aspektu sa Saturnom. Važno je da u tom trenutku nema predstavu o stalnoj ili vezi za ceo život, jer ne podnosi suočavanje sa realnošću i životnim činjenicama.

Pročitaćete u brojnim knjigama da je Venera u Strelcu iskrena i filozofski nastrojena, ali retko ćete naići na podatak da je Venera u Strelcu nestalna, što je slučaj i kada je u ulozi zavodnice. Venera u Strelcu uživanje u seksualnim aktivnostima povezuje sa filozofijom, istraživanjem i slobodom lutanja. Nikada je ne pitajte: „Kada ćemo se opet videti?“, jer njenu zainteresovanost i motivaciju možete da zadržite samo ako je pustite da ode bez bilo kakvog obećanja ili dogovaranja. Venera u Strelcu je uvek u bekstvu od stvarnosti, pa ako nije u njemu, i njena zainteresovanost kopni.

Izvedite je negde da se zabavi, a ako niste dorasli njenim idealima, ne treba ni da pokušavate da je zainteresujete. Ako možete da budete neko ko će joj biti od pomoći da unapredi sebe i razvije se – možete ostati i njen ideal do kraja života. Poželjno je da partner bude širokih pogleda i uma i da ne insistira na velikoj intimnosti. Na primer, Venera u Strelcu u kvadratu sa Jupiterom može imati neke moralne dileme po pitanju svoje otvorenosti u ulozi zavodnice ili osobe koja zavodi i vrlo slobodno se prepušta seksualnim aktivnostima. Ako je Jupiter u Jarcu ili Devici, onda ova otvorenost nije toliko prisutna.

Venera u Strelcu u kvadratu sa Mesecom, može da se manifestuje kroz izazove zbog svoje otvoreno zavodljive prirode zbog čega može da ugrozi porodični status. Drugi uslov Venere u Strelcu u prvoj kući je partner koji je inspiriše da uvek izgleda lepo – sve u vezi oblačenja, frizure i fizičkog izgleda uopšte, jer se Venera u prvoj kući identifikuje sa „Ja sam lepa“. Poželjno je da partner čak bude saradnik u stvaranju njenog fizičkog izgleda i pojave i ako je Venera u prvoj kući u aspektu sa Marsom onda je to potreba za provokativnim izgledom, ali ako je u aspektu sa Saturnom – onda lepota ide uz utisak zrelosti.

Kada je Venera u zemljanim znacima (Bik, Devica i Jarac), onda je prisutna motivacija za konzumiranjem seksualnosti samo ako se oseća sigurno i stabilno sa partnerom. U prvom delu pisala sam o Veneri u Biku i ostale su nam još Venere u Jarcu i u Devici.

Na primer, Venera u Jarcu u četvrtoj kući biće seksualno motivisana ako je prisutna spontanost. Ovde zainteresovanost dolazi vremenom, jer je ona u početku kao zaleđena. To je zbog toga što se Venera u Jarcu teško opušta, pa joj je potrebno mnogo više vremena u odnosu na neke druge Venere, kao na primer one u Blizancima ili Ovnu. Zbog toga, kod Venere u Jarcu motivacija ovog tipa može izostati u prvih deset sastanaka da bi se pojavila na jedanaestom, jer joj je između ostalog potrebno da se uveri koliko ste ozbiljni i kakve su vam namere.

Venera u Jarcu ima veoma jaku seksualnu prirodu i nije tačno da je hladna, kao što se često može pročitati, jer je ipak Mars u Jarcu egzaltiran, međutim ona ima sposobnost samokontrole. Neće da otkriva svoju izrazitu seksualnost sve dok ne dođe do trenutak samog čina. Veneri je veoma stalo da kontroliše svoju seksualnost. Ona neće krenuti ni predaleko, ni prejako sve dok ne bude znala da li je to sigurno i teško joj je da pokaže osećanja ili da oslobodi svoju zavodljivost.

Međutim, kada se uveri u sigurnost, onda sa njom nije nimalo dosadno, već vrlo zemaljski – autentično. Poželjno je da partner bude ozbiljan, zreo, rezervisan i nedokučiv i da potiče iz stabilnog okruženja i nije nepoželjno da ima rešeno pitanje statusa, posebno ako je Venera u Jarcu u aspektu sa Suncem, Jupiterom ili Saturnom.

Venera u Jarcu traži mnogo privrženosti da bi bila motivisana i za seksualne aktivnosti, jer je na površini prisutna ta čvrsta kora koju je potrebno probiti. To je Saturnov bedem koji treba da se sruši kako biste doprli do njene prave strasti. Sve dok se ne oseća bezbednom i sigurnom neće dozvoliti da išta otkrijete u vezi njene seksualnosti, što nekada biva veliko obavezivanje. Njoj je veoma teško da lako izrazi svoj seksepil, jer se plaši da ne bude osramoćena ili ponižena.

Drugi uslov Venere u Jarcu u četvrtoj kući je da je partner neko ko je povezan sa bližim i intimnijim okruženjem. Takođe, neki od uslova da bi bila motivisana za seks je privatno okruženje i povlačenje u ambijent koji je za nju najintimniji, u kojem niko neće moći da ometa njenu privatnost. Posebno je to naglašeno ako je Venera u Jarcu u četvrtoj kući u aspektu sa Mesecom. Na primer, u četvrtoj kući u kvadratu sa Plutonom, ona može da ukaže na duboke unutrašnje strahove koji ometaju izražavanje seksualnosti. Takođe, neko u porodičnom okruženju može biti strog, surov i ekstreman, pa osoba kasnije ne može lako da ponese ulogu zavodnice ili se prosto opusti, jer se uživanje negde negira surovošću i ekstremnošću.

Venera u svim zemljanim znacima ima potrebu za stvarnošću i autentičnošću da bi bila motivisana za seksualne aktivnosti. Međutim, za Veneru u Devici možemo da kažemo da bi bilo najbolje kada bi mogla da zatvori usta dok je u ulozi zavodnice, jer i u ovoj ulozi može da bude cepidlaka. Naravno, osećaj sigurnosti kao i kod druga dva zemljana znaka je i za Veneru u Devici mnogo važan, mada je ovde sigurnost više povezana sa nekim redom ili urednošću.

Retko kada će Venera u Devici zavoditi ako nije besprekorno čista od glave do pete i ako druga osoba nije ista takva. Ona povezuje red sa seksualnim aktivnostima, pa je retko kada seksualno motivisana, ako nije pozavršavala sve obaveze i poslove koje ima, jer možete čuti „nije sad red za seks“ što je posebno naglašeno ako je Venera u Devici u aspektu sa Saturnom.

Na primer, Venera u Devici u šestoj kući biće motivisana za seksualne aktivnosti samo ako je u prilici da partnera sreće svakodnevno. Potreban je osećaj svakodnevnice i prisustva da bi bila seksualno motivisana. Ako je u prilici da uradi nešto praktično i korisno za partnera, na primer da mu skuva ručak ili večeru, izmasira ili istrlja leđa onda se njena seksualna motivisanost pojačava. Poželjno je da partner bude pristojan, uredan, intelektualan i disciplinovan.

Venera u Devici poznata je po svojoj analitičnosti i potrebno joj je da sve do detalja da pretrese i izanalizira ne bi li se upustila u seksualni akt. Često procenjuje ljubavno umeće partnera dajući ocene na skali od 0 do 10. Ona nema posebno naglašenu zavodljivost i u tome je vrlo stidljiva. Potrebna joj je praktičnost i logiku da bi bila motivisana za zbližavanje. Logika bi bila: „Nećemo sada, već kada se ugreje voda u bojleru, jer moram prvo da se istuširam“ ili „Ne možemo ovde u autu, rasklimaćeš mi sedište, a i policija može da nas vidi i kazni.“

I, da ponovim Mars kreće u akciju, ali tek kada je Venera spremna.

0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop
    Scroll to Top