Seksualnost i igra Venera (1)

Seksualnost i igra Venera (1)Kada govorimo o seksu, seksualnim nagonima ili seksualnim vezama, onda često spominjemo Marsa, ali zaboravljamo i nepravedno zapostavljamo Veneru, koja mu ipak prethodi u tumačenjima na ovu temu

Istina je da Mars izvodi konkretan seksualni čin, međutim Venera odlučuje na koji način, kako, kad i da li će se on uopšte dogoditi. Podsetimo se da Venera vlada zemljanim znakom Bika i jedna od njenih uloga je davanje konačnog fizičkog i psihološkog oblika, materijalizacija i učešće u razvoju naših pet čula. Položaj Venere u natalnoj karti govori o motivaciji za praktikovanje seksualne aktivnosti.

Na primer, Venera u Škorpiji u trećoj kući, motivisana je za seksualne aktivnosti samo ako se oseća duboko povezana sa partnerom – na strastven i intenzivan način. Potreban je osećaj opčinjenosti da bi se Venera u Škorpiji razigrala. Ako ste gledali film „Devet i po nedelja“ sa Kim Besindžer i Mikijem Rurkom ili „Niske strasti“ sa Šeron Stoun i Majklom Daglasom, onda imate predstavu kako i na koji način Venera u Škorpiji odlučuje da li će se seksualni čin dogoditi. Uz Veneru u Škorpiji ide i „pokvarena mašta i prljave strasti“, posebno ako je u aspektu sa Marsom, bilo da se radi o konjunkciji, sekstilu, kvadratu ili trigonu.

Ovde je važno da se u vazduhu oseća izazov i da način koji vodi ka seksualnom činu bude tajnovit i mističan. Drugi uslov je sposobnost partnera na mentalno podsticanje, jer je Venera u trećoj kući, kao i da je izaziva i provocira rečima da bi se stvorio mentalni naboj. Inspiraciju za seks dobija kroz časopise i filmove sa erotskim i porno temama, kao i pričom i razmenom reči sa partnerom, koje su žestoke, strasne i izazovne. U nekim slučajevima, posebno ako je Venera u Škorpiji u nepovoljnim aspektom sa Marsom, Saturnom, Plutonom ili Uranom, prisutna je i doza agresivnosti, koja postaje motivacija za konzumaciju čina. Iz ovakvih aspekata potiču i sva ona ubistva koja su povezana sa seksom, naravno simbolički gledano, jer da bi neko i definitivno postao seksualni manijak i ubica, mora da ima još toga u horoskopu.

Seksualnost i igra Venera (1)

Ako je Venera u Škorpiji u šestoj kući, onda je drugi uslov da je partner povezan na neki način sa svakodnevnim životom ili područjem posla. Kada kažem svakodnevni život, onda mislim na nekog koga stalno srećete kada izađete iz kuće, neko ko vam je kolega ili saradnik na poslu i koji je na neki način povezan sa vašom svakodnevicom.

Venera u Ovnu može  da se ponaša slično kao i Venera u Škorpiji, zbog zajedničkog vladara Marsa, međutim razlika je u tome što je Venera u Ovnu mnogo otvorenija i direktnija nego Venera u Škorpiji. Izazovi, provokacije, strasti i uzbuđenja motivacija su za seksualan čin kod obe Venere, ali kod Venere u Ovnu ništa se ne krije i nema tajnovitosti i mističnosti kao što je to slučaj kod Venere u Škorpiji. Zamislite jednu osobu koja vas upija i usisava pogledom – to je Venera u Škorpiji i zamislite osobu koja vas otvoreno dodiruje – to je Venera u Ovnu.

Venera u Ovnu je motivisana za seksualnu aktivnost onda kada oseća da može doživeti neko novo iskustvo sa partnerom ili uopšte u seksualnom aktu. Zbog toga, to može biti i neka nova osoba, jer je Venera u Ovnu željna novih izazova i uzbuđenja. Veoma je važno da bude vrlo brzo uzbuđena, jer kod nje nema čekanja što je posebno naglašeno ako je u aspektima sa Marsom ili Uranom. Možete imati i Veneru u Ovnu u kvadratu sa Saturnom, što ne znači da seksualna aktivnost neće biti motivisana strašću, uzbuđenjem i otovorenošću prema novim iskustvima, jer je to i dalje prisutno.

Međutim, zbog nepovoljnog aspekta sa Saturnom to izgleda ovako: „Mogu da konzumiram seksualne aktivnosti ako se u meni probudi strast, ali imam strah da pokažem i priđem osobi koja me na taj način privlači ili uzbuđuje.“ Drugi način na koji može da se manifestuje ovaj aspekt je nezadovoljstvo, zato što postoje prepreke, kao što je odbijanje druge strane ili njena nezainteresovanost, jer joj smeta direktan i otvoren nastup Venere u Ovnu. Veneri u Ovnu treba dopustiti dominaciju u seksualnom činu bez obzira na pol da bi doživela zadovoljstvo. Ako je Venera u Ovnu u devetoj kući, onda je drugi uslov „biti bez okakvih predrasuda“, jer samo slobodna shvatanja motivišu ovu Veneru na konzumaciju seksualnosti. Pogledajte koliko je prostranstvo oko vas, gore, dole, levo, desno i sve je otvoreno, prostrano i bez ograničenja. Zar, ne? Takve su potrebe Venere u devetoj kući, pa ako je još u Ovnu, onda nema stida ni u avionu, Bulevaru kralja Aleksandra, gradskoj plaži, parkovima, auto putevima, itd. Ne samo da nema stida, već je u ponudi uvek nešto novo, a novo uzbuđuje i motiviše na seksualnost.

Veneri u Ovnu nije potrebna intimna i bliska povezanost da bi bila motivisana na seksualni čin, ali zato jeste Veneri u Raku. Na primer, Venera u Raku u drugoj kući će biti motivisana za seksualnu aktivnost samo ako oseća intimnost prema partneru ili prema drugoj osobi. Ovde je važno da između partnera postoji nežnost i da Venera u Raku oseti u partneru zaštitnički nagon i brižnost. Takođe, možemo reći za Veneru u Raku da je motivisana za seksualni akt iz želje za potomstvom, tako da ovde često postoji misao: „Motivisana sam za seks, jer mi se javlja nagon za reprodukcijom i oplodnjom.“

Posebno je to izraženo ako je Venera u Raku u konjunkciji sa Suncem ili u aspektima sa Mesecom i Jupiterom. Poželjno je da partner potiče iz bliskog ili privatnog okruženja, jer se na taj način Venera u Raku oseća sigurnijom. Međutim, ne možemo reći za Veneru u Raku kada je i u trigonu sa Saturnom da nije motivisana za konzumaciju seksualnosti iz želje za oplodnjom i reprodukcijom, jer je Saturn ipak onaj koji materijalizuje. Štaviše, ovde postoji motivacija koja u sebi ima neki osećaj odgovornosti, pa Venera u Raku u trigonu sa Saturnom često gaji osećanje „Preuzimam odgovornost za reprodukciju i oplodnju u seksualnom činu.“

Venera u Raku voli domaću atmosferu, pa je u njoj i seksualno motivisana, a to je krevet, soba i kuća, mada zbog romantičnih težnji ne odbija male morske uvale ili srebrnu mesečinu, no prethodno mora biti sigurna da niko ne može da naruši njenu privatnost. Nećete pogrešiti i ako joj odrecitujete nešto od poezije ili joj pustite neku romantičnu i laganu melodiju. Na primer, ako je Venera u Raku u kvadratu sa Uranom, ona i dalje ostaje motivisana domaćom atmosferom, međutim zbog Urana ova iskustva mogu biti praćena napetošću, nemirom, pa i stresom, jer uvek postoji šansa da neko ili nešto iznenada naruši privatnost.

Seksualnost i igra Venera (1)

Sećam se horoskopa jedne devojke koja je u imala Veneru u Raku u kvadratu sa Uranom i njeno prvo seksualno iskustvo bilo je u njenoj sobi, ali se majka neplanirano vratila kući i svojim povratkom prekinula seksualni čin. Devojka je i nakon mnogo godina od ovog događaja imala problem da se opusti, jer je bila previše napeta i uznemirena. Ako je Venera u Raku u drugoj kući, onda mora da postoji i drugi uslov, a to je osećaj posedovanja. Slično kao „imam osećaj da te posedujem“ ili „pripadaš samo meni“, pa i „idemo na Moj krevet“, „idemo u Moj auto“ i sl. Zatim, dodir, ovde je veoma važan, kao i ukus i miris.

Venera u Ribama, slično kao i Venera u Raku ima motivaciju za seksualnošću kada oseća bliskost i intimnost sa partnerom ili drugom osobom. Međutim, kod nje postoji problem da autentično doživi seksualan čin, pa se može reći da kad se pojavi motivacija do njega ne mora ni doći, jer će ga ona doživeti na svoj način, a to je kroz maštu. Venera u Ribama motivisana je za seksualni čin ako probudite njenu bujnu maštu i ako oseti da između nje i druge osobe postoji magična i čarobna povezanost.

Slično kao i kod Venere u Raku, Veneri u Ribama možete odrecitovati neku ljubavnu pesmu ili joj pustiti romantičan film, jer su to uslovi da bude motivisana za seksualni akt. Ovde „mašta radi svašta“ i što budete romantičniji i spremniji na bezuslovno davanje i stapanje, kao i idealizam, ona ima veću motivaciju za seksualnošću. Ovo je posebno naglašeno ako je Venera u Ribama u aspektima sa Jupiterom, Mesecom, Marsom ili Neptunom.

Ako je na primer, Venera u Ribama u kvadratu sa Plutonom i dalje govorimo da je motivacija u mašti, snovima i idealima, ali tada doživljava neprijatna iskustva, jer postoji iskonski i duboki strah da se prepusti maštanju. Ovaj aspekt može se manifestovati i kroz nepovoljna seksualna iskustva gde može da oseti agresiju i ekstremnost, jer je prethodno stvorila neku „sliku“ idealizacije druge osobe. Kod ekstremnijih manifestacija ovog aspekta, može biti prisutna i bolesna ili destruktivna mašta koja postaje motivacija za seksualni akt, ali za ovo bi trebalo proceniti i ostatak horoskopa. Slično kao kada gledate one filmove gde je glumac seksualno motivisan ako prvo oseti agresiju ili smrt, jer mu je potrebno da na taj način da oseti moć nad drugom osobom. Tako nešto se može manifestovati i kod Venere u Škorpiji u kvadratu sa Plutonom, ali ponavljam za ovakve ekstremne manifestacije potrebno je imati potvrdu i iz drugih delova horoskopa.

Ako je Venera u Ribama u jedanaestoj kući, drugi uslov koji treba da bude ispunjen je da partner bude deo nekog društva u kojem provodi dosta slobodnog vremena. Danas su to i razne društvene mreže, elektronska prepiska ili skajp, a posebno još ako je Venera u Ribama, kojoj nije potrebna autentičnost ili realnost, dovoljno je da pusti i otvori svoju maštu.

Ovo posebno važi ako je Venera u Ribama u konjunkciji sa Merkurom u jedaneastoj kući ili u aspektu sa Mesecom. Venera u jedanestoj kući voli da se oseća kao deo neke grupe koja se okuplja zbog istih ili sličnih interesovanja što je takođe dobar „teren“ da bi bila motivisana za konzumaciju seksualnosti. Takođe, da bi doživela nešto drugačije nego sve do tog momenta, ona eskperimentiše i šaljivo maštari sa drugom osobom ili partnerom.

Venera u Biku motivisana je za seksualnu aktivnost samo ako je sa partnerom povezana fizički, realno ili stvarno. Dakle, nešto drugačije od prethodno opisane Venere u Ribama, jer je kod Venere u Biku važna fizička prisutnost partnera. Ona mora da dodirne i na taj način oseti partnera. Moram da spomenem još jednom film „Devet i po nedelja“, onu scenu gde se Kim i Miki „igraju“ sa hranom. Nešto slično kao Venera u drugoj kući, jer duboko ceni fizičke utiske: ukus, dodir, miris, zvuk i sliku. Zbog toga je dodirnite, spremite joj večeru i pustite muziku i siguno će biti motivisana za seksualni čin, ali gledajte da ne bude iznenađujućih okolnosti, jer mora da se oseća kao da ništa ne može da poremeti taj susret.

Ovo je posebno naglašeno ako je Venera u Biku u povoljnom aspektu sa Jupiterom ili Mesecom. Venera u Biku voli da izražava osećanja postojano i fizički i zbog toga je i seksualno više motivisana ako se oseća stabilno i postojano povezana sa partnerom. Još ako je u povoljnom aspektu sa Saturnom ili u konjunkciji sa Suncem, želja joj se dodatno pojačava.

Venera u Biku uživa u prirodi, vrtovima, parkovima, cveću, kao i mirisnim prolećnim noćima dok poput tačkica svetlucaju svici, pa su ovakva mesta takođe odlučujuća kada Venera donosi odluku gde će se seksualni čin dogoditi. Isto tako, to su mesta gde se oseti materijalno blagostanje, luksuz i ambijenti ispunjeni lepim stvarima, jer ona je hedonista i želi potpuno da uživa i u dodiru i u okruženju. Venera u Biku u konjunkciji sa Suncem ili u aspektu sa Jupiterom to dodatno naglašava.

Ako je Venera u Biku u kvadratu sa Marsom, ona je i dalje motivisana za seksualnost ako oseća stabilnost i postojanost, međutim zbog kvadrata sa Marsom, nailazi na iskustva koja mogu da je uznemire i unesu napetost, jer je Marsu potreban izazov kroz uzbuđenja i nova iskustva, što nije prihvatljivo za Veneru u Biku. Takođe, ovaj aspekt može da se manifestuje i kao motivisanost za seksualnošću samo ako fizički prisutnu oseća drugu osobu, ali prejako uzbuđenje zbog fizičke prisutnosti partnera, čini je napetom i nervoznom. Ali, takođe je i manifestacija onda kada ključa strast u nekom luksuznom i lepom okruženju, pa ako se i uništi ili razbije neka vredna stvar – motivacija i uzbuđenje još više rastu.

Sa Venerom u Biku u dvanaestoj kući, drugi uslov je da partner podseća osobu na nekog ko je živeo u njenim snovima. Možda na nekog omiljenog glumca ili glumicu iz tamo nekog filma o kojem je dugo maštala. Što su skrivenija i tajnovitija mesta, veća je i mogućnost da Venera odluči da se seksualni čin dogodi, kao i mesta iz knjiga, romana i filmova, koja su nam ostala u sećanju jer su bila čarobno lepa i kao iz bajke. Mora postojati neki čarobni i magijski trenutak, što je nešto slično kao i sa Venerom u Škorpiji, ali Venera u Škorpiji je mnogo jače ponesena strastima, a onda i mnogo više rešena da se seksualni čin dogodi, dok Venera u Ribama stidljivo čeka i pušta da veći deo svega toga ostane samo u snovima.

Ovaj tekst se nastavlja u sledeći petak… sa Venerom u Blizancima, Lavu, Devici, Vagi, Strelcu, Jarcu i Vodoliji.

0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop
    Scroll to Top