Saturn u Vodoliji

 

Saturn u Vodoliji

Saturn je ušao u Vodoliju 22. marta 2020, gde ostaje do 1. jula 2020. Ovaj period u trajanju od tri meseca samo je početak onoga što bi zapravo trebalo da učini kada konačno uđe u Vodoliju, 17. decembra 2020. sve do 7. marta 2023.

Ako Vodolija predstavlja telo čovčenstva, šta bi onda bio Saturn u Vodoliji?

Verovatno preuzimenja odgovornosti u telu (Saturn) čovečanstva (Vodolija). I, zato nije čudno što je ovaj Saturn stupio na scenu u eksploziji pandemije kada je svet (Vodolija) zatvoren i oklopljen (Saturn).

Ovo je „novi“ Saturn, odnosno uvod u nova pravila koja u Vodoliji mogu biti samo globalna. Ali, ova pandemija, koju prati ulazak Saturna u Vodoliju, za državu, narod, pojedinca, predstavlja i važnu prekretnicu za promenu koju verovatno drugačije ne bi bili u stanju da preduzmemo.

Saturn u Vodoliji simbolično znači inovativne (Vodolija) strukture (Saturn). Ovo podrazumeva pretvaranje novih ideja u proizvode, usluge, kao i usavršavanje ili modernizaciju istog. Ali, pre toga, potrebne su velike transforamcije koje će se upravo dešavati u 2020. godini!

S obzirom da ovde govorimo o telu čovečanstva, onda smo i pozvani da naše lične puteve povežemo sa putevima kolektiva. U pobedi i neuspehu, u radosti i gubitku, u sreći i nesreći, jer svaka promena treba da bude kolektivna promena. U narednim godinama – više nego ikad.

Pred ulazak Saturna u Vodoliju (22. marta 2020.) mnoge zemlje su stavljene u totalni zatvor zbog pandemije Corona virusa. Bili smo svedoci zatvarnja granica, aerodroma, škola, otkazivanja događaja, kao i poziva na društveno i socijalno (Vodolija) distanciranje (Saturn). Ovome treba dodati i stavljanje u karantin (Jarac) planete koja simbolizuje rast, novac, ekspanziju, širenje i slobodu, a to je boravak i kretanje Jupitera u znaku Jarca.

Blizina Plutona sa Saturnom dovela nas je u tačku koja nas iskušava sa temama bolesti, smrti, strahova, ograničenja, prolaznosti i krize. Ovu tačku ćemo još jedom dodirnuti u ovoj godini kada sa Saturn bude vratio u znak Jarca.

Vodolija je znak inovacija, Saturn je planeta pravila, a Saturn u Vodoliji znači nova pravila. Ovo su globalna pravila, jer ovde govorimo o zajednici i čovečanstvu. Ali, ova nova pravila (novi i drugačiji svet) ide samo prethodnom demontažom starih pravila, dogmi i obrazaca (Saturn u Jarcu).

Svaka lična namera stvaraće efekat talasa koji utiče na čitavo čovečanstvo. Sve što budemo radili, uticaće na druge, bilo na bolje ili na gore. Ovaj tranzit će nas pritisnuti da bi ozbiljnije (Saturn) shvatili naše učešće u grupnom životu (Vodolija) i da  budemo odgovorniji (Saturn) za sve što činimo (povoljno ili nepovoljno) za našu zajednicu (Vodolija). Da se manje fokusiramo na „ja“, a više na „mi“.

Saturn u Vodoliji nas poziva na građansku (Vodolija) dužnost (Saturn). Upravo, prelazom Saturna iz Jarca u Vodoliju, kada se i dešava ova pandemija,  imamo fazu koja nam pokazuje ono što više ne može da funkcioniše (Saturn u Jarcu) do faze koja nam pokazuj alternativne modele, a koji u sebi sadrže seme novih pravila, novog sveta kakvog možda do sada nismo znali. U narednim godinama treba davati oblik i strukturu (Saturn) nekom novom svetu (Vodolija).

Mešavina Saturnove discipline i inventivnosti Vodolije pogoduje procesu usidrenja i uzemljenja novih ideja u materijalnom domenu. Ovo posebno, ako je rezultat važan za ciljeve Vodolije, a to su jačanje zajednice, međusobna povezanost i kolektivna akcija.

Ovo su grupne (Vodolija) obaveze (Saturn) koje ne ostavljaju prostora za naše pojedinčane ciljeve, osim ako ne služe zajednici. Ljudska zajednica nas treba sa svim svojim sposobnostima i slabostima koje imamo i to je poruka Saturna u Vodoliji.

Ova nova vrata nam otvaraju ulazak u neki novi svet u kojem ne smemo dopustiti da zadržimo stare ideje i predrasude. Samo na taj način možemo biti i zadivljeni onim što neočekivano (Vodolija) možemo pronaći.

Pritisak, pravila i ograničenja Saturna, mogu dovoditi do drugačijeg i još modernijeg odnosa sa digitalnim okruženjem (Vodolija). Doći će do stvaranja nekih novih društvenih ili političkih pokreta. Moglo bi doći do teškoća ili rezova u nekim većim institucijama, kao što je Evropska unija, Ujedinjene nacije….

Pojaviće se nova pitanja u vezi sa nezavisnošću nekih naroda ili određenih regiona i teritorija.

Dok je Saturn u Jarcu predstavljao oprezno, strogo i strateško planiranje, Saturn u Vodoliji od nas se očekuje jedno inovativno planiranje. Dakle, prepoznavanje i sprovođenje inovacija u poslovanju. Nove tehnologije, nova tržišta, novi kupci i radna snaga, pa u takvim uslovima treba planirati sledeće korake. Desiće se mnoge tehnološke inovacije i naučna otkrića koja će postati deo naše stvarnosti. Robotika, nanotehnologija, alternativni izvori energije, automatizacija, novi alati i pametna oprema, inteligentno korišćenje sirovina i sve što može pogodovati praktičnoj strani života. Zatim, restrukturiranje u urbanim prostorima, u arhitekturi, dizjanu, modi, medijima, uređajima i aplikacijama i njihovom širenju da bi nas povezali globalno.

Stvar je u tome što uz Corona virus i recesiju, a koja će obeležiti 2020. godinu, političko, ekonomsko i socijalno razmišljanje moraju poprimiti tako nepredvidive oblike da ih ni najinspiritivniji astrolozi ne mogu zamisliti.

Međutim, sve dok i Jupiter ne uđe u Vodoliju, a to je krajem ove godine, ne može doći do nekog zamaha.

Ovo je i timski rad (Vodolija) sa odgovornošću (Saturn) svih, jer je društvena odgovornost istaknuta tema. Ovde je misao više u grupi nego u pojedincu.

Ulazak Saturna u Vodoliju pruža nam priliku da pronađemo neka nova rešanja. Međutim, njegov povratak u znak Jarca, 1. jula pa sve do sredine decembra, vratiće nas korak unazad, pokazujući da neka rešenja koja smo u međuvremenu doneli, ipak neće raditi. Zato ćemo da se vratimo unazad da bi ponovo ispravili i revidovali ono što je potrebno.

Međutim, ništa se neće dogoditi od ovih novih mogućnosti sa Saturnom u Vodoliji, ako budemo samo pričali. Ne zaboravimo da su nam nedavno otvorena prelepa vrata u Jarcu tokom sastanka sa Čvorovima i Plutonom. Ali, većina nas je samo prošla pored blokirajući na taj način regeneraciju i transforamciju (Pluton) koja je bila potrebna.

Slično tome, Uran koji je povezan sa autoritarizmom i ponekad radikalizmom biće u kvadratu sa Saturnom na početku Vodolije. Ovaj aspekt podvlači koliki je otpor prema promenama. Govori o poljuljanoj sigurnosti i potrazi za sigurnošću. Ukazuje na intelektualnu stagnaciju, blokade i prepreke da bi se došlo do novih ključnih rešenja. Govori o otkazima, gubitku posla, borbi između starog i novog, udaru na zdravstveni sistem.

Dugo očekivana promena sa Saturnom u Vodoliji je moguća, ali ne bez revolucije svesti za ciljeve Vodolije.

Ljudi koji imaju Saturn u Vodoliji u svojoj natalnoj karti, doživeće ono što se naziva povratak Saturna (ako imate oko 30, oko 60 godina). Oni koji imaju Sunce u Vodoliji, podznak u Vodoliji, ako imate planete u Vodoliji, posebno ćete biti podstaknuti, pa se čak i apeluje, da izađete na pozornicu čovečanstva i ostvarite svoj potencijal kao značajan pokretač kolektivnih promena.

 

 

 

0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop
    Scroll to Top