Uran i Vodolija predstavljaju slobodu od poznatog, oba predstavljaju oslobađanje i individuaciju.
Sa druge strane, Saturn predstavlja one obrasce sa kojima smo uslovljeni bilo od porodice, od društva ili očekivanja drugih ljudi.
Ali, Uran je Uran i zato će uvek pokušavati da razbija i razvaljuje ove obrasce kako bi nas oslobodio. Jer, samo na taj način možemo doći do one prirode koja je neuslovljena.
Međutim, većina se odupire ovom uranskom impulsu, posebno evo u ovom vremenu kada imamo kvadrat između Urana i Saturna.
Saturn je uvek granica i neka definisana struktura, pa se opire ovom uranovskom gromu, jer za Saturna u Vodoliji ovaj “grom” predstavlja socijalnu i individulanu nesigurnost. To Saturn u Vodoliji drugačije posmatra…
Na primer, recimo da duboko u sebi osećete želju da budete lekar. Društvo i kultura kažu, ako želite da se definišite kao lekar, morate i da se prilagodite pravilima, procedurama i morate da se za to obrazujete. A, ovo znači i da morate da se prilagoditi Saturnovskim normama.
Uopšte ne morate da se slažete sa njegovim pravilima i procedurama, ali Saturn će reći da ipak morate da ih prihvatite.
Na taj način, svi mi prolazimo kroz ono što nam društvo nameće i tako ostajemo odvojini od Urana.
Ali, kada Uran postane posebno aktivan, kao što je u ovom vremenu zbog aspekta sa Saturnom, onda vidimo u društvu i oko nas, sve one pojave koje zovemo „lom“.
Možda ste se poistovetili sa nekom grupom, koja se pobunila protiv prošlosti, protiv društvenih normi, itd.
Opet, možda ste se poistovetili sa novim idejama i vrednostima, a možda ste se i totalno povukli na svoju stranu i postali usamljeni u gomili.
Uran – sloboda od poznatog, a Saturn sa Uranom – sve podleže promeni
Na primer, šta se dešava, sa osobom koja je godinama radila na nekoj mašini ili na nekoj traci u fabrici, i dođe vreme kada je zameni robot? Ako to pomnožimo sa hiljadama i hiljadama, dobijamo osećaj socijalne otuđenosti.
Ali, šta je Uran? Ako dozvolimo sebi, ako dozvolimo u sebi tog i takvog Urana, tada ćemo stupiti u kontakt sa onim svojim raščupanim i “divljim” genijalcem, koji se simpatično kezi i koji čuči u svima nama.
Tada verovatno treba biti spreman i na presudu (Saturn), kao i na iskustvo usamljenosti ili na “biti usamljen u gomili”.
A, što se tiče kvadrata između Urana i Saturna?
Pa, pokidaj lance, da bi se oslobodio. Ubrzaj vreme da bi se promene brže dešavale. Izazivaj autoritete, ali one tvrde i krute da bi ih kao takve srušio. Destabilizuj sve što ima formu, jer sve podleže promeni. Oslobodi onog zatvorenika u sebi, jer je vreme da udahne svež vazduh. Uleti u sopstveni zatvor, jer je vreme da se oslobodiš i kreneš u nova iskustva. Udari gromom u stablo, jer je već staro i bolesno.
Ali, i Saturn ima svoju ulogu u ovom aspektu, pa zaustavi promenu. Kazni sve što je drugačije, jer štrči van onog što je propisano. Ograniči svaku novu ideju, jer imam strah od nepoznatog. Umiri talasanje, jer se plašim neizvesnosti. Ne dozvoli nikakvo eksperimentisanje, jer nije pouzdano. Zaustavi novu ideju, jer nije proverena.
0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop
    Scroll to Top