Poslednji kvadrat Saturna u Vodoliji i Urana u Biku

Krajem decembra, očekuje nas egzaktan kvadrat između Saturna u Vodoliji i Urana u Biku.
Ono što je počelo da „kuva“ sa ovim aspektom još početkom 2021. godine kada je bio prvi kvadrat između ove dve planete, sada ulazi u završnu i poslednju fazu.
Uticaj ovog kvadrata će se preneti i na prve mesece 2022. godine i onda će Saturn početi polako da se odvaja od kvadrata sa Uranom. Ne treba ispustiti da će Uran krenuti direktno 18. januara 2022. kada će i njegova priroda početi lakše da se izražava.
Zaista sa ovim kvadratom sve, ali sve je moguće i ništa nije sigurno! Ništa nije stabilno i sve je podložno neverovatnim i iznenađujućim promenama.
Ovo su neverovatno situacije ogromnog izazova.
To je borba između prošlosti (Saturn) i budućnosti (Uran), između odgovornosti (Saturn) i revolucije (Uran).
I, na kolektivnom, i na pojedinačnom nivou ovaj aspekt poziva na restrukturiranje odozdo na gore, i unutra i spolja.
Gledajte na ovaj treći kvadrat, kao na poslednju šansu i poziv na promenu, poziv da se prestrojimo, jer ne možemo proći kroz trenutno stanje, ako ostanemo isti.
Prema tome, ovaj kvadrat je odlučujući faktor u dešavanjima, koja su počela 2021. naravno posebno na društvenom i kolektivnom nivou.
Saturn je planeta odgovornosti, discipline i kalendarskog vremena. Uran je planeta promena, inovacija, novog i oslobađanja.
Oni su toliko različiti da dovode do nepredvidivih obrta. Ako mislite da znate šta će se dalje dešavati – verujte mi da ipak ne znate.
Ali, pozvani smo da uz mudrost i iskustvo, ali otvoreni za nove mogućnosti, gradimo budućnost.
Saturn želi da budemo mudri i čvrsti, sposobni da izdržimo životne izazove i preuzmemo svoj deo odgovornosti.
On nas suočava sa strahom, on nam izgleda kao kazna i noćna mora, ali ako dobrovoljno učestvujemo, onda nešto može početi da se menja.
Međutim, ako oplakujemo nepravednu sudbinu, ako igramo ulogu žrtve, ako ne ustanemo i kada je najteže, on će nas sve kazniti.
Kvadrat između Saturna i Urana je u fiksnim znacima, i zato nam se čini da je sve tako sporo i sporo, i da je tu uvek neki otpor da bi izašli iz „zone komfora“…Ali, baš zbog toga, fiksni kvadrat poziva da se mora preduzeti akcija i da je potreban opipljiv rezultat. Fiksni znaci uvek zahtevaju da kopamo duboko.
Uran u Biku menja status quo, sposoban je da menja i najtvrđe ili najnepopustljivije uslove, pa one duboko ukorenjene okolnosti.
Saturn u Vodoliji ima poruku – „Svi ste odgovorni!“, a to znači da naglašava zajedničku i kolektivnu odgovornost. Uran nas poziva da ponovo osmislimo šta ćemo dalje kao jedna velika kolektivna i ljudska porodica.
Podseća nas da ništa nije postavljeno u sigurne okvire, da ništa nije okamenjeno, da se oslobodimo starih verovanja, da se oslobodimo ponašanja koje nas drže prikovanim i uslova koji nas drže zaglavljenim.
Sa ovim trećim kvadratom imamo poslednju šansu da prepoznamo ovaj poziv ili procesa, dakle da preokrenemo situaciju…Jer, ovo je ključ za promene na koje smo sada poslednji put pozvani u ovom ciklusu.
Svako od nas ima zadatak da učini svoj deo kako bi smo obezbedili preorijentaciju za budućnost.
Ako dozvolimo tamnoj strani ovog aspekta da deluje, onda ćemo se prepustiti strahu od nepoznatog, onda ćemo dozvoliti svačemu i svakom ko nudi sigurnost, a bez obzira na svoje motive, da postane naš „spasioc“.
Tražiti sigurnost sa Saturnom u Vodolijji znači da treba da budemo deo ljudske i kolektivne porodice, da budemo deo gomile, da budemo otvoreni za nove ljude, nove struje, da tražimo nova i inovativna rešenja za stare probleme.
Stajanje u mestu više nije opcija i zato očekuj neočekivano na svim mogućim nivoima.
0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop
    Scroll to Top