Pedro Almodorav – autor više kultnih flmova

Pedro Almodorav – autor više kultnih flmova„Oduvek sam želeo da opišem Madrid kao jedinstveni grad na svetu; on je svojevrsna labaratorija u razvoju slobode, grad u kojem se sve moze dogoditi. Madrid sanjiv i istovremeno uzbudljiv.“ – Mesec konjunkcija Uran u 3. kući u Raku.

U Madrid je došao 1968. u doba poznatih revolucionarnih studentskih previranja u Evropi. Da bi nekako preziveo, prvo je prodavao razne predmete na buvljaku, a potom obavljao razne poslove koje su mu nudili. Pedro Almodorav je rođen u siromašnoj i neplodnoj pokrajni La Mancha u kojoj ništa ne raste osim kamenja, u njegovoj 4. kući je Pluton u konjunkciji sa Marsom u toplom, suvom i vatrenom znaku Lava.

Reditelj, scenarista, glumac i kompozitor, Pedro Almodorav na Ascendentu ima Blizance, koji ukazuju na jak intelekt, zelju za učenjem i obilje ideja. Ako pogledamo sada 3. kuću, koja je prirodna kuća Blizanaca, tamo mozemo primetiti Mesec i Uran, a na vrhu 3. kuće je zodijački znak Rak, koji govori o uplivu emocija, mašte, osećanja i instikata na njegov um, intelekt i ideje.

Pedro Almodorav – autor više kultnih flmova

U ranom detinjstvu se isticao bujnom maštom, a Uran u 3. kući u konjunkciji sa Mesecom govori o originalnim, posebnim, ekcentričnim idejama i umu, koji su pokrenuti istim takvim neobičnim i burnim emocijama. Mesec u Raku ima snazne instikte i nagone prema mašti i fantaziji, koje su neobične i originalne, uz izraženu potrebu za slobodnom i nezavisnošću. Privatno je veoma stidljiv, jer je vladar Ascendenta u povučenoj i stidljivoj Devici, ali ne skriva svoje homoseksulane sklonosti.

Žene su mu trajno nadahnuće i ništa u ljudskim odnosima nije mu strano: lezbejke, transtvestiti i homoseksulaci, kao i vrlo otvorene scene nasilja. Blizanci na podznaku i Merkur u 5. kući u Devici u sekstilu sa Mesecom u Raku, govore o njegovoj velikoj znatiželji i radoznalosti koja potiče još iz detinjstva i to prvenstveno za žensku psihu. Almadovar se u svojim filomovima retko bavi muškarcima ili ga zanimaju samo oni koji se tek razvijaju u zrele osobe.

Merkur kao vladar Ascendenta je u 5. kući talenata i kreativnosti i u svom sedištu u zodijačkom znaku Device, što ukazuje na vrlo originalan scenaristički pristup temama o savremenom čoveku i otkrivanju njegovih racionalnih i podsevesnih postupaka. Radeći u jednoj telefonskoj kompaniji, glumio je i u avangardnoj pozorišnoj trupi, pisao je stripove, članke i priče za undergound listove. Njegova 5. kuća je snazna, jer se u njoj nalazi vladar Ascendenta, koji istovremeno vlada i 5. kućom, kao i Saturn, vladar 10. kuće.

Najbliža planeta koja aspektuje stepen njegovog Ascendeta je Venera, koja ugrađuje umetnički talenat, ali i sklonost analiziranju zenskog pola, jer je Venera u Devici, koja šalje aspekt prema Blizancima. Na vrhu 10. kuće, koja predstvalja akcije njegove ličnosti, uspeh, društveni status i karijeru nalazi se Vodolija, koja trazi samostalnost, nezavisnost i originalnost, a Almadovar i dalje ostaje slobodan strelac. Iako ga već duze vreme opsedaju holivudski producenti do sada ništa nije moglo da utiče na njegovu rediteljsku nezavisnost.

Nikada do sada nije snimio ni jedan film izvan Španije i drzi isti smer prema budućnosti, a to su potresne, ali nikada smešne priče, jer je Uran kao suvladar 10. kuće u 3. kući intelekta, ideja, uma i razumevanja u konjunkciji sa Mesecom u znaku Raka. Saturn kao vladar 10. kuće, nalazi se u 5. kući kreativnosti i talenata u konjunkciji sa Suncem u umetničkoj Vagi, koja ga povezuje sa javnošću i publikom.

Pedro Almodorav svojom bogatom i velikom maštom sa Mesecom u Raku u 3. kući, kontrolisanom smelošću konjunkcije Sunca i Saturna, dozira drskost i emociju kroz Mesec-Uran konjunkciju i stvara jedinstvena filmska dela. Mesec u njegovom horoskopu predstvalja glad za maštom i neobičnom inspiracijom sa čime on hrani svoj intelekt, razmišljanja i ideje, dok Sunce isto realizuje kroz kreativnu umetničku energiju. Možda kod njega čitav proces, razmišljanja i ideja počinje kao jedna detinjasta igra, što je tipično za Blizance, ali zrelost dolazi sa Merkurom u Devici i Suncem u Vagi.

 

 

 

 

 

0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop
    Scroll to Top