Osma kuća i planete u VIII kući

Osma kuća i planete u VIII kućiKada govorimo o osmoj kući možemo zamisliti bitku kod Vaterloa, bitku za Staljingrad, Kosovski boj ili bilo koju drugu epsku bitku.

Ona je kao kolektivna energija, jer da bi dobili neku bitku, nekad je potrebno i da se udružimo sa drugima. Ako želite da uložite novac u neki posao ili projekat, ali novac koji imate džepu ima mnogo manje mogućnosti nego da taj novac udružite sa novcem drugih ljudi – razmislite onda o osmoj kući.

Kada dođemo do osme kuće potrebno je da prihvatimo svaki mogući rizik! Ovde su moguće samo dve situacije. Ili, ćemo pobediti, pa će se naše žrtve isplatiti ili ćemo sve izgubiti. Osma kuća: „Kada gubim, onda gubim sve!“

Ovo je najradikalnija kuća, jer u njoj nema polutonova, polupobeda i poluporaza. Ona je sve ili ništa!

Izreka – „Sve što me ne ubije čini me jačim“ verovatno je napisana u osmoj kući.

Svako negativno iskustvo u osmoj kući pamti se za ceo život, jer košta mnogo. Kada se događaju opasne i ekstremne okolnosti često se okrećemo nekim višim silama, koje se nalaze u ovoj kući. Jedni nose talismane, drugi čuvaju neke stvarčice koje imaju mistično i tajno  značenje, jer kada postoji rizik onda zaboravljamo na razum i logiku.

Korenite i suštinske promene u navikama i stavovima pripadaju osmoj kući.

Značenja osme kuće:
investicije, porezi, alimentacija, iznenadni gubici, uništenje, krize, radikalne promene i transforamcije, magija, hipnoze, psihoanalize, bilo kakav uticaj na svesnost, mahinacije i manipulacije, seks i smrt.

U osmoj kući na nižem nivou konstantno se prelazi iz jedne krize u drugu krizu. Prisutno je razarnje, stalno smo napeti i ne možemo se opustiti.

Na višem nivou ona predstavlja potencijal za investicije, preduzetnišvo, stvaranje izvora prihoda udruživanjem sopstvenog novca sa novcem drugih ljudi. Zatim, bavljenje psihologijom, isceljujućim tehnikama, ekstremnim sportovima, istraživanjima.

Osma kuća i planete u VIII kući

Ako imate bilo kakvu situaciju koja zahteva finansijska sredstva koja nemate, pa morate da pozajmljujete – to je osma kuća. Npr. ako želite da kupite nešto na kredit, a to vam i nije toliko nepohodno, onda ulazite u osmu kuću.

Vladar osme kuće u nekoj drugoj kući ukazuje šta je to što moramo stalno preoblikovati, improvizovati i menjati, jer u u sprotnom dolazimo do problema i kriza.

Na primer, vladar osme kuće u desetoj kući – improvizovati sa planovima i aktivnostima tamo gde želimo da se istaknemo. Kada se bavimo karijerom ili statusom u smislu postignuća onda treba biti  spreman da menjamo iz korena pravac i načine. Ako to ne činimo možemo imati neprijatne situacije u karijeri, kao i sa autoritetima.

Ako je vladar osme kuće u sedmoj kući – koristite pronicljivost i psihologiju da bi bolje razumeli druge ljude ili partnera. Kada osetimo da neki odnos nije dobar potrebno je napraviti suštinske promene, jer u suprotnom dobijamo krize u partnerskim odnosima.

Planete u osmoj kući imaju teškoće, jer se ne mogu ispoljavati i manifestovati u mirnom okruženju. Čim se stvori neka opasna i rizična situacija planete u osmoj kući počinju da se bude i aktiviraju. Dakle, bez napetosti ili neke stresne situacije one kao da spavaju.

Sunce

Ličnost se razvija u rizičnim situacijama. Kao da je potrebna opasnost da bi se ličnost osećala živom. Potreba da se uradi nešto veliko ili da se postave veliki planovi u ostvarenju ličnih ambicija u kojima je prisutan rizik. U ženskom horoskopu mogućnost problema sa muškarcima.

Mesec

Ovo su jake nesvesne potrebe da se testiraju želje, ali privučeni rizičnim avanturama. Krize u emocionalnom i privatnom životu, kao i porodični gubici. Napadi panike i strahovi. U muškom horoskopu se može pojaviti žena koja se drži u tajnosti. Preporučuju se tehnike koje podrazumevaju rad sa podsvešću, isceljujuće emocionalne tehnike i analiza snova.

Merkur

Najčešće daje veoma dubok, pronicljiv i detektivski um, međutim ovo su i sposobnosti da se rečima manipuliše sa ljudima. Potrebno je pravilno upotrebiti Merkura, na primer, intelektualan rad koji zahteva misaonu i analitčku dubinu, učenje psihologije, hipnoterapije, rekonekcije i sl. Ovo su magične reči, ali u suprotnom osoba može imati velike probleme zbog reči i onoga što govori. Potrebna je opreznost i razumnost kod potpisivanja ugovora i dokumenata.

Osma kuća i planete u VIII kući

Venera

Ljubavne krize i gubici ili veze koje su rizične i opasne. Velika strast i tajne ljubavne veze. Eksperimentisanje u ljubavnim odnosima. Potrebne su transformacije i korenite promene u partnerskim i ljubavnim odnosima. Veza i ljubav osobu mogu dovesti u opasnost. Ovo su veze koje mogu biti opsesivne i koje na neki način guše osobu. Novčani i finansijski gubici.

Mars

Osoba veoma radikalno i rigidno brani svoje pozicije. Na nižem nivou okolnosti i sudbina teraju osobu da se ponaša grubo, rušilački i agresivno. U ženskom horoskopu mogućnost tajne veze. Preporučuju se ekstremni sportovi, kao i energetske vežbe (dinamična joga, borilačke veštine, Či Gong, fitnes).

Jupiter

Osoba mora da proširi i transformiše svoj pogled na svet i da ne postavlja grandiozne i velike ciljeve. U suprotnom počinju nepredviđene situacije koje potpuno menjaju život. Novac i želja za reputacijom mogu biti uzrok gubitaka i životnih kriza. Svaka vrsta preterivanja u ponašanju ima nepovoljne posledice. U pozitivnoj manifestaciji ovo su finansijski dobici, ali uz svesno prihvatanje rizika.

Saturn

Novac ne treba davati i pozajmljivati. U poslovima koji podrazumevaju ulaganja, investicije i zajmove, potrebno je prići vrlo odgovorno i razumno. Kada se uzima kredit od banke biti potpuno realan i imati tačnu strategiju u vraćanju kredita. Ovo su i duboki strahovi, posebno u kriznim situacijama, kao i u okolnostima u kojima je potrebno eksperimentisati i menjati iz temelja. Preporučuju se masaže i tehnike koje opuštaju, kao i tehnike za oslobađanje od strahova.

Uran

Neophodno je naučiti predviđati opasnosti i rizike i imati jednu širu sliku. U rizičnim situacijama treba reagovati brzo i munjevito. Mogućnost iznenadnih opasnosti i nepredviđenih okolnosti koje za posledicu imaju nepovoljna dešavanja.

Neptun

Ovo su nerazumljivi troškovi i čudni gubici. Finansijske i novčane prevare. Potrebno je razviti intuiciju kod finansijskih pitanja. Sposobnost za analizu snova.

Pluton

Velike i radikalne promene u životu, ali kroz kritične i opasne događaje. Velika mogućnost u oblasti preduzetništva, investicija, magije i okultizma. Međutim, u nepovoljnoj manifestaciji ovo su veliki dugovi i tenzije.

 

 

0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop
    Scroll to Top