Kako da pronađemo motivaciju i pređemo sa reči na delaŽelite nešto da uradite, ali ne znate na koji način dok vreme prolazi i ne pomerate se sa mesta. Imate mnogo želja i ideja u glavi, ali osećate nedostatak motivacije. Potrebno je da se borimo sa bespomoćnošću i da prevaziđemo inerciju.

Kako da se preusmerimo sa reči na akciju? Gde možemo pronaći svoju glavnu motivaciju da bi se pokrenuli?

Iz ugla astrologije nedostatk motivacije i snage predstavlja prvi znak pogrešno usmerene akcije. Nešto grešite.

Postoje dva glavna uzroka za lenjost, statičnost, nepokretnosti i odsustvo motivacije što se procenju kroz Sunce i Mesec i postoje pogrešni načini aktivnosti što se ogleda u Marsu.

Ako Sunce „spava“, onda osoba nije ostvarena i živi sa strahovima. Ona se više na „lunarnom putu“ i prima energiju tačno za preživljavanje (funkcija Meseca) bez radosti, uspeha, kreativnosti i pune realizacije.

Mesec predstavlja uzimanje energije iz hrane, odmora, spoljnog sveta i tela. On daje malo energije, odnosno samo za sigurnost i opstanak.
Sunce predstavlja uzimanje energije iz duha što je istinska motivacija.

Sunce je glavni razlog za život i odgovara na pitanje: „Zašto to radim?“ Predstavlja jaku i čarobnu silu koja nas gura da bi ustali i izašli iz kreveta i da stvorimo nešto. Kada osoba uđe u solarnu energiju, sila se u njemu budi, kao i neverovatna aktivnost. Setite se momenata kada ste bili vrlo strastveni ili niste hteli da spavate, niste bili gladni, žedni…Ovo je solarni način života.

Kako „probuditi“ svoje Sunce? Pogledajte gde se ono nalazi u vašem horoskopu.

Mars ukazuje na vrstu energije. Sunce je poput motivatora i stimulansa dok Mars predstavlja instrument sa kojim realizujemo svoje težnje. Na primer, Mars pravi neku kutiju, a Sunce odgovara na pitanje: „Zašto pravim tu kutiju?“

Ako ne znate šta da radite onda se obratite Suncu. Ako ne razumete gde da počnete ili ako imate mnogo ideja koje se ne ostvaruju i brzo se umarate, obratite se Marsu.

Napeti aspekti između Marsa i Saturna

Svaka aktivnost mora da bude odgovornost, plan, priprema i strategija.  Potrebno je iskustvo i vreme. Da bi započeli posao morate imati početni kapital, iskustvo od sto godina, pređenih stotine kolimetara, tvrdu kožu i žuljeve na rukama, dobre tržišne uslove, itd. Ovo je strah od neuspeha koji dovodi do pasivnosti, jer „bolje je uopšte da ne radim, jer onda neću pogrešiti.“ Međutim, koliko je bolje?!

Kada počnem da pokazujem aktivnost (Mars) automatski se uključuje strah (Saturn) od rezultata i nailazi se na prepreke i ograničenja. Ovo može biti i hronična apatija. Osoba se boji nešto da uradi, jer ima strah da pređe neka pravila ili društvene okvire.

U detinjstvu je svaka incijativa mogla biti kažnjena i potisnuta. Ili, su postojali uslovi „ako središ sobu i opereš suđe onda možeš da se igraš“. Neko od roditelja je često kritikovao osobu da sve radi pogrešno i negde u nesvesnom postoji krivica i sramota za svoju inicijativu i postupke. Iz toga proilazi – Ja sam gubitnik.

Metod motivacije:

Obavezono postavljati vremenske okvire. Ja stvaram plan. Ja predstavljam jasan rezultat. Šta je tačno uključeno u koncept akcije? Bilo koje iskustvo, čak i najnepovoljnije, još uvek je iskustvo koje je veoma potrebno za ovaj aspekt! Raditi sam. Oči se plaše, ali ruke moraju da rade! Raditi kroz veliko strpljenje i konstantno delovanje. Sada sam loše uradio, ali sledeći put će biti bolje! Budite spremni da ne spavate, ne jedete i izdržite velika odricanja i napore. U takvim momentima se povećava snaga i energija, a motivacija se podiže.

Kako da pronađemo motivaciju i pređemo sa reči na dela

Nepovoljni aspekti Marsa i Plutona

Ovo je velika potrošnja snage i energije. Energija dolazi u stresu i u fazama krize. Više napetosti daje veću snagu. Kao da se ništa ne može bez besa i iritacije. Osoba ne može da napravi kućicu za kućnog ljubimca ako nije pod stresom i napeta. Velika snaga i energija nadolaze, ali onda kada nije potrebno, na primer, u tri sata ujutro ili nedeljom. Unutrašnji bes i razdražljivost. Bes se nakuplja unutra i ne može da pronađe izlaz.

Ako se kreće na neke sitne i male zadatke počinje stres, sve se lomi i mora se uložiti dvostruki napor. Postavljaju se kompleksni zadaci i rigidni okviri i rokovi.

Metod motivacije:

Akcija mora pokrenut korenite promene, jer ako delujete u cilju neke promene koja korenito menja život i uslove života bićete više motivisani. Motivacija je na angažovanju u dramatičnim i opasnim situacijama (ratovi, zemljotresi, poplave ili spašavanje ljudi koji su u velikim opasnostima). Pre nego što se pokrenete „zatrpajte“ za sva vremena sve ono što vas je na bilo koji način sputavalo.

Nepovoljni aspekti Marsa i Urana

Što se više zadaci i aktivnosti odlažu za kasnije deluje se veoma ekspolozivno i impulsivno. Raketama se ruše zidovi. Svaka akcija uzrokuje mnogo razmišljanja, jer „možda je bolje to učiniti ovako…ili ipak onako…“

Skače se nervozno iz jednog zadatka u drugi zadatak. Kada osoba počne da radi nešto, stiče se utisak da se svet i sve okolo ubrzava velikom brzinom i da neće stići. Ovo izaziva nervozu i napetost. Zbog ovakvog ubrazanja često se menjaju planovi. A, možda je neke stvari zbog toga trebalo uraditi još juče?

Radi u potpunom haosu i nepredvidivom ritmu. Nema vremena. Nervi su napeti, suočavanje sa nepredvidljivim problemima, koji su iz nekih nepoznatih razloga zaboravljeni. Mora se delovati brzo, ali često sa gubitkom kvaliteta. Ili, ostavlja se sve za sutra, ali okolnosti teraju da se opet pokrenete.

Ovaj aspekt predstavlja model da se aktivnost i energija nalaze u budućnosti, kao u paralelnoj realnosti. Zbog toga, osoba misli da sada radi ono što može, a u budućnosti će to uraditi bolje i savršeno.

Metod motivacije:

Što su rokovi i termini slobodniji to je bolje za ovaj aspekt. Motivacija i energija su bolji ako se promeni okruženje, radno mesto ili ako se radi sa različitih mesta. Na primer, piše se članak ili tekst u različitim kafićima. Danas se radi sa jednim instrumentom ili alatom, a sutra treba isprobati za istu tu aktivnost neki drugi alat. Tu je motivacija! Mnogo više je snage ako se više eksperimentiše i inprovizuje. Ograničenja, jaki okviri i stroga pravila ovde potiskuju inspiraciju za aktivnost.

Kako da pronađemo motivaciju i pređemo sa reči na dela

 

Nepovoljni aspekti Marsa i Neptuna

Želite da napravite nešto savršeno, možda najbolje od svega? Ideal je ponekad nedostižan. Zbog toga, možda vam se ništa ne radi, ali ne želite ni da uništite san. Možda ste angažovani na nekom zadatku, ali to je zapravo iluzija i nema rezultata.

Ne znam šta tačno želim da radim i kako. Pre svake akcije ima mnogo nesigurnosti. Osoba je pod velikim uticajem osećanja i emocija. Ako nema emocija onda nema ni energije, a nema ni motivacije Marsa. Teško je ispuniti vremenske rokove, raditi prema jasnim instrukcijama i planu.

Akcija zahteva inspiraciju i potpuno kretativnost na poslu, ali se ne primećuju neke stvari u ime svojih ideala.

Možda je u detinjstvu neko od roditelja govorio: „Ja sve radim za tebe, a ti nisi zahvalan…“

Kasnije u životu, najčešće ove osobe budu iskorišćene od strane šefova, poslodavaca i drugih ljudi. Osoba ne može ništa učiniti, jer je žrtva.

Metod motivacije:

Nikome ne govorite o svojim planovima kada želite nešto da učinite sve dok ne dobijete rezultat. Pokušajte da ih držite u tajnosti. Pre nego što se aktivirate, stvorite raspoloženje kroz muziku, meditaciju i filmove. Budite inspirativni na način koji će podržati akciju. Ne postavljajte uslove i granice. Izložite i istaknite ciljeve koji nisu materijalni: pomozite ljudima, učinite svet boljim, očuvajte životnu sredinu, dajte neko novo značenje čovečanstvu, delujte iz emocija!

Nepovoljni aspekti Marsa i Jupitera

Ovo su utopijski ciljevi koji oduzimaju energiju i snagu, a na kraju rezultati nisu vredni. Osoba često samo filozofira, teoretiše i priča o tome kako bi trebalo, ali ništa konkretno ne preduzima. Prisutan je osećaj da se ne radi dobro i da se može više i bolje. Ako nema globalnog cilja počinje se sa puno beskorisnih akcija pre nego što se dođe do rezultata.

Mnogo očekivanja od roditelja u detinjstvu, a možda nije bilo vrednovanja i pohvala. Osoba je primila „program“ da uvek mora biti bolje.

Metod motivacije:

Postaviti dalekosežne ciljeve. Mora postojati jasno razumevanje kuda idete. Treba reći: „Sada sam to uradio sa greškom, jer nije bilo baš idealno, ali ovo je mali korak ka mom velikom cilju.“ Ako je moguće, sve male i sitne zadatke prepustite drugim ljudima. Pre nego što se aktivirate obezbedite pozitivnu atmosferu, a još bolje bi bilo kada bi imali i finansijsku podršku.

Za ostale aspekte ukratko ću spomenuti samo metode motivacije.

Nepovoljni aspekti Marsa i Venere

Zaljubljenost i ljubav predstavljaju veliku motivaciju. Potrebno je da budete blisko povezani sa ciljem. Pre neke aktivnosti preporučuje se slušanje muzike, opuštanje, uživanje u onom što volite, seks sa osobom koju volite ili u koju ste zaljubljeni. Teško je pokrenuti aktivnost ka nečemu što ne volite. Motivacija je u umetnosti, kao i u aktivnostima koja uključuje i dobro zabavljanje ili lepo oblačenje.

Nepovoljni aspekti Marsa i Merkura

Intelektualno dokazivanje predstavlja motivaciju. Pokazivanje znanja pojačava energiju i snagu. Akcije moraju biti ispraćene razmišljanjem i svaki detalj treba dobro izanalizirati. Motivacija je u knjigama, učenju, obrazovanju, putovanjima i kontaktima. Potrudite se da vam ne promakne ni najmanji detalj, jer detalji održavaju potrebnu energiju. Pre nego što stupite u akciju prikupite sve informacije.

Kako da pronađemo motivaciju i pređemo sa reči na dela

Nepovoljni aspekti Marsa i Meseca

Motivacija se nalazi u saosećanju i brižnosti. Aktivnosti u kojima je potrebno pokazati saosećanja ili zaštitničku snagu predstavljaju veliku motivaciju. Ne dozvolite da povezujete saosećanja sa slabošću, jer onda „padate“ i dolazi do iscrpljenosti.

Nepovoljni aspekti Marsa i Sunca

Motivacija je u ličnim ambicijama, statusu i karijeri, ali ne dozvolite da vas sopstveni ego „proguta“, jer takav ego troši snagu i energiju. Što je više potrebno pokazati hrabrost, ponos i dostojanstvo bićete i više motivisani. Ne ulazite u sukob sa autoritetima i ne trošite snagu da bi se pred takvim likovima samo dokazali.

Ako vam nedostaje marsijanska energija onda niste uključili svoju motivaciju ili ne vidite tačku (cilj) u vašoj akciji. Naučite da razumete uzroke nepokretnosti.

 

 

0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop
    Scroll to Top