Osa čvorova Bik – Škorpija do jula 2023.

Osa čvorova u Biku i Škorpiji, poslednji put je bila od septembra 2012. do polovine februara 2014. god. Tada je Severni čvor bio u Škorpiji i Južni čvor u Biku, a sada je obrnuto.
Kada čvorovi promene osu, onda možemo govoriti i o promeni faze.
Osa čvorova u Biku i Škorpiji, ostaje sve do jula 2023.
Tek nakon toga, moći ćemo da se zapitamo, šta se to promenilo na polju finansija i ekonomije na individulanom, ali i na kolektivnom nivou.
Očigledno da je za očekivati finansijski udar ili krizu, jer će ova osa doći i u kontakt sa Saturnom u Vodoliji i Uranom u Biku.
Jedno od pitanje je kakve ćemo ekonomske i finansijske posledice imati kada izađemo iz faze ove ose u kojoj se sada nalazimo?
Da bi smo govorili o čvorovima na ličnom nivou, važno je obratiti pažnju na kuće horoskopa, kroz koje prolazi ova osa čvorova.
Kuća u horoskopu u koju pada Škorpija i Južni čvor je oblast, koja može da pravi probleme, posebno ako budete ponavljali neke stare navike i obrasce. To je slično, kao da postoji neka nevidljiva ruka, koja vas uporno vuče unazad, u staro, već viđeno, pa i dobro poznato…
Zato, oblast horoskopa gde se nalazi Južni čvor u Škorpiji je oblast u kojoj sada treba nešto otpustiti, jer postaje zastarelo.
Planeta Mars kao vladar, daće vam dodatne smernice.
Oblast u kojoj se nalazi Severni čvor u Biku je mesto koje treba „otvoriti“, koje treba prepoznati, naučiti, ali baš zbog toga, ovde su moguće nedoumice i nesigurnost.
To je zbog toga što je ovo nov teren, nepoznat i stran, ali kojeg tek treba upoznati.
Osa čvorova Bik – Škorpija do jula 2023.
Ovo je fiksna osa i zbog toga zahteva da se potpuno udubite u pitanja i oblasti života u zavisnosti od toga kroz koje kuće prolazi osa čvorova.
Međutim, ovo je osa posedovanja, osa resursa, pa i opstanka, tako da će nam biti potrebna jedna duboka procena, ili duboko kopanje do „blaga“, a to je koji i kakvi su to unutrašnji resursi koje posedujemo?
Kakve promene je potrebno uraditi? Koje reforme? I, koje korake napraviti da bi život bio održiv i bezbedan?
Ovo važi i individulano i kolektivno.
Sa Južnim čvorom u Škorpiji imamo pretnje, ekstremnije situacije, manipulacije, razaranja i uništenja. Pa, čim osetimo da smo ugroženi, čim osetimo i najmanji nagoveštaj opasnosti, čim osetimo da nešto nije kako treba, odmah reagujemo.
Južni čvor u Škorpiji zahteva ispitivanje i obradu teških tema, koje sada pritiskaju kako čovečanstvo, tako i naše lične živote. Ali, pre toga mora da izlazi ono najdestruktivnije, najprljavije, najzagađenije…
Sa druge strane Severni čvor u Biku je povezan sa vrednostima, robom, hranom i traži ogromno strpljenje i sposobnosti da se obezbedi ono što je neophodno.
Ovu osu bi mogli da posmatramo kao raj (Bik) i pakao (Škorpija), život i smrt, slatko i otrovno…
I, zato, ovo mogu biti manipulacije, može biti zveckanje oružijem i ostale „škorpijonske igre“ da bi se postigla finansijska moć, kontrola nad resursima i sl. Pa, onda mračni i prikriveni motivi i želje, nabijeni negativnim modelima. Zloupotrebe resursa.
Ali, Severni čvor u Biku nas poziva da promenimo odnos prema prirodi, prema hrani, vrednostima, a da bi se osećali bezbednijim. Ovo posebno naglašavaju aspekti Urana i Saturna prema ovoj osi čvorova, a to znači prvo udar, nestabilnost i nesigurnost, da bi se uopšte pokrenuli ka Severnom čvoru u Biku.
Na ličnom nivou, ovo je i šansa za preobražajem, odnosno na koji način prepoznati sopstvene unutrašnje vrednosti i resurse u cilju opstanka i bezbednosti.
Naravno da se ovakav preobražaj traži i na kolektivnom nivou.
0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop
    Scroll to Top