Negativna strana Venere u Škorpiji

Negativna strana Venere u ŠkorpijiOvde ćemo se prvenstveno baviti problemima Venere u Škorpiji, kao i njenom negativnom ispoljavanju u ovom znaku.

Možda će se neko zapitati zašto problemi i zašto negativno ispoljavanje, ali poznato nam je da je Venera u Škorpiji u nepovoljnom dostojanstvu. Da bi bolje razumeli, to znači da se nalazi u znaku u kojem ne može lako da izrazi sebe i svoju prirodu.

Koliko to može da bude problematično? Pa, zamislite sebe na nekom mestu na kojem ne možete da se izrazite, odnosno ne možete da budete ono što jeste. Kako bi se osećali?

Ili, zamislite sebe da se nalazite na nekom mestu koje uopšte ne volite i gde ništa ne razumete, ali ste prisiljeni da prihvatite određena pravila.

Jedno od pitanja Venere u Škorpiji glasi: „Zašto je ljubav često nesrećna?

Možemo da postavimo i neka druga pitanja. Zašto ne može da živi sama, ali isto tako odakle pakao i ako sa nekim živi? Zašto je u stanju da ljubomorno zariva svoje kandže u dušu čoveka koga najviše voli?

Važno je shvatiti posebno u ženskom horoskopu, da je moć nad muškarcima veoma jaka i zato nema potreba stalno da proverava srce voljene osobe!

Važno je da se postavi na miroljubiviju stranu. Njen partner predstavlja samo odraz njenih problema, koji joj može pokazati put za sopstveni razvoj.

Kakva joj je ljubav potrebna? Sigurno da je to strastvena i trajna ljubav, međutim uvek dolazi vreme kada se slatka ljubav pretvara u napad i pritisak. Kad-tad izlaze osobine Marsa i Plutona, koji vladaju znakom Škorpije, a onda se i pojačava  želja da dominira i nadgleda ponašanje partnera.

Venera u Škorpiji može biti i mazohist. Njoj su potrebni bol i patnja i neverovatno, jer ih uglavnom dobije (!) i na taj način ona ubija sebe. To je kao Jing i Jang. Može se u potpunosti posvetiti svom partneru i provoditi sa njim sve svoje vreme, ali samo do određenog trenutka.

Alkohol, sedativi, kao i seks ili sport, pomažu joj da se osloboditi pritiska i ljutnje. U princupu, seks je za nju najvažniji deo odnosa, ali postoje i primeri kada se plaši seksualnog života, odnosno onog što joj najviše i treba!

Negativna strana Venere u Škorpiji

Ako kompleksi nisu „razrađeni“ može se razviti okrutnost i sadizam čak i prema sebi. Generalno, Venera u Škorpiji, uživa u riziku, stresu i postavljanju okolnosti do krajnje ivice. Može se reći da što je veća opasnost ona više cveta. To je cvet koji se nosi na groblje i posmrtni odar. Miris tamjana. Poljubac smrti.

Venera u Škorpiji nema dovoljno taktičnosti i zbog toga postoji velika napetost u ljubavnom životu. Ona je veoma zahtevna prema partneru, a ako bude prevarena ili izdana, onda je sposobna da mrzi istim onim intenzitetom kojim je volela.

Često privlači osobe koje su okružene misterijom i tajnama, kao i problematične osobe. Njen problem je i u tome što ima fanatičnu težnju da apsolutno poseduje drugu osobu ili predmet ljubavi. Ako je razočarana u ljubav, može postati za svog bivšeg partnera i opasan neprijatelj. Zbog toga se kaže da je tanka granica između ljubavi i mržnje ili između raja i pakla.

Venera u Škorpiji teško razume uslove i razloge za razvoj svojih osećanja i vezanost prema drugoj osobi. U ljubavnim vezama je sklona radikalizovanju, a to znači da ide na sve ili ništa. Sa lošim razvojem karaktera koristiti ličnu seksualnost da bi  kontrolisala životnu sredinu.

Istinski zadatak Venere u Škorpiji je naučiti da živi u miru sa partnerom, ali i da se stalno bori sa tamnom stranom svoje prirode. Potrebno je da osvesti i razume svoju moć koju ima nad partnerima i da ume mudro da je koristi za dobrobit oboje.

Istinski princip Venere je princip percepcije spoljašnjeg sveta, koji uvek mora biti prisutan u životu. Ovaj princip je usko povezan sa estetikom i ljubavi. Ako je ovaj princip ispravan onda čovek gleda na svet sa ljubavlju, pokušava da održi lepotu koju prenesi na svet i život. Ovaj princip se manifestuje u društvenim situacijama u kojima je osoba u stanju svesno da kontroliše svoje ponašanje i tako utiče na odnose sa drugim ljudima.

Međutim, kada ovaj princip funkcioniše loše, onda postoji problem u ljubavi i odnosu sa drugim ljudima.

Veneri u Škorpiji je mnogo lakše da procenjuje stvari jednostranim pristupom, a to je “dobar-loš”, “moralan-nemoralan”, “čist-prljav” i sl.

Teško ispoljavanje Venerine prirode u znaku Škorpije daje i problem sa bubrezima, jajnicima, venama i lošim funkcionisanjem znojnih žlezda.

Škorpija je vodeni i fiksan znak i zato osoba ignoriše problem vezano za Veneru tako što se povlači. Na primer, osoba izbegava društvene aktivnosti da bi prikrila svoje manire, estetski ukus ili kulturu ponašanja. Ili, osoba ima vezu u kojoj nije zadovoljna, ali pokušava na neki način da ignoriše svoje nezadovoljstvo, predstavljajući da je sve uredu.

Postoje primeri kada osoba sa Venerom u Škorpiji stalno sebi i drugima dokazuje kulturu, lepotu ili materijalnu sigurnost. Poznato nam je da kada nešto često postičemo, pričamo  dokazujemo, onda tu postoji neki problem.

Venera u Škorpiji često ima potrebu da flertuje da bi stimulisala udvaranje.

Može da se ponaša nepristojno i grubo, posebno ako je Venera u Škorpiji u nepovoljnim aspektima sa Marsom, Saturnom ili Plutonom. Agresivno brani svoju poziciju, ima arogantan pristup, sarkastično kritikuje, dostiže okrutnost i sadizam. Pretvara partnera u robu i pribegava manipulacijama.

Venera u Škorpiji je fatalna žena sa kojom se sklapa savez koji može biti opasan po život. Može biti izuzetno otrovna.

Šta će se ispoljiti od svega ovoga zavisi od aspekata Venere u Škorpiji, kao i od stanja Marsa u natalnoj karti. Sigurno, da sa Venerom u Škorpiji u trigonu sa Jupiterom, Suncem ili Mesecom ima nade, ali ako je ona u nepovoljnim aspektima sa Marsom, Saturnom, Plutonom, Uranom i Neptunom onda je i situacija mnogo lošija.

Međutim, neće ni povoljno aspektovanu Veneru u Škorpiji kao ni nepovoljno aspektovanu Veneru u Škorpiji, zaobići nešto od ovih iskustava. Razlika je u tome što će kod povoljnih aspekata postojati okolnosti, kao i osobe, koje dolaze u pomoć i pomažu.

Isto tako situacija je mnogo teža, ako je na primer i Mars u Škorpiji ili u Vodoliji, nego da je Mars u Strelcu ili Devici, ali pod uslovom da Mars nema nepovoljne aspekte.

Na primer, Mahatma Gandi je imao Veneru u Škorpiji, ali on je živeo asketskim i spiritualnim životom provodeći često vreme u meditaciji! Odnos u njegovom braku između njega i njegove supruge bio je poput odnosa brata i sestre (mir?!). Njegova Venera u Škorpiji je i u konjunkciji sa Marsom, a on je Vaga u podznaku. Vaga teži mirnim rešenjima, ali s obzirom na njegovu Veneru i život je morao imati naboj i tenziju u traganju za takvim vrednostima.

Veneru u Škorpiji imali su i Čarls Menson, Ted Bandi, Tajger Vuds, Silvio Berluskoni, Hilari Klinton, Vladimir Putin, Agata Kristi, Brus Li…pa, ćete svakog od njih moći pronaći u ovom tekstu.

Saveti: razrađivanje sopstvenih kompleksa, suočavanje i osvešćenje strahova, otpuštanje (a, ne grč, presing i kontrola), veća otvorenost za promene (ne držati nešto sto godina ako nije dobro), rad sa ljudima sa teškim problemima (medicina, psihologija ili neke tehnike), humanitarne aktivnosti, umetnost i estetika, spiritualizam i duhovnost, kriminalistika, ekstremni sportovi.

 

0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop
    Scroll to Top