Najgori i najbolji ljubavni parovi zodijaka

Kažu da je najjači erotski spoj između Bika i Škorpije, bez obzira što ova dva znaka stoje u suprotnosti (opozcija), jer je ovo susret dva fiksna znaka gde vladaju Venera i Mars. Sa jedne strane Venera kao boginja oblina, obilja, senzualnosti, užitka, koja čezne da oplodi i prima, a sa druge strane Mars koji traži gde će da uteče, prodre, razori, juriša…

Ova dva znaka imaju jak prirodni magnetizam, koji će prepoznati gde god da se nalaze. Bik je dobar ukorotitelj i zato ima šansu da ukroti divlju reku i bujicu Škorpije. Njegova smirenost kao da vraća na noge Škorpiju, a Škorpija zajedno sa Bikom postaje pravi ljubavnik. Njihova veza može da se pretvori u magiju.

Naravno, glavnu reč imaju uporedni horoskopi, pa na ovu temu možemo govoriti, ali samo ako stavimo akcenat na slaganje ili neslaganje zodijačkih znakova. Dakle, ne mislimo na slaganje između jedne i druge ličnosti, već samo na kombinaciju njihovih Sunčevih znakova. Zato, ne uzimajte sve „zdravo za gotovo“ u ovom tekstu.

Može se reći da po nekoj ustaljenoj šemi postoji slaganje između znakova koji su istog elementa (npr. Ovan i Strelac ili Vaga i Vodolija), zatim između muških znakova (npr. Blizanci i Lav ili Strelac i Vodolija) ili između ženskih znakova (npr. Ribe i Bik ili Škorpija i Jarac).

Isto tako, da postoji neslaganje između znakova koji su u suprotnosti (npr. Devica i Ribe ili Bik i Škorpija) ili između znakova koji formiraju napete kvadrate (npr. Ovan i Rak ili Lav i Škorpija). Međutim, ovo se odnosi samo na položaj Sunca, odnosno zodijački znak u kojem je osoba rođena.

Ali, to što su dva znaka međusobno nepovoljno aspektovana, pa se onda previše banalizuje sa „oni se ne slažu“, ne znači da ne postoji privlačnost između takvih zodijačkih znakova.

Mislim da je pravi izazov za jednog Lava da osvetli tamne predele Škorpije. Isto tako, pravi je izazov za Škorpiju da svojom tajnovitošću i dramatičnošću uzdrma jasne planove jednog Lava.

Možda će izgledati neverovatno da jedna Škorpija i Vodolija još nisu započele treći svetski rat! Ali, sve do mogućnosti izbijanja takvog rata, Vodolija može da bude snažno privučena i zainteresovana Škorpijom da bi svojom prodornom inteligencijom, počela da otkriva šta se nalazi iza njene maske.

Najgori i najbolji ljubavni parovi zodijaka

Bik je postojan i konkretan, pa u vezi sa jednom Vodolijom može često da se pita: „Da li mogu da joj verujem u ono što govori?“ Međutim, Bik može biti privučen upravo sa onim što ga istovremeno i odbija, a to je neobična i inovatorska crta Vodolije. Isto tako, Vodolija će reći za Bika: „Baš je dosadan i monoton“, ali će je istovremeno privući ono što je odbija, a to su mir i spokoj Bika. Vremenom će možda Vodoliji postati dosadno da sedi u kući sa Bikom, jer je navikla da se kreće u raznovrsnim društvenim krugovima.

Verovatno izgleda da je postizanje bilo kakvog kompromisa između Raka i Jarca nemoguća misija, ali Rak može lako biti privučen zrelošću i postojanošću jednog Jarac. Međutim, Jarac će se i brzo umoriti od emocionalnih izliva i zahteva Raka. Možda će jednu haotičnu Ribu upravo privući red i urednost Device, mada joj nikada neće biti jasno kako Devica može toliko da bude vezana za stvarnost dok je istovremeno kritikuje.

Možda će Devicu baš privući neka snena zvezda od koje beži još od rođenja, a koju će primetiti u očima Ribe, mada će istovremno ubeđivati sebe: „Moj život je mnogo bolji od njenog.“ Taj život „pod vodom“ sa Ribom, može Devicu da privlači i odbija. Pod vodom čak će i jedna Devica bar na trenutak biti zanesena, ali kada izađe na kopno ipak će se sigurnije osećati.

Bez obzira na suprotnosti, Ovan i Vaga mogu međusobno da se nadopunjuju. Strast Ovna i razum Vage jesu suprotnosti, ali će ih često baš ove suprotnosti privući. Vagu može da privuče upravo ono što joj nedostaje, a to je hrabrost i odlučnost Ovna dok će Ovna privući pitomost i finoća Vage. Međutim, suprotnosti koliko god mogu da se privuku u jednom trenutku mogu da se odbiju i razdvoje.

Čini se da Vodolija teško može izaći na kraj sa jednim Lavom i može postati naporno da stalno pazi šta će reći i šta će uraditi da ne bi slučajno povredila ego Lava. Ali, ipak u jednom momentu je bila snažno zainteresovana za njega, jer je toliko bio zabavan za druženje i uvek sa sobom donosio puno uzbuđenja i drame.

I, Strelac i Blizanci vole komunikaciju, avanture i putovanja, mada se Strelac u jednom momentu može udaljiti od Blizanaca, jer će početi da ga zamara njegovo detaljisanje i izbirljivost.

Kada se spoje dva ista znaka, prednost može da bude u tome što već poznaju mane one druge strane. Međutim, to nije garancija kvalitetne i stabilne veze. Nekada najveći konflikti nastaju upravo zbog sličnosti.

Dve Device mogu previše vremena da provode tako što će upućivati kritike jedna drugoj, ali obe se mogu lako složiti o nekoj proceni koju donose. Dva Raka imaju običaj da žive u prošlosti bez obzira što žele da se skoncentrišu na budućnost svoje veze i što može predstavljati problem. Kada dva vladara (Lavovi) započnu rat oni se bore sve dok se jedan ne pokori, ali sve do tog trenutka oni će jedan drugom otkrivti i pokazivati veličinu i sjaj života, pa i ljubavi. Dva Ovna su kao dve iskre, ali jedno drugom lako mogu i iscrpeti snagu. Dva Bika su kao najčvrši temelji kuće, ali obostrana nepromenljivost i tvrdoglavost može da naruši odnos. Dva Blizanca čine vezu vrlo zabavnom, jer će se stalno pojavljivati neki novi likovi, ali bez kontrole toliko različitih ličnosti unosi i glavobolju u vezu. Ako iko može da se izbori sa osvetoljubivom Škorpijom to je onda druga Škorpija, međutim u ovoj vezi niko neće pokazati toleranciju što može da vodi u najdublji ponor. Dva Strelca su kao veliki zagrljaj oko Univerzuma, ali će uvek biti prisutna opasnost da onaj drugi odluta. Dva Jaraca su ipak kao rogovi u vreći dok će dve Vodolije biti vrlo čudan par. Dve Ribe su kao nepomičan čamac na okeanu i moraju da ulože mnogo energije da ih ne bi struja okeana odvukla u neželjenom pravcu.

Možda će jednog Raka mnogo zaboleti što u svom partneru Ovnu ne uspeva da probudi osećaj da mu je potreban, ali će se Rak zainteresovati za Ovna podstaknut željom da bi omekšao i ukrotio divljeg Ovna.

Ovan može biti impresioniran i oduševljen kada ugleda tvrđavu Jarca, koja će za njega biti pravi izazov da je osvoji. Mada, oduševljenje može splasnuti u trenucima kada Jarac bude odbio da uleti u kredit da bi otišli na Havaje. Vaga može u Jarcu prepoznati dobru priliku da poboljša svoj status, ali će početi i da mu zamera to što odbija da se druži sa njenim prijateljima i što je mrzovoljan prema njima.

Najgori i najbolji ljubavni parovi zodijaka

Vaga jeste u nepovoljnom aspektu sa Rakom i neprijateljski posmatra na njegov oklop koji ga odvaja od spoljašnjeg sveta. Međutim, ona će biti i privučena njegovom romantikom osećajući želju da izvede Raka kroz vrata koja vode baš u taj spoljašnji svet i pokaže mu lepotu onoga što se dešava izvan njegove privatnosti.

Možda će Devica pronaći mentalnu stimulaciju u Blizancima, ali će isto tako uvek biti razočarana kada bude pokušala da pronađe odgovor na pitanje: „Pa, da li je ova osoba sposobna da bude duže prisutna sa svojim idejama i mislima? Da li može da se obaveže?“ Blizanci će pokušavati da otkrave sumnjičavost Device i da joj pokažu razigraniju stranu života sve do onog trenutka kada Devica bude izvadi listu grešaka, koju je pažljivo i tačno zapisivala.

Strelac može biti privučen Ribama pitajući se: „Šta se nalazi u tim vodenim dubinama?“ Ovaj tipičan avanturista će se zaputiti i u jednu takvu avanturu, ali vremenom će mu mu dosadi da se Ribama povlači u vodene dubine, a posebno kada Strelac naiđe na nešto interesantno i novo. Može se uplašiti i da ne dobije morsku bolest. Ribe mogu biti privučene veselim i pozitivnim stavom Strelca, ali će mu teško dati potrebnu slobodu!

Luk i strela u rukama Strelca uvek su veliki izazov da bi pogodio metu, pa i kada je Devica u pitanju. Sve može da izgleda između njih divno, ali do onog momenta kada Devica počne da izbacuje svoje predrasude o njihovoj vezi, životu i svim ostalim temama.

Ono što u jednom trenutku Ribe može da odbije od Blizanaca je nerazumevanje: „Kako neko može u istom trenutku tako puno da se kreće i da tako puno stvari radi? Pa, taj njegovoj um koji skače sa teme na temu unosi još veći haos u moj život.“

Ako Blizanac krene da osvaja Ribe, krenuće ustvari u osvajanje tajanstvenih i nepoznatih terena, a poznato je koliko je on radoznao. Međutim, na tim tajanstvenim putevima nailazi na  probleme u pronalaženju racionalnih objašnjenja što će ga mentalno iscrpljivati i umarati.

I, dolazimo sada do onih „školski“ dobrih kombinacija zodijačkih znakova, samo zbog toga što se nalaze u povoljnim aspektima. Ali, ponavljam da to nije nikakva garancija stabilne i zadovoljavajuće veze. Vaša ličnost je sve ono što imate u svom ličnom horoskopu i ličnost vašeg partnera je sve ono što on ima u njegovom horoskopu. To je mnogo veće i kompleksnije od samog zodijačkog znaka.

Međutim, ako hoćete da se držite ovih „školskih“ primera gde se najbolje slažu vaterni i vazdušni znaci, vodeni i zemljani znaci, kao i znaci koji pripadaju istom elementu, možemo reći sledeće:

Vazdušni znaci (Blizanci, Vaga i Vodolija) su u dobrim kombinacijama zato što su u mogućnosti jedni drugima da napajaju intelektualnu prirodu. Tu se oseća intelektualna bliskost, laka i podsticajna komunikacija i retko kada im je dosadno. Jedni drugima daju dovoljno uzbuđenja, novih stvari i mentalnu brzinu koja im je uvek zanimljiva.

Vatreni znaci (Ovan, Lav i Strelac) daju jedni drugima dosta energije i živahnosti. Podstiču vrlo lako jedni druge na inicijativu što je od velike važnosti za vatrene znake. Tu se oseća strast i dinamika koje ispunjavaju njihove veze.

Zemljane znake (Bik, Devica i Jarac) spaja praktičnost i osećaj sigurnosti. Oni žele neku vrstu stabilnosti. Niko nikoga ne ubrzava. Sve mora biti pažljivo i dobro utemeljeno.

Vodeni znaci (Rak, Škorpija i Ribe) jedni druge emocionalno napajaju zato što im je potreban intenzivan emocionalni doživljaj. Oni međusobno razumeju važnost intime i privatnosti u čemu se odlično snalaze.

Na primer, vatreni znak Ovan odgovara jenom Blizancu, jer je Blizanac pun ideja, ali bez Ovna može nikada ništa da ne čini. Ovan ima sposobnost akcije i činjenja, ali bez Blizanaca mogu da mu nedostaju ideje. Na neki način, Blizanci daju Ovnu kiseonik, a Ovan daje Blizancima veću odlučnost.

Ili, Ribe mogu da osete veliku kompatibilnost sa Bikom, jer Bik može dati čvrstu formu promenljivim emocijama jedne Ribe.

Međutim, mnogim ljudima su privlačni baš oni ljudi koji imaju ono što njima nedostaje, mada u takvim slučajevima te veze najčešće predstavljaju samo lekcije. Kada se nauči lekcija može doći i do prekida veze.

Dakle, ipak je najvažnije pogledati inidvidulane horoskope.

 

0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop
    Scroll to Top