Mesec u Ribama opozicija Jupiter u Devici

Mesec u Ribama opozicija Jupiter u DeviciSve zavisi sa kojom ćete se planetom identifikovati, a oni koji imaju u natalnoj karti Mesec u Ribama u opoziciji sa Jupiterom u Devici, verovatno će kroz život imati naizmenično identifaikaciju sa obe ove planete.

Dođe doba kada se identifikujete sa Mesecom u Ribama i onda to izgleda ovako: „Taman sam postao opušetniji i mirniji, jer mogu da uživam u onome što sam od uvek sanjao.“ Međutim, tada počinješ da srećeš ljude, koji su verni korisnim, praktičnim i razumnim stvarima i koji te svojim prisustvom opominju da si se previše opustio uz zvukove laganih i romantičnih nota. Srećeš nekog ko veruje samo u znanje kroz rad, ali znanje i rad koji su svakog dana od koristi i koji te svojim prisustvom opominje da si se previše izolovao od svakodnevnog života koji je kao takav jedino stvaran i realan. Onda počinju da te izazivaju kako nema hleba od tvojih snova i kako se povlačiš, jer nemaš „petlju“ da se suočiš sa realnim svakodnevnim problemima. Izazivaju te kako umeš samo suzama da odgovaraš, kako si postao slab i osetljiv i kako ćeš pre skočiti u pomoć nekoj nepoznatoj osobi, a na čiji ćeš se život sažaliti, nego da zadržiš svoj posao, koji ti obezbeđuje krov nad glavom, hranu, toplu sobu i sve ostalo što je nužno za život. Jednoga dana se pojavi tvoj prijatelj iz inostranstva i kaže ti: „Šteta što nisi onda pošao sa mnom. I, dalje se žtrvuješ za druge, čekaš da se ostvare neki tvoji snovi, a mogao si krenuti sa mnom i imati posao, platu, automobil…Ali, ti si odabrao ono što ti duša govori, a ne ono što je bilo razumno.“ Taj prijatelj ustvari te u tom trenutku opominje da si se možda previše zaneo.

Zamisli da žrtvuješ mnogo toga zbog ljubavi ili zbog jednog para plavih očiju, a onda vremenom shvatiš da si u svoj život privukao partnera, koji se suprotstavlja tvojim snovima. Jednog dana ti kaže: „Od snova nemaš ništa i ništa korisno i dobro snovi ti ne mogu doneti.“ A, onda počne da te izaziva tako što će ti prebacivati da si se obukao opuštenije nego što si smeo, jer tamo gde idete trebalo bi da ostaviš ozbiljnu i pedantnu sliku o sebi. Ili, da je taj tvoj muzički fan, kojeg rado slušaš i uživaš u njegovoj muzici potpuno beskoristan, jer mu njegova muzika ne donosi nikakav novac. Vremenom počne da se suprotstvalja tvojim odlascima na jogu, grupne meditacije, veče poezije, školu slikanja, jer ćete izazivati da nemaš nikakvu praktičnu korist od toga. Pokušava svojim prisustvom stalno da te opominje kako ti je život nesređen, haotičan i ispunjen interesovanjima u kojima on ne vidi egzistenciju i ništa dobro što bi ti  donelo praktični boljitak.

Mesec u Ribama opozicija Jupiter u Devici

Može da se dešava i obrnuto, a to je kada se identifikuješ sa Jupiterom u Devici, pa Mesec u Ribama potisneš, negiraš i gurneš kao u neki mrak ili tamnu pećinu. Onda se suočavaš sa tajnovitim i mističnim osobama, pa ti mnogo toga nije jasno, jer ti veruješ samo u razum i jasnoću. Suočiš se sa osobom u koju nemaš poverenja zbog svoje tajnovitosti i ne vidiš sa njom nikakav prosperitet i rast. Ustvari, ta osoba te opominje da nije sve u životu kristalno jasno i da nije sve u razumu i matematici. Taman pomisliš kako te je život konačno krenuo, jer si pronašao posao i tvoj život ima neki red u kojem vladaju pravila i da sve mora biti isplanirano. Kad to ostvariš, sretaćeš osobe koje su u totalnom haosu, izgubljene i daleko od svega onog što se tebi svakodnevno dešava. Počinju da te izazivaju kako ne možeš više da se opustiš, kako ne možeš više da osetiš i kako su svi snovi za tebe stali. Onda te izazivaju kako tvoj pozitivan pogled na praktičnu stranu života ubija tvoju emotivnost. Počinju da te bombarduju pitanjima „Kada si poslednji put zaplesao?“, „Kada si poslednji put slušao nešto romantično pod zvezdanim nebom?“ ili „Kada si poslednji put poželeo da pobegneš od svakodnevnice na pecanje ili u neku kolibu na obalu reke?“

Zamisli da odbacuješ svoje snove i sve ono što tvoja duša želi, a onda pođeš za razumom, jer veruješ da ćeš ako budeš razuman biti i uspešan. Zbog toga se ne školuješ za ono što je bilo deo tvojih snova, već opet biraš razumno i misliš da će tvoj izbor biti bolji zato što ćeš bolje organizovati svoj svakodnevni život, lakše naći posao, imati sigurniji posao i više para. I, taman kad dođeš do svega toga u tvoj život ulazi neka blaga, romantična i umetnička duša, koja te opominje da život bez snova i mašte i nije neki život. Onda počinje da te izaziva kako pokušavaš previše da budeš predvidiv ili kako pokušavaš da držiš sve pod kontrolom, ustaješ u 06h po navici i kad ne radiš, skačeš iz kreveta i nedeljom, jer će ti duže spavanje poremetiti red, a ti veruješ samo u red. Izaziva te kako si zaboravio na večernje šetnje, jer ti je važnije da ostaneš uz knjigu ili da završiš  posao koji nisi uspeo na poslu da završiš. Pokušava svojim prisustvom da te opominje kako si zaboravio na izlaske sa prijateljima, opuštanje uz muziku i večerenje nebo sa bezbroj svetlucavih zvezda, filmove u kojima si prepoznavao svoje snove i kako si zaboravio na svoju dušu.

 

 

 

0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop
    Scroll to Top