Mesec u BikuMesec u Biku je u gostima kod Venere, međutim on je u ovom znaku i egzaltiran. Ovo su mirne reakcije hedonističke energije Bika: dobra hrana, udobnost, kuća, plodna zemlja, slatkiši, pogačice, deca, porodica, tepih, mekan krevet…mali stočić na točkiće za kafu da bi udobno seli i gledali film.

Postoji jaka instiktivna veza sa prirodom i čvrstim postojanjem. Na prvi pogled se čini da njegov mir ne može niko potresti, međutim to nije uvek tako. Mesec u Biku je veoma stereotipan, a zemlja (Bik) daje inreciju i kada je potrebno brzo reagovati, onda dolazi do pritiska, pa i  eksplozije!

Najveći strah predstavlja gubitak stabilnosti, gubitak materijalnih vrednosti i uništavanje uobičajenog toka stvari. Teško se prihvataju promene, a kamoli one drastičnije. Pokušajte da ga terate i pritiskate, pa ćete osetiti veliku snagu otpora, a ako je neka dramatičnija situacija –  dolazi do stresa. Kao da se temelji planete i sveta raspadaju!

Ljubomora i posesivnost predstavljaju teme koje mogu takođe prodrmati tlo Meseca u Biku. Međutim, ovo nije toliko tema strasti, kao što bi bio slučaj preko puta Bika u Znaku Škorpije, već ovde govorimo o temi „vlasništva“ i posesivnosti.

Mesec u Biku ne voli nepredvidive promene sudbine i oštre oscilacije.

U ovom znaku Mesec naglašava vlasništvo: „Da bi ovaj stan postao moj dom moram da ga privatizujem, odnosno kupim“, mada više voli da živi u kući sa dvorištem.

Neko će reći da je ovo „seljački“ Mesec, verovatno usled slabosti zbog izraženog nadražaja zemaljskih čula. Međutim, podsetimo se ipak da je Mesec u Biku imao Karl Jung, ali u konjunkciji sa Plutonom, tako da je on uspeo da dođe do „podzemnog sveta“.

Bavljenje biljkama, kao i vreme provedeno u bašti, parkovima, vrtovima i prirodi može biti najbolji način da se duši „da na volju“. Potrebno je razmišljati na koji način zadovoljiti praktične rezultate svojih aktivnosti? Pravljenje zimnice, sakupljanje hrane za zimu, puni podrumi i ostave, plaćeni računi, pomažu da se Mesec u Biku oseća sigurnim.

Mesec u Biku

Potrebno mu je dati potpunu ishranu, ali sa dovoljno sveže biljne hrane. Zanimljivo je da se Mesec u Biku kod emocionalnih stresova smiruje hranom: „Treba da jedem nešto ukusono!“, jer ako u kući ima hrane i dobar obrok onda još uvek nije sve izgubljeno.

Voli da provodi vreme u kuhnji u kojoj ima uvek zanimljive stvarčice od teglica do raznoraznih kutijica.

Potrebno mu je malo više samopouzdanja, ali ume da ceni materijalne vrednosti. Kada je u dobrom raspoloženju sa njim možete provesti vrlo prijatne trenutke.

Mesec u Biku daje i tvrdoglavost i čvrsto se drži poznatih stvari i oblika, bez obzira da li je to stolica, jastučić, stan ili posao. Moguć je i instiktivni materijalizam (ono što ne mogu da osetim fizički to ne postoji) i jak nacionalizam.

U cilju razvijanja nekog rešenja potrebno mu je određeno vreme kako bi bio siguran u sve mogućnosti, a nakon toga temeljno prati svoj kurs. Mesec u Biku je kao prodavnica koja okuplja zemaljske vrednosti.

Mesec u Biku zbog Venere koja vlada ovim znakom može biti i esteta, voli umetnost (muzika i slikarstvo), a ovi kvaliteti se kombinuju sa željom za udobnošću. Voli da spava i opušta se u poznatom okruženju. Može biti zainteresovan za putovanja i strane zemlje, ali nije baš sjajan putnik, jer kod kuće je uvek udobnije.

0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop
    Scroll to Top