Merkur u Biku – spoj lepog i praktičnogRazmišlja on kako bi to bilo najbolje kada bi mogao spojiti lepo i praktično, korisno i lepo.

Zbog toga se pita: „Kako da nađem posao u kojem ću moći da uživam, ali i da budem materijalno sposoban?Kako da od ovog ukusnog zalogaja dok mi se i dlačice pomeraju od lepote ukusa, napravim novac? Kakvu korist da izvučem od ove lepote i udobnosti u kojoj uživam?“

Merkur u Biku je došao na ovaj svet sa porukom da zahvalimo Majci Prirodi na tome što nas hrani. On se kreće polako i postepeno, korak po korak, jer razmišlja o sigurnosti pri svakom koraku pre nego što nastavi dalje. On je naučen da se posveti stvaranju nečeg vrednog i uči da u životu ima mnogo lepših i vrednijih stvari od upuštanja u rizike. Od njega ćete uvek čuti savet da donositi odluke u skladu sa vašim sopstvenim sistemom vrednosti.

Ideja je da se radovno bavimo aktivnostima koje nam pomažu da se dobro osećamo, jer na ovaj način okrepljujemo svoj um. Merkur u Biku je počeo vrlo rano da razume ono što mu je potrebno kako bi mu život bio prijatniji: „To je ono što me raduje i veseli…“

Pre neki dan je morao da postavi nekoliko pitanja vezano za cilj koji je sebi postavio: „Da li se u odnosu na taj cilj osećam prijatno?“, „Kako moja čula reaguju na taj cilj?“ i „Da li sam radostan kada pomislim na taj cilj?“

Rešenja se često nalaze u laganom, postupnom i praktičnom pristupu, kao i pomoću  kocentracije i usredsređenosti na svaki naredni korak.

Merkur u Biku je došao na ovaj svet sa znanjem da je najefikasniji način u borbi protiv zla, usmeravati misli uvek na dobro.

Ali, postoje i oni momenti kada Merkur u Biku posmatra i tuđe posede, a onda žudi za njima. Razmišlja. Pravi planove. Analizira. Jutros je video komšiju u novom automobilu i pomislio: „Hoću i ja to!“

Ovo su misli koje su usmerene na materijalno sticanje i zbog toga nije pogrešno da priželjkuje stvari. Međutim, uvek je potrebno da se dovoljno uspori kako bi darovi mogli da se prime.

Ako se ne oseća prijatno to znači da je u procesu razmišljanja i odlučivanja propustio neki važan i nepohodan korak. Za donošenje važnijih odluka poželjno je odabrati periode koji nisu stresni, jer ako može da se potpuno posveti i bez bilo kakvog ometanja sa strane, onda lakše dolazi do rešenja i odgovora.

Njegove misli imaju čudesan odnos sa prirodom i zemljom, a Univerzum je uredio da sa ovom vezom bude i okrepljen. Misli i um se lako povezuju sa energijom Majke Prirode koja deluje na lekovit i isceljujući način.

Da bi se stekla dobra koncentracija i da bi se um okrepio redovno treba provoditi  vreme u prirodi. Um se umiruje u radu sa cvećem i biljkama, hranom i kuvanjem, ali i na izletu, pecanju, kampovanju (ako su ispunjeni uslovi udobnosti), vrtu, parkovima…

Merkur u Biku odlično razume jezik i znakove Majke Prirode i sposoban je da čuje njeno disanje.  Voli da dodiruje plod, drvo, biljku, cvet, travu…

Kako iskusiti čulna zadovoljstva života? Na koji način razviti svesnost fizičkih čula? Zbog ovih pitanja i njegova ideja je da se obrati pažnja na zadovoljstva koja fizička čula pružaju: parfem koji volimo, miris proleća, ukus hrane koju jedemo, dodir ćebeta sa kojim se pokrivamo, ali i dodir voljene osobe.

Muzika je odličan izbor uživanja koja smiruje um. Merkur u Biku je usklađen sa zvucima kiše koja pada, morskih talasa koji udaraju u obalu, žubora potoka, glasova dece koja trče za loptom. Dok zapaža lepotu vodopada koji pada sa litice dobija odgovor na koji je dugo čekao, a dok uživa u zalasku Sunca dobija i ideju koju će primeniti.

Ako za neki sastanak treba da bira između restorana u kojem će se osećati ugodno i prijatno i restorana u kojem će zadiviti i impresionirati drugu osobu, njegova odluka će ipak biti vezana za restoran u kojem će se osećati prijatno.

Kada ulaže svoje vreme u planove i projekte koji mu mogu doneti novac, obezbediti sigurnost, postaviti čvrste temelje i obezbediti uživanje, onda je Merkur u Biku mentalno jak i snažan. Njegove misli nikada ne trebaju da idu brže nego što mu to prija. Ciljevi moraju biti potpuno i kristalno jasni, jer tek tada dobija mentalni podsticaj i konkretne ideje za postizanje ciljeva.

Sinoć je dobronamerno savetovao prijatelja da mu je pristup „sve ili ništa“ potpuno neprihvatljiv i pogrešan. Detetu je juče rekao kako ne treba da ga hvata panika zato što mu je potrebno strpljenje i upornost, jer je ipak to dugotrajan proces koji može da ostvari postepeno.

On je odličan planer kada koristi zdrav razum i ne preduzima nepredvidljive korake, niti pokušava da skače sa visine bez zaštitne mreže ispod njega.

„Ali, novac predstavlja i sredstvo za zabavu i uživanje!“ reče Merkur u Biku.

0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop
    Scroll to Top