Mars u Vodoliji

Mars u VodolijiAko želite da ga pratite trebalo bi da imate interesovanja za najnovije igrice, avangardnu umetnost, splavarenje i rafting, sibirske haskije i knjige iz psihologije. Pokušajte da ga držite u neizvesnosti i uzbuđenju, pa da ne može ni nasluti koji je vaš sledeći korak. Isto tako, možda nećete znati gde se nalazi u ovom trenutku, koliko će se zadržati sa prijateljem u gradu i kada će se pojaviti na facebooku. Neizvesnost je njegov moto.

Verovatno nije najbolji u brisanju vaših suza, ali je sposoban da smisli nešto korisno za stanare zgrade u kojoj stanuje, stanovnike grada u kojem živi, facebook grupu u koju je uključen i da pokrene neki eksperimentalni program u školi. Možda vas neće pokrivati ćebetom i kuvati ručak, ali će rešiti problem malog i tamnog hodnika sa ogledalima i veselim bojama, dizajnirati poštansko sanduče u obliku goluba i može vam reći nekoliko trikova kako bi vaša dnevna soba izgledala modernija i udobnija.

Nekad će imati potrebu da se osami i povuče, ali ne treba ovo da vas zabrinjava, jer kada se bude pojavio ispričaće vam šta je pročitao. Biće fasciniran trikovima sa zamišljenim brojevima, fakirima, artistima na žici i seminarom mentalne magije. Jednog dana će poželeti izlet i putovanje u svemir ili ćete biti iznenađeni kada vas bude pitao: „Šta da ponesem na izlet u svemir?“

Mars u Vodoliji je pun iznenađenja i dok budete sa njim nećete pomišljati na knjigu koja vam je privukla pažnju poslednjih dana, prijateljicu koja očekuje vaš poziv na svakodnevnu kafu i tračeve na facebooku. Može da zaboravi na vaš rođendan, ali će vam predložiti u julu mesecu putovanje na Grenland, a u avgustu vam može pokloniti kišobran za dvoje. Jednog dana dok budete čistili kuću u onim izbledelim kombinezon farmericama prići će vam i reći da vas voli, a vi ćete raširiti oči od iznenađenja. Niste očekivali tako nešto baš u tom  trenutku!

Dajte mu razlog da misli i razmišlja, jer ga zagonetke drže u neizvesnosti i u  takvim trenucima Mars u Vodoliji je najbliži sebi. Danima neće biti miran dok ne otkrije i ne razmrsi neku zagonetku, a kada je otkrije onda će tražiti neku novu i drugu. Nikada ne pokazujte sve karte pred njim, knjigu držite pluotvorenom, a vrata poluoškrinuta.

Mars u Vodoliji

Sešće pored vas u gradskom prevozu dok razgovarate sa svojom frizerkom preko telefona, a kad završite razgovor daće vam ideju kako da se ošišate. Upašće greškom u vaš office i dok mu budete objašnjavali da je pogrešio dobićete ideju kako više svetlosti da dobijete u officu. Vratiće se po fasciklu koju je zaboravio na kasi kada je plaćao račun i dok mu ga budete vraćali daće vam ideju na koje mesto možete prebaciti kasu da bi dobili više prostora.

Možda će vam delovati kao čudak, pa ćete se pitati: „Sa koje planete je ovaj pao?“  On je samo malo svratio u sadašnjost, jer se nalazio petsto godina unapred i doneo vam je ideje iz vremena koje možda ne možete ni da zamislite.

Sećate ga se od pre pet godina kada se oprobao kao novinar, zatim je ne-dugo posle toga odleteo u Južnu Ameriku da istražuje ptice. Prošle godine ste čuli od jednog prijatelja da je imao izložbu fotografija, a danas ga srećete kao instruktora na časovima joge. Dok se rukujete sa njim reći će vam: „I, dalje tražim sebe.“

Mars u Vodoliji upija znanje i ima visok stepen inteligencije bez obzira na obrazovanje, a interesovanja su mu jako široka. Ako ga budete pitali da li je  nekada imao osećaj da je bio na nekom mestu bez obzira što je došao prvi put čućete odgovor: „Ne! Imam osećaj gde ću biti za deset godina i kakav će mi biti budući život.“

Kada se nalazi u vašoj blizini u vazduhu je uvek promena, iznenađenje, neočekivanost i mogućnost da se gromovi i oluja spuste na grad. Možete ostati iznenađeni kada vam bude napisao poruku u Inbox da je promenio broj, ali da ja zaboravio da vam kaže dok ste bezuspešno pokušavali danima da ga dobijete. Iznenadićete se kada vas bude nazvao i kazao: „Neću moći sledeće nedelje dobiti slobodne dane, tako da danas putujemo.“ Možda će pojaviti i njegov prijatelj sa koferom na vratima, a onda čujete od Marsa u Vodoliji: „Draga, zaboravio sam da ti kažem da ćemo imati goste.“

Šta ima veze što je Tanja obula jednu žutu patiku, a drugu belu? Nisam znao zašto se čude novim komšijama, ali danas sam čuo da ona ima pedeset godina, a on trideset i tri. Sretao sam ih na stepenicama, ali ništa nisam primećivao. Verovatno su i mene u čudu gledali dok sam jeo sendviča na sastanku kod šefa, ali i kada sam zamenjivao jedan mali šraf zbog kojeg je voda curila iz vodokotlića.

Zavodiće vas na poseban i čudan način, pa ćete se pitati: „Šta on hoće uopšte od mene?“, a ako bude hteo da vas impresionira skočiće sa bendžija, popeće se na najviši oblakoder i skočiće padobranom bez obzira na rizik da će ga zbog toga kazniti ili će vas zadiviti bejs skokom sa neke planinske litice. On je metak ili ptica u letu. Fokusiran je na pronalaženje mesta na kojima nikada nije bio i u stalnoj je potrazi za novim.

Ako pokušate da ga osvojite setite se da ne može provesti život pored nekog ko ne može mentalno i idejno da ga stimuliše, kao ni pored nekog ko ne može da razume njegovu potrebu za slobodom da bira, eksperimentiše, hrani svoju radoznalost, istražuje i poklanja svoje vreme svima jednako.

Srećan let u budućnost!

0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop
    Scroll to Top