Mars u RakuMars, planeta snage, volje, energije i pokretačkog impulsa u zodijačkom znaku Raka je u nepovoljnoj kosmičkoj poziciji, jer je ovaj znak mesto Marsovog pada. Mars je Topla i Suva planeta, a Rak je Hladan i Vlažan, pa njihovi prakvaliteti nemaju mnogućnost za dobru saradnju. Rakom vlada Mesec, planeta mašte i emotivnosti i logično je da Mars, a koji nije niti emotivan, a niti maštovit u Raku ima jedan kvalitativan pad energije. Energija Marsa u Raku može biti destruktivna, jer je Rak znak vodenog elementa, što će zaivisiti od aspekta koje Mars formira sa drugim planetama.

Marsova snaga ovde je pod dominacijom, uplivom i gospodarstvom emocija, pa Mars nema dovoljno želje da pokaže svoju energiju i snagu, jer se guši u emocijama. Možemo da zamislimo jednog davljenika u vodi koji očajno pokušava da se spasi i održi na površini, jer ga voda, odnosno sada emocije vuku ka dnu. Međutim, postavlja se pitanje koja je motivacija Marsa u Raku, jer ova planeta u kom god zodijačkom znaku da se nalazi, mora imati svoju motivaciju. Motivacija Marsa u Raku prvenstveno jeste emocija, a takvo osećanje ustvari može da pokrene i probudi ovog Marsa. Kako Rak prirodno vlada 4. kućom u prirodnom horoskopu, on simbolizuje porodicu, kuću i domovinu, pa će energija i volja biti usmerene ka istom. Međutim, zbog planetarne prirode Marsa koja je malefična, pa ako je još u nepovoljnim aspektima, ova planeta govori o jednoj stalnoj borbi i tenzijama u navedenim ambijentima.

Posledica takvih okolnosti nalazi se u njegovoj planetarnoj prirodi, jer Mars nikada neće težiti harmoniji, miru, tišini i skladnim odnosima, već naprotiv zahteva borbu, nadmetanje, takmičarski impuls, naglost i akciju. U slučaju da govorimo o lošim aspektima Marsa, onda ovakve osobine Marsa zaista postaju destruktivne, pa se pretvaraju u potrebu za neprijateljstvom, mržnjom, povređivanjem i napadima, a onda isto možemo očekivati u simbolici 4. kuće i znaka Raka. Simbolika Marsa u Raku je mnogobrojna, a ovde ćemo pokušati opisati bar nešto od toga, ali ono što je najkonkretnije povezano sa simbolikom Marsa u Raku u nekom horoskopu, prvenstveno će biti određeno kućom u kojoj se Mars u Raku nalazi, kao i Marsovim aspektima koje formira sa drugim planetama.

Mars je predstavnik elementa Vatre, pa će u Raku opisivati svaku takvu vatru, ali koja gubi toplotu i energiju, jer je sada gasi voda. On je muška planeta i uvek opisuje muškarca, a kako je u Raku, onda je ovo tipičan opis muškarca u kući, muškarca koji je vezan za porodicu, muškarca koji je sačinjen od emocija. Sa malo aspekta prema Saturnu, Mars u Raku može biti i muškarac koji radi i troši svoju energiju u bašti, koji radi oko kuće ili u dvorištu kuće gde ima radionicu ili koji čak gradi kuću. Mars u Raku, pa u aspektu sa Saturnom opisuje i genetiku, pa nekog dedu koji je radio u rudniku.

Ako je Mars u Raku, a u aspektu sa Neptunom, onda možemo zamisliti i muškarca kako vuče mrežu na ribnjaku. Sa druge strane, ako je u aspektu sa Merkurom ili čak i Saturnom, onda je Mars u Raku, muškarac u polju na nekoj poljoprivrednoj mašini. Vidimo li Marsa u Raku u aspektu sa Mesecom ili Venerom, onda govorimo o muškarcu koji peče hleb u pekari. Mars u Raku u nepovoljnom aspektu sa Plutonom, opisuje jedno ratno stanje, jednog muškarca u ratu, koji je violentan, pa upada u neku kuću i u njoj pobija celu porodicu.

Mars u Raku

Kako Mars simbolizuje energiju i rad, onda je Mars alat, pa u Raku to je kuća puna alata, dvorište puno alata ili kako smo već rekli radionica u kući, jer je u genetici uvek bilo onih koji su majstorisali, trošili energiju i radili u kući. Međutim, za Marsa su vezana i uniformisana lica, pa sa ovakvim položajem posmatramo i vojnika ili policajca u kući. Sa genetske strane, takođe je bilo onih koji su iz kuće uvek odlazili u rat, ali i vojnika, vojske koja je u ratnim periodima upadala u kuće. A, gde je uniformisano lice, tu je i oružije, pa u kući uvek ima oružija, kao i u prošlosti, ali i onih koji su nekada bili oružari, kovači i sl.

Mars je vojska, a u Raku ovo može biti vojska koja je zastala pored nekog potoka, jezera, bunara ili bilo kakve vode, da se odmori, a posebno ako je Mars u aspektu sa Venerom, jer Venera traži odmor. Ovaj aspekt Marsa u Raku, dakle sa Venerom, može opisivati i sva ona nekadašnja poljoprivredna dobra, koja su bila pod vlasništvom vojske. U kasarni, Mars u Raku jesu vojničke kupaonice, vojničke spavaonice, ali i kuhnja i kantine, zatim vojnik koji je kuvar u vojsci i koji radi sa hranom. Kako je Mars vatra, onda je ovo i opis zapaljene kuće, zapaljenog imanja, ali i požara u gradu, kao što je London nekada goreo.

Ako krenemo od ambijenta kuće i porodice, jer je Marsova energija usmerena ka istom, onda govorimo o kući ili stambenom prostoru u kojem je uvek bučno, bilo iz razloga što neko u kući uvek viče, galami ili često lupa, jer je i energija i rad sada u kući i porodici. Nepovoljan aspekt Marsa u Raku sa Plutonom, govori o mržnji unutar porodice, o tiraniji, nihilu, pa i o ubistvu u porodici i kući. Ovakav nepovoljan aspakt, ali i nepovoljan aspekt Marsa u Raku prema Mesecu, govori o muškarcu u kući koji se opija i koji postaje alkoholičar. Mars uvek napada, a u ovom slučaju on napada u kući, napada ukućane, napada majku koja jeste Rak. Ako se govori o kući koja ima dvorište, onda je u dvorištu alat, ako je Mars u aspektu sa Saturnom, onda su u dvorištu poljoprivredne mašine, ali Mars u Raku jeste i kosilica za travu u dvorištu kuće.

Mars je energija, pa rad, a u Raku u svakom ambijentu blizu ili nadomak kuće ovo jeste trenutak kada se buši bunar. U dvorištu kuće postoji kućica za psa i pas kao čuvar kuće. Mars u Raku u aspektu sa Saturnom jeste ograda od žice oko kuće ili imanja. Ako sada pogledamo prema kući, onda ćemo za ovaj položaj Marsa reći da opisuje odžak na kući, a ako je Mars u nepovoljnom aspektom sa Plutonom, onda imamo opis požara u kući, kao posledica prethodno zapaljenog odžaka. Kada govorimo o unutrašnjosti kuće ili stana, onda je Mars u Raku na svakom mestu gde ima energije i toplote, pa će prema tome on biti kamin u sobi, radijator u sobi, sa Uranom i kvarcna peć i grejalica u sobi ili uopšteno grejanje u kući. U kuhnji, Mars u Raku jeste šporet, peć na kojoj se kuva ručak, sa Uranom to je mikrotalasna pećica, ringla na šporetu na kojoj vri voda u šerpi.

Mars u Raku

U aspektu sa Mesecom ili Venerom, Mars u Raku jeste kuhinjski nož sa kojim sečemo hranu ili hleb, u aspektu sa Neptunom to je onda riba koja se peče u tavi, rerni ili pećnici. U aspektu sa Merkurom to je onaj trenutak kada uzimamo neki začin u ruku, da bih začinili supu koju kuvamo za ručak. Ako se prebacimo na kupatilo što jeste Rak, onda će Mars ovde biti bojler u kupatilu, ali isto tako je mogao biti i bojler u kuhnji. U slučaju da je Mars u Raku u aspektu sa Saturnom, onda se takav bojler često kvari, a u slučaju da je u nepovoljnom aspektu sa Uranom ili Plutonom, onda može doći i do eksplozije bojlera.

Svaki onaj alat koji služi za zavrtanje slavine jeste Mars u Raku, a uopšteno on simbolizuje i vodoinstalera ili majstora za kupatila, posebno ako je Mars u Raku u aspektu sa Merkurom ili Uranom. Mars u Raku u nepovoljnom aspektu sa Mesecom opisuje i razbijeno ogledalo u kupatilu. Mars seče, pa će u Raku ovo biti i brijač u kupatilu, a u aspektu sa Merkurom ili Uranom, svakako električni brijač.Svako toplo kupatilo ili kupatilo koje ima grejanje jeste Mars u Raku. Rak opisuje majku, a sa ovakvim položajem imamo majku koja nešto šije, veze, hekla ili plete u kući, koja nikada nije mirna jer je Mars pun energije, pa je i ova majka stalno u pokretu i radu po kući.

Kao što smo već rekli u svakoj bašti, Mars će biti alat za baštu, ašov, motika, baštovanske makaze i sl. U aspektu sa Saturnom, govorićemo o zapuštenoj bašti, koja se neodržava i koja je zarasla u bodljikavo žbunje i korov. Rak je vodeni znak i predstavlja vodu, vodene površine, pa je Mars u Raku uvek ključala, vrela, zagrejana i topla voda. Mars u Raku jeste topli bazen, posebno ako je u aspektu sa Neptunom, ali takođe i uzburkano i nemirno more.

Mars izaziva bol, a prvenstveno oštar i grčevit, a u Raku govori o bolovima u stomaku, želucu i grudima. Zapaljenja bešike, stezanje u predelu grudnog koša, bolovi u materici i sl. Sav bes, ljutnja i nervoza direktno odlaze u stomak. Nekada bolest i epidemija tifusa, posebno u nepovoljnom aspektu sa Neptunom.

Rak su mase ljudi, široke mase, a Mars u Raku jesu demonstracije, pa sa Merkurom, to je narod koji je izašao na ulicu, besan, divlji i ljut, pa demonstrira. Mars je gorak, a u Raku to su gorke tečnosti, na primer, ako je u aspektu sa Venerom, onda je i gorki liker. Ali, Mars simbolizuje i ljuto, pa će Mars biti “ljuta voda” kako su je Indijanci zvali ili danas rakija. Mars u Raku jesu građevinski radnici na bilo kom stambenom objektu, sa Saturnom kopači u rudniku ili rudari, sa Venerom ili Mesecom to su ginekolozi, sa Suncem ili Jupiterom to su vaterpolisti ili plivači. Mars je adrenalin što se u ovom slučaju odnosi na vodu, pa je ovo i splavarenje po Tari ili bilo kojoj planinskoj reci, to su regate i jedriličarska takmičenja. Vratimo li se u prošlost, pa sa Neptunom ovde možemo govoriti o gusarima i gusarskim brodovima.

Rak simbolizuje biljke, a Mars u Raku u aspektu sa Venerom jesu bodljikave biljke, kaktusi, bodljikavo žbunje, cveće koje ima trnje, koprive i divlje biljke. Sa druge strane Mars u Raku su životinje u ambijentu vode, odnosno vodene životinje, ali koje mogu biti opasne.

Bes, agresija, tuča, kriminal, a Mars u Raku opisuje posebno u aspektu sa Neptunom lopova u kući. U aspektu sa Plutonom, to je naoružan i opasan muškarac koji je provalio u kuću ili privatni posed. Mars u Raku u aspektu sa Saturnom može biti i kolekcioar oružija, pa ovde možemo govoriti o izloženim sabljama, mačevima, pištoljima i puškama na zidu sobe. Pištolj uperen u čoveka ovde okida metak pravo u stomak. Operacija na stomaku, jer je Mars u Raku u nepovoljnom aspektu sa Plutonom, pa je u oružanom obračunu, metak ostao u stomaku. Mars u Raku u aspektu sa Plutonom ili bez ovog aspekta može da bude i mladež, beleg ili ožiljak na stomaku. Mars u Raku, na primer u nepovoljnom aspektu sa Merkurom, može biti i opekotina na ruci, kao posledica prosipanja vrele vode po ruci. Stisnuta pesnica koja udara pravo u stomak. Tetovaža na stomaku.

Mars u Raku u aspektu sa Merkurom jesu mesnice ili trenutak kada mesar seče meso. U aspektu sa Merkurom, Mars u Raku jeste i gnezdo orla, jastreba ili bilo koje druge ptice grabljivice.

 

0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop
    Scroll to Top