Kad Venera i Jupiter sreću dele

Kad Venera i Jupiter sreću deleZa Veneru i Jupitera kažu da su dva benefika, jer donose sreću, radost i uživanje. Venera nas podseća da je moguća lepota i harmonija ovog sveta i ona je često tamo gde se slamaju naša srca. Jupiter je u ulozi dobročinitelja i onog koji donosi sreću. Od Venere se najčešće očekuju pokloni, nakit, novac, nekretnine, obilje hrane, plodna zemlja, vredni umetnički predmeti, ali i ljubav, poljubci, zagrljaji, radost, uživanje i zadovoljstva. Od Jupitera se najčešće očekuju novčani dobici, unapređenja, podrške, protekcije, veliki i skupi pokloni, skupi automobili, bogatstvo, sreća, ali i znanje. Za Veneru i Jupitera kažu još od davnih vremena da su dva benefika, jer donose sreću, radost i uživanje. Međutim, da li je to uvek tako?

Čovek teži sreći i blagostanju u životu, kao i ljubavi i zbog toga nam se njihova priroda dopada, ali ovo su osobine Venere i Jupitera u njihovom čistom obliku. Voda je bezbojna, ali ako pomešamo neku boju ona neće više biti bezbojna. Slično je i sa Venerom i Jupiterom, jer ove planete nisu u horoskopu u čistom obliku već se modifikuju od znaka u kojem se nalaze, kao i od aspekata sa drugim planetama.

Neki zodijački znakovi prijaju Veneri i omogućavaju joj da pokaže i ispolji  najbolje od sebe, kao što je slučaj i sa Jupiterom. Suprotno od toga, neki znaci ne prijaju ovim planetama i onda one pokazuju iskrivljenu stranu svoje prirode.

Venera se prijatno oseća u Biku i Vagi, zato što vlada ovim znakovima. Venera u Biku ume da uživa, posebno u svemu što poseduje i što smatra svojim vlasništvom i zbog toga ćete za ovu Veneru često čuti „ona je rođeni hedonista“. Venera je rođena da bi uživala kroz dodir, maženje, zagrljaje i poljubace i sve ovo najlakše može da ispolji u znaku Bika, jer je ovo zemljani znak koji je povezan sa stvarnim i fizičkim oblicima. Zbog toga, ne treba da očekujete od Venere u Biku da uživa u vezi „na daljinu“ i da će biti radosna, ako je i 200 km deli od partnera. Venera u Biku najbolje daje od sebe kada je njen partner fizički prisutan pored nje.Watch Full Movie Online Streaming Online and Download

Isto tako, Venera se oseća prijatno i u Vagi, jer ona je rođena da bude društvena i prijateljska i najbolje od ovoga može dati kada je u znaku Vage. Venera je došla na ovaj svet da bi se povezivala sa drugima i da bi na taj način ostvarila partnerske odnose i brak, jer je to njena potreba. Kada je Venera u Vagi, onda ona ima cilj „Imati partnera“ i u ovom znaku najlakše ispoljava svoju prirodu. Zbog toga,  najčešće se pojavljuje i osoba koja je ljubazna, kulturna i prijateljski naklonjena. Venera u Vagi najbolje će od sebe dati u ambijentima gde je prisutna umetnost, lepota i estetika, diplomatija, moda , kao i društvena i javna dešavanja. Svaki aspekt koji Venera u Vagi prima od drugih planeta će ipak modifikovati njenu prirodu i ona onda neće biti u čistom obliku. Dovoljno je da Saturn aspektuje Veneru u Vagi, pa da ova Venera ne bude više lepršava i uvek raspoložena za zabavu i druženje, jer će joj Saturn dodati ozbiljnost.

U Ribama je Venera u egzaltaciji i biće još ekspanzivnija i ushićenija u osećanjima, umetnosti, prijateljstvu i ljubavi. Venera u Ribama ima problem da doživi ljubav na autentičan način, jer je sklona idealizovanju i maštanju, ali je to ne ometa da lako ispoljava svoju prirodu. Ona će i u Ribama sa lakoćom ispoljavati blagost, nežnost i potrebu za vezivanjem, a Venera je za to rođena. Međutim, dovoljan je jedan aspekt od Urana, pa da se Veneri doda napetost, nemir ili uzbuđenje ili da se u njen život pojavi nezavisna i samostalna osoba zbog koje može osećati nemir, jer će imati problem da ga veže za sebe.

Kad Venera i Jupiter sreću dele

Postoje i znakovi gde se Venera ne oseća prijatno i u kojima ne može dati ono najbolje od sebe, a to su Ovan, Škorpija i Devica. Venera u Ovnu je u znaku kojim vlada Mars i ona je prinuđena da se u ovom znaku ponaša u skladu sa njegovim ciljevima i pravilima. Jedno od pravila je „Uvek se treba boriti za ljubav, jer doći do ljubavi znači i pobediti na bojnom polju.“ Zbog toga, Venera u Ovnu demonstrira snagu i ostavlja svoju blagost, uzima oružije i ostavlja ljubaznost i diplomatiju ili ulazi u ring ili arenu i ostavlja plesne dvorane, izložbe, zabave i modne piste.

Slično je i sa Venerom u Škorpiji, jer ovim znakom takođe vlada Mars s tim da je Venera u Škorpiji spremna da ide na sve ili ništa. Jedno od pravila kada se Venera nađe u ovom znaku je „Boriću se za ljubav do smrti“, ali i „Ili ćeš me voleti ili ću te uništiti“. Ovo se posebno dešava kada Venera u Škorpiji oseća da gubi moć i kontrolu nad partnerom, jer iza potrebe „imati moć i kontrolisati“  nalazi se strah od gubitka. Usled ekstremnosti njena lepota ne može doći lako do punog izražaja.

Venera u Devici se ponaša u skladu sa ciljevima i pravilima Merkura, a to je „Uključi prvo razum, pa ćeš kasnije videti šta ćeš sa osećanjima“. Venera u svojoj čistoj prirodi jedino oseća i zbog toga kada se nalazi u Devici, prinuđena je da osećanja ostavi po strani i da uključi razum. Venera u Devici ostavlja svoju lepu garderobu i oblači radnu uniformu, ne odlazi na zabavu već odlazi na posao i ne opušta se uveče uz muziku u svom privatnom ambijentu, već kuva ručak za sutra. Dovoljan je aspekt od Plutona, pa da se Veneri u Devici doda opsesivnost, na primer, opsesivno pranje ruku, stalno brojanje, uporne misli i sl. i to više nije opuštena Venera. Usled preokupiranosti u razmišljanju ni njena ljubav ne može doći do potpunog izražaja.

Slično je i sa Jupiterom. On će biti najbolji kada je u Strelcu, Ribama ili Raku pod uslovom da nije nepovoljno aspektovan od drugih planeta. Tada Jupiter dolazi sa poklonima koji nam se sviđaju, ali ako je u Jarcu, Devici ili Blizancima, onda ili uopšte ne dolazi ili ako i dođe dobijamo na poklon nešto što nam se ne dopada.

Zamislite da očekujete neki poklon i želite da se obraduje, ali dešava se suprotno, jer ste na primer, dobili alat za rad ili mašinu za sečenje mesa, što može da vam pokloni Jupiter u Jarcu. Jupiter je rođen da bude slobodan i kada se nađe u znaku Jarca prinuđen je da se ponaša u skladu sa njegovim pravilima, a to je „Granice uvek postoje“ ili „Ne razmišljaj o sutra već razmišljaj šta danas moraš da uradiš“.

Zamislite da na nekoj lutriji ili igri na sreću dobijete torbu za pijacu, aparat za merenje pritiska ili seme za zelenu salatu. To su vam pokloni Jupitera u Devici i kada se nalazi u ovom znaku, prinuđen je i da se uskladi sa pravilom „Zaboravi na svoje ideale i prihvati se svakodnevnice“. Ako Jupiter u Devici prima aspekt od Saturna, vrlo je moguće da većinu svog vremena provede u lekarskim ordinacijama i čekaonicama zaboravljajući na putovanja oko sveta.

Jupiter u Blizancima se može pojaviti sa poklonom držeći neki bestseler u ruci, pakovanje praznih DVD za rezanje ili slušalice za telefon. Jupiter je u ovom znaku pod vladarstvom Merkura koji onda i određuje ciljeve, a to je „Od svačeg po malo i bez širine i gledanja u budućnost“. U slučaju da je Jupiter u Blizancima u aspektu sa Uranom možete nenadano da dobijete sve ove poklone koji idu iz simbolike Blizanaca, ali možete i nenadano da prokockate zato što vas je povukao radoznali duh Blizanaca.

0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop
    Scroll to Top