Jupiter – porok u preterivanju

Jupiter – porok u preterivanjuSa Jupiterom uvek postoji sklonost ka preterivanju i ova planeta predstavlja proces ekstravagantnog i darežljivog širenja. Njegovo preterivanje nas može uništiti i ova sklonost je  prisutna u trošenju, reakcijama, radu, itd. U našem telu, Jupiter vlada jetrom i arterijama i upravo su oni najosetljiviji kada preterujemo u piću i jelu. Njegova narav je pozitivna, optimistička, uzavrela i plemenita. Jupiter je pun životnosti, on znači „ispunjen Bogom“, onaj koji nas obasipa srećom, veseo, darežljiv i debeo Deda Mraz, u mitologiji snažan Bog koji daje život, dobročinitelj, filantrop…

Uloga Jupitera je da nas osposobi za religijske i filozofske stavove i gde god se nalazi u natalnoj karti, tu nas ispunjava unutrašnjim poverenjem. Put ka dobru, jer negde možemo pronaći dobro, zato što Jupiter uliva nadu da ćemo pronaći povoljno rešenje. Lav kojim vlada Sunce je u trigonu sa Strelcem kojim vlada Jupiter, a to znači da ako Sunce daje život, onda Jupiter predstavlja proces mogućnosti stvaranja hiljadu novih života.

Jupiter u vatrenim znacima (Ovan, Lav i Strelac) uvek žuri u akciju i on ovde ne hoda već trči. Zbog toga je prenagljen, nestrpljiv i oduševljen, uživa u nadmetanju, sportovima, pravi se važan, smeje se širokim osmehom, podučava sa oduševljenjem. U vazdušnim znacima (Blizanci, Vaga i Vodolija) priča, uspostavlja kontakte, ima najbolje ideje i predloge, ali ako nema zemlje u horoskopu često i ostaje samo u idejama. Jupiter u vodenim znacima (Rak, Škorpija i Ribe) povećava emocionalnu aktivnost i pozitivno se izražava u sažaljenju i ljubavi dok je opčinjen ženama, vinom, muzikom, religijom, misticizmom i poezijom. Preterivanje u svemu ovome vodi ga u osetljivost, sentimentalnost i poročnost, a može imati i problem sa gojaznošću. Proces Jupitera u zemljanim znacima (Bik, Devica i Jarac) ne izražava se lako, a u poslednja dva zemljana znaka ima izgon i pad. Ovde se Jupiter zapliće u praktičnost i materijalizam, tako da Jupitera u Biku zanima „imati“, u Devici „sakupiti“, a u Jarcu „sačuvati“. Jupiter u zemljanim znacima predstavlja poslovne ljude, bankare, računovođe, zemljoradnike, biznismene i ovde je karakteristična sigurnost i strah od promena. Sećam se jedne prijateljice koja je imala Jupitera u Biku i kad god bi pala u neraspoloženje, volela je da joj drugi poklanjaju i kupuju stvari ili je sama odlazila u kupovinu i kupovala sebi ono što joj se dopadalo.

Jupiter – porok u preterivanju

Oni koji imaju aspekte između Sunca i Jupitera, uglavnom teže životu, koji će doneti obilje, blagostanje, po mogućnosti da se mnogo ne muče. Jupiter se smatra benefikom ili dobročiniteljem, a jedini njegov porok je preterivanje. Jupiter ima preveliko poverenje, razgovorljiv je, a kada je u vaternim znacima ima želju da bude „naj“ u svemu. Povezan je sa Ginisovom knjigom rekorda. Ko može napraviti najveći hleb na svetu? Ko je najbogatiji čovek na svetu? Ko će najduže izdržati u haldnoj vodi okeana? Neka vrsta zainteresovanosti za postizanjem rekorda i savršenstva. Dok pišem o Jupiteru, setila sam se i jednog prijatelja, koji kada bi ušao u kafić, mnogo njih bi se sjatilo oko njega i okružilo ga, a on bi svima kupovao piće. Tipično za Jupitera.

Jupiterovo srce je preveliko i najsrećniji je kada može pomoći drugima, ali kada je ova planeta nepovoljno aspektovana, onda pokazuje reazuzdanost, prevelika očekivanja, kockanje, proždrljivost i tada može izgubiti zdravlje ili imati neprilike sa zakonom. Ova planeta vlada Strelcem, koji se nalazi odmah iznad Škorpije i Jupiter nas vodi ka nebu, nakon fizičke smrti.

0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop
    Scroll to Top