Isidora je imala 44 godine, a Jesenjin 26, ona je znala tek par reči na ruskom, on nijednu na engleskom. Ali, ljubav se rodila, rasplamsavala se iz dana u dan bez obzira na razliku u godinama, jezičku barijeru i zgražavanje javnosti. Ali, nije potrajala, zavšila se tragično, pijanstvima, sukobima, tučama, samoubistvom i smrću.

Nemamo sat rođenja Sergeja Jesenjina, ali imamo potpune podatke od Isidore Dankan. Interesantno, da u Isidorinom horoskopu, sedma kuća (partnerski odnosi) počinje u znaku Vage, a Sergej je upravo rođen u ovom znaku. Pored Sunca, Sergej Jesenjin u znaku Vage ima i Marsa.

Isidora Dankan i Sergej Jesenjin

Sunce i Mars, kao dve muške planete, važne su u svakom horoskopu muškarca. S obzirom da su ove dve planete u Vagi, ne treba da nas iznenađuje koliko su mnogo bile za njega važne žene i partnerski odnosi. Međutim, da li je imao dobre izbore,  ako prihvatimo da je čovek taj koji bira, jer se Venera kao dispozitor Sunca i Marsa u Vagi nalazi u Devici i u kvadratu sa Plutonom i Neptunom u Blizancima. Dakle, ljubav je duboka, ali fatalna i bolna (Venera kvadrat Pluton) i ljubav je romantična, ali idealizovana i nestvarna (Venera kvadrat Neptun).

To da je bio sklon raznim ispadima i aferama, koje su čak bile štetne za njegovu reputaciji, može se videti preko Merkura u Škorpiji zato što je dispozitor Venere, a Merkur se nalazi u kvadratu sa Jupiterom u Lavu. Merkur u Škorpiji ima i  konjunkciji sa Saturnom i zaista je ova Venera pod uticajem “teških” planeta: Plutona, Neptuna i Saturna.

Ako dodamo i Južni čvor koji se nalazi u znaku u kojem se nalazi Venera (Devica), onda Veneri priključujemo i “tačku gubitka”. Ono što ne znamo to je položaj njegovog Meseca, jer nemamo tačno vreme rođenja. Mesec je bio u Ribama ili Ovnu. Mišljenja sam da je najverovatnije imao Mesec u Ribama, koji bi u tom slučaju bio u konjunkciji sa njenim Severnim čvorom i opoziciji sa Južnim čvorom.

Njegovo Sunce je u konjunkciji sa Isidorinim vrhom sedme kuće (partnerski odnosi). Ona ima Vagu u sedmoj kući što znači da je imala zadatak da pronađe balans i ravnotežu tako što će praviti  kompromise u svojim partnerskim odnosima. Suprotan znak od Vage jeste Ovan, koji se nalazi na njenom ascendentu (podznaku), a znamo koliko je za Ovna teško da balansira. Koliko je ona to uspela ili nije, to je već drugo pitanje.

Isidora Dankan i Sergej Jesenjin

Možemo reći da Sunce Sergeja Jesenjina, koje je u konjunkciji sa njenom sedmom kućom, osvetljava u njenom horoskopu ovu temu, pa i njihova veza nije ostala neprimećena. Čak naprotiv, i dan danas govori se o njihovoj ljubavi.

Njegov Mars je takođe u njenoj sedmoj kući i njihov odnos je bio ispunjen svađama, tenzijama i razdorima. Reklo bi se – zveket oružja kao stalna pretnja ciljevima Vage u njenoj kući partnerstva (i u znaku partnerstva!), pa je mnogo teže doći do sklada, kompromisa i balansa.

Njegov Mars u Vagi je u trigonu sa njenom Venerom u Blizancima. Ovaj aspekt ukazuje na strast, a trigon je u vazdušnim znacima i strast se brzo rasplamsava, ali brzo i gasi. Ovde je potrebna stalna mentalna i intelektualna stimulacija.

Venera u horoskopu Isidore Dankan nalazi se u Blizancima u konjunkciji sa Merkurom i u konjunkciji sa vrhom treće kuće. Dakle, tipična blizanačka Venera, koja je razigrana, radoznala i lepršava, ali u nezgodnom kvadratu sa Saturnom u Ribama u dvanaestoj kući. Reklo bi se da svaka ljubavna lakoća ili lepršavost može biti zaustavljena i zamrznuta (Saturn). Ovo je aspekt koji u potencijalu daje ljubavnu patnju.

Isidora je bila žena koja je veoma vrednovala nezavisnost, slobodu i emancipovanost, jer je bila Ovan na podznaku sa Marsom kao vladarem u Vodoliji u jednaestoj kući. Međutim, njena Venera u kvadratu sa Saturnom u Ribama u dvanaestoj kući, kao i Mesec u Škorpiji u osmoj kući, govore o konfiktu sa delom njene ličnosti koja je predstavljena ascendentom i vladarem. To su sigurno bile ogromne stene njenog spoticanja. Ona se predstavljavala Ovnovski i marsijanski, ali ipak njena duša i deo emotivne ličnosti, ipak su bili nešto sasvim drugo.

Sergej ima Veneru u Devici u konjunkciji sa južnim čvorom što govori o ponašanju i navikama, koje mogu biti štetne za ljubavni život i partnerske odnose. To su najčešće sumnje, nedostatak samopouzdanja i vere u ljubav, sreću i radost (Venera). Severni mesečev čvor u Ribama jeste neka vrsta zadatka da se otvara i dostigne ono zrno vere, pa i da veruje u čuda bez obzira na sumnju Južnog čvora u Devici. Očigledno da nije “položio” ovaj zadatak.

Zanimljivo je da i Isidora Dankan ima Južni čvor u Devici, ali  njena Venera u Blizancima pravi skoro egzaktan kvadrat sa osom čvorova Sergeja Jesenjina. Venera vlada njenom sedmom kućom (partnerstva) i govori o potrebi razrešenje tema ljubavi i partnerstva zbog kvadrata sa njegovom osom čvorova. Ovo važi za oboje. Takođe, ovaj aspekt izrašava “ono” (Venera – ljubav i osećanja) oko čega se mogu stalno saplićati. Kao da ne mogu ni napred ni nazad.

Ovim aspektom, možemo reći da je  Isidora dobila zadatak kako bi trebalo najbolje da kanališe energiju Venere da bi mogla da odgovori izazovima njegovog ponašanja kroz Južni mesečev čvor u Devici. Ovaj njegov čvor stalno frustrira njenu Veneru.

Sergejev Pluton nalazi se u konjunkciji sa Isidorinom Venerom. Ovo su one fatalne ljubavne veze. Pluton podstiče njenu Veneru na preobražaj, ali što se najčešće dešava kroz krize, bol i gubitak. Sergej (Pluton) ima fatalan i opsesivan uticaj na njena osećanja (Venera). Ovaj međusobni aspekt znači da je kroz njihov odnos potrebno da istraže i otkriju dublja značenja života i ljubavi.

Sergejeva Venera u Devici ima opoziciju sa Isidorinim Saturnom u Ribama. Ovo je aspekt koji ostavlja duboke tragove u partnerskim odnosima, ali daje poteškoće i patnju.

 

 

0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop
    Scroll to Top