Ona je zavodnica – Venera u Škorpji

Ona je zavodnica – Venera u ŠkorpjiVenera u Škorpiji se često povezuje sa tragičnom ljubavnom pričom, a svi filmovi čija je tematika fatalna, tragična, opsesivna i bolna ljubav, takođe se mogu povezati sa Venerom u Škorpiji.

Tradicija kaže da je Venera u Škorpiji u nepovoljnom za sebe, odnosno u izgonu, što znači da Venera ne razume ciljeve Škorpije i nalazi se na štetnom putu za sebe. Na ovom „štetnom putu“ nalazi se princip ljubavi, bliskosti, uzajamnog davanja i uživanja, jer Venera u Škorpiji ne može ispoljiti sklad, nežnost, blagost, druželjubivost, diplomatičnost, ljubaznost, harmoniju i ravnotežu, što je njena osnovna priroda.

Razumevanje Venere u Škorpiji zahteva prethodno razumevanje Venere u Biku i Vagi, jer je u ovim znacima Venera u sedištu. Venera vlada znakom Bika, koji stoji u suprotnosti sa znakom Škorpije, pa tako stabilnost, sigurnost, statičnost i produktivnost Bika je u suprotnosti sa instiktivnom, nagonskom, prodornom i istraživačkom Škorpijom. Venera u Biku u ruci drzi cvet ili poklon, dok Venera u Škorpiji drzi oružje ili Venera u Biku ima želju za stabilnim i sigurnim emocijama, a u Škorpiji ima želju za prodornim i strastvenim emocijama, koje se prepliću i prožimaju ljubomorom, tajanstvenošću, pa i strahom.

Kao što je Venera u Biku produktivna, jer je to znak sredine proleća, kada sve u prirodi počinje da buja, tako je Venera preko puta u Škorpiji u znaku sredine jeseni, kada priroda vene i ostavlja za sobom ogolelo drveće nad iscrpljenom zemljom. Ovako predstavljena simbolička smrt prirode je slična krizama i lomovima koje se dešavaju u Škorpiji, tako da Venera u Škorpiji često donosi ljubavne lomove i emotivne krize.

Venera u Biku je zainteresovana za lične materijalne i praktične vrednosti, dok je u Škorpiji kao suprotnom znaku, zainteresovana za tuđe vrednosti. Simbolički predstavljeno, Venera u Biku čvrsto i sigurno drži svoj novčanik, dok je u suprotnom znaku Škorpije sklona i uništenju istog. Pesma Venere u Biku je vesela i radosna, dok je pesma Venere u Škorpiji tužna i bolna. Osmeh Venere u Biku je prijatan, dok je osmeh Venere u Škorpiji sarkastičan i zajedljiv. Zagrljaj Venere u Biku aktivira osećaj sigurnosti, a zagrljaj Venere u Škorpiji pokreće strasti i neizvesnost. Venera u Biku je mirisno cveće najlepših boja, koje raste na livadama i pašnjacima, vrtovima, parkovima i baštama, dok je Venera u Škorpiji cvet oštrijeg ili divljeg mirisa,  često povezan sa tragičnim i bolnijim ambijentima (cveće za groblje).

Hobi Venere u Biku je slikanje, pevanje ili kuvanje, dok su hobiji Venere u Škorpiji neki ekstremni sportovi, streljaštvo i izazivanje. Lepota je i u jednoj i u drugoj Veneri, a razlika je u tome, što je kod Venere u Biku prisutna fizička lepota, dok je lepota Venere u Škorpiji magnetična, izazovna i erotična. Pesnik sa Venerom u Biku se bavi lepotom, estetikom, prirodom, dok se pesnik sa Venerom u Škorpiji bavi tragikom, patnjom, strepnjom, ratovima. Ples Venere u Biku je veseo i radostan, dok je ples Venere u Škorpiji strastven i erotičan. Slika Venere u Biku oslikava lepe predele, prirodu u proleće, vrtove i cveće, parkove, lepe seoske pejzaže, dok slika Venere u Škorpiji oslikava ratove, opasnosti i tragične momente. Venera u Biku je ljubavni sastanak koji je ispunjen sigurnošću, lepotom, smehom, pesmom, radošću, dok je Venera u Škorpiji ljubavni sastanak koji je ispunjen strepnjom, izazovom, strašću, tugom, ali i strahom.

Ona je zavodnica – Venera u Škorpji

Za razumevanje Venere u Škorpiji, važno je i razumevanje Venere u Vagi, gde je ona takođe kao i u Biku u svom sedištu. Vaga i Škorpija imeđu sebe pokazuju nerazumevanje, jer diplomatična, skladna i ljubazna Vaga, ne može razumeti izazivačko, a nekada i neprijateljsko raspoloženje Škorpije i obrnuto. Zbog toga Venera u Škorpiji uvodi na svom „štetnom putu“ neprijateljska, sarkastična, netolerantna i osvetoljubiva osećanja u bliskim odnosima, želeći dominantnu ulogu i laka uzbuđenja.

Venera u Vagi uvek ima za cilj da odnos dovede u ravnotežu i harmoniju, dok je Venera u Škorpiji sklona uništenju harmonije i sklada. Venera u Vagi predstavlja osobu koja koristi kulturno, odmereno i ljubazno ponašanje u rešavanju pitanja u međusobnim bliskim odnosima, dok Venera u Škorpiji predstavlja osobu, koja ispoljava sarkastičnost, netoleranciju i kritičnost, a što često uništava međusobno bliski odnos. Da bi se dobilo kompletnije i potpunije tumačenje, potrebno je obratiti pažnju na aspekte Venere, kao i na Marsa, kao dispozitora Venere u Škorpiji. Ovi elementi će upotpuniti priču Venere u Škorpiji. Na primer, ako je Venera u Škorpiji u konjunkciji sa Neptunom ili u nekom od dishramoničnih aspekata sa ovom planetom, onda su na sceni ljubavna i emotivna razočaranje, haotičnost u bliskim odnosima, opsesije, a što se ne odnosi samo na ljubavne veze, već i na porodično okruženje i prijateljstva, jer je Venera svaki blizak odnos, zatim emotivne i ljubavne prevare, patnje, emotivna preosetljivost, blizak odnos sa osobom koja je bolesna ili sklona porocima, alkoholu, narkoticima i sl.

Venera u Škorpiji je veoma istrazivački orijentisana i pokazuje visok stepen pronicljivosti u ljubavnim i bliskim odnosima. Princip bliskosti, uživanja i zadovoljstva ovde se izražava na strastven i ekstreman način i postoji motivacija da se ljubav doživi i oseti kroz opasnosti, izazovne i ekstremne ambijente. U svojoj ljubavnoj potrazi ona ide na sve ili ništa, spremna je za ljubav da umre i da se suoči sa opasnim i ekstremnim situacijama. Na putu do ljubavi neće je zaustaviti ni jedna opasnost, jer je ista ta opasnost i  privlači, pa tako da bi se ljubav probudila, potrebno je ljubav i zadovoljstvo povezati sa strepnjom, strašću, izazovima.

Kako se princip bliskosti i zadovoljstva povezuju sa svim ovim ambijentima i ako je na primer, Venera u Škorpiji u povoljnom aspektu sa Merkurom, onda Venera u Škorpiji lako moze razumeti psihologiju, kriminalistiku, medicinu, kao i sve drugo, gde se zahteva pronicljivost, istraživanje i prodiranje u suštinu i bit, jer na taj način bliskost i zadovoljstvo se  povezuju sa opasnim i ekstremnim ambijentima. Kada je Venera u Škorpiji u trigonu sa Jupiterom, onda, a ako i ostali elementi potvrđuju, mozemo govoriti o nekom nasledstvu, jer baš u trenutku ljubavnog bola i emotivnog gubitka, Jupiter donosi novac.

Pored aspekata treba obratiti pažnju i na Marsa kao dispozitora, što predstavlja posledicu ili rezultat Venere u Škorpiji. Tako, ako je Mars u Vagi, onda „štetan put“ Venere u Škorpiji, može imati posledicu u braku, društvenim aktivnostima, sporovima, pa i na sudu. Kada je Mars kao dispozitor Venere u znaku Lava, to bi govorilo i o egoističnoj i ponosnoj Veneri, gde Mars usmerava energiju prema veličini i sjaju, pokušavajući shvatiti zašto jedan njegov deo posmatra njegov sjaj i veličinu neprijateljski i zašto je sklon uništenju i razaranju, jer Škorpija neprijateljski posmatra sjaj, blještavilo i veličinu Lava. Dakle, veoma je vazno povezati aspekte Venere i dispzitora da bi se mogla dobiti kompletnija priča Venere u Škorpiji.

Venera u Vagi ima motivaciju za društvenim, pa i inteletualnim kontaktima, jer ne treba zaboraviti da je Vaga vazdušni znak, ali u Škorpiji svoja ljubavna iskustva proučava putem ili kroz duboke emotivne doživaljaje. Škorpija ukazuje da spoljni sklad Vage ili spoljni sklad jednog bliskog i emotivnog odnosa, nije sve što postoji i zbog toga je Venera u Škorpiji motivisana za dubljim prodiranjem u emotivne i ljubavne odnose. Venera u Škorpiji ima mogućnost dozivljaja  emotivnih preobražaja i transformacija, ali u otkrivanju najdubljih emocija, ona često odbacuje mnoge lične vrednosti.

Bliski i ljubavni odnosi se identifikuja sa „sve ili ništa“, „ili – ili“, jer postoji želja za potpunim predavanjem u ljubavi, kao i trošenjem kako sebe, tako i druge osobe. Škorpija je fiksan zodijački znak, a to upućuje na upornost i istrajnost, tako da se u bliskim i ljubavnim vezama ide u bilo koju krajnost u želji da zadrži ljubav i ono što voli i ceni. Emocionalne potrebe i želja za ljubavlju je veoma naglašena, intenzivna i dominantna, mada to ne mora uopšte biti očigledno, jer je Škorpija fiksan i vodeni znak, koji je usmeren prema unutra. Prodiranje do suštine bliskog i ljubavnog odnosa predstavlja suštinu Venere u Škorpiji, jer dok Venera iz Vage nosi iskustvo iz intelektualnih reagovanja na partnerske odnose, ovde u Škorpiji, rekacije su duboko emocionalne. Venera u Škorpiji je se suoačava sa izborom da li da se preda ljubavnom zagrljaju ili ne, jer predavanjem izrazava snažnu seksulanost, intenzivna i snažna osećanja, ali i posesivnost, strah od gubitka, ljubomoru, pa čak i nasilničko ponašanje. Međutim, ljubavne krize i lomovi donose preobrazaje i transformacije, jer je Venera u Škorpiji sposobna, a ako se izdigne iznad svoje mračnije strane, prodiranju kroz ljubavna iskustva u najskrivenije delove prirode.

Ona mora žestoko prodreti u ljubavnu vezu, jer jedino na taj način može osetiti bliskost sa drugim. Ljubav se pokreće samo tamo gde su osećanja intenzivna, opčinjena, strasna i žestoka. Kako svaka planeta u znaku ima određenu svrhu, a bez obzira da li joj taj znak prija ili ne prija, svrha Venere u Škorpiji je  ljubavna strast, fatalna ljubav, intenzivna osećanja, žestoka ljubav, izazovi, ekstremna osećanja, seks, duboka bliska povezanost.

Kada Venera bude ulazila u znak Škorpije, ona će reći – „donosim ti ljubav i uživanje“, a Škorpija će odgovoriti – „sklad, ljubaznost, finoću i miroljubivost ostaviti za neko drugo vreme i za neko drugo mesto, jer ćeš sada voleti, tek kada budeš izazvana i kada budeš u opasnosti, gubitku, strepnji i bolu.“

0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop
    Scroll to Top