Dobre i loše planete

Često u astrologiji možete čuti termine: „dobro“, „loše“, „snažno“, „zlo“, „slabo“ i sl. Mnogi postavljaju pitanja: „Da li je moj horoskop dobar ili loš?“ ili „Da li je moja Venera loša?“

Pre nego što etiketiramo i stavimo nalepnice na bilo šta što ćemo videti u natalnoj karti, mnogo korisnije će biti da postavimo pitanje: „Šta planete pokušavaju da nam kažu? Koje i kakve nam se informacije prenose?“
Natalna karta predstavlja skup zadataka ili lekcija koje treba savladati. To je jedan paket alata, koji je dizajniran tačno onako kako bi mogli da obavimo naše životne zadatke.
Ako polazimo od ove ideje, onda nema „dobrih“ i „loših“ horoskopa. Na kraju krajeva nema idealnog horoskopa, nema horoskopa koji je samo dobar i nema horoskopa koji je samo loš. Ali, taj jedan korak sve nas može da odvede preko litice…
Jedan aspekt je dobar za jedno, a može biti manje dobar za nešto drugo.
Svi oni aspekti, kao i sve planete u našim u horoskopima, služe da bi se suočavali i rešavali zadatke, a koje smo dobili rođenjem i koji su pred nama postavljeni.
Tako i „loš“ Saturn u Raku, tu je pa je tu, da bi se čovek na primer, suočio sa porodičnim problemima, sa strahovima od bliskosti i intime, ili emotivnog otvaranja. Ali, jedino tako, čovek ostaje veran zadatku koji je dobio, i jedino tako može da izgradi neku čvrstu strukturu, koja nam je svima potrebna.
Zadatak astrologa je da ukaže na ova osetljivija i slabija mesta u horoskopu kako bi osoba na radila na tome.

Dobre i loše planete

Znak se može uporediti sa okruženjem u kojem se planeta nalazi.
Mars u Ovnu? Zamislite tu strastvenu i pokretačku energiju, čoveka koji hrabro ide kroz život uzdignutim mačem.
Zamislite i Marsa u Vagi za kojeg možete čuti da je „loš“. Sada sa Marsovom energijom prelazimo u neku elegantnu palatu ili na plesni podijum, a zadatak Marsa je da se bori, takmiči, ratuje… Ali, u takvoj elegantnoj palati, potrebno je da se osoba mnogo potrudi, da nauči da deluje u mirnom okruženju, da pronađe strast i izazov za sebe kada se spaja sa drugima.
Verovatno će Mars u Vagi biti manje dobar za individualna takmičanja, ali zato može biti mnogo bolji ako u partnerskim aktivnostima. Može da bude dobar ako se fokusira na društvena pitanja, ali i manje dobar ako je na mestu na kojem je potrebno pokazati sposobnost samostalnog delovanja i odlučivanja.
Saturna u Ovnu? Možemo reći da je ovo tvrda (Saturn) glava (Ovan), a iz tvrde glave nastaju mnogi problemi. Najčešće se maskira strah, jer ako se pokaže popustljivost, onda je za čoveka to znak slabosti ili gubitka autoriteta. Ovo je poruka i treba je razumeti.
„Loša“ planeta može biti problematična, ali prvenstveno onda ako čovek pokušava da je ignoriše. Zato se uvek pitajmo na koji način, kako i za čega ili šta nešto koristimo?
Astrologija može biti odlična alatka i nikada dosadna, uvek inspirativna, ali ako nismo

0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop
    Scroll to Top