Dejvid Bouvi – kompleksnost aspekata

Dejvid Bouvi – kompleksnost aspekataUčenje o aspektima je najkompleksnije i možda najmanje shvaćena oblast unutar astrologije. Kada dotaknete jednu planetu, automatski ste izvršili uticaj na drugu planetu preko aspekta.

Ovde imamo primer horoskopa Dejvida Bouvia i aspekt između Saturna u sedmoj kući i Venere u desetoj kući. Saturn je i vladar njegovog Ascendenta (podznak), jer se na Asc nalazi Vodolija. Venera je najuticajna u horoskopu zato što je visoko na nebu, odnosno u desetoj kući.

Poznato nam je da se Venera bavi lepim oblicima, estetikom, modom, muzikom i umetnošću. Saturn je zainteresovan za status, profesiju i sve što ova planeta dodirne može i da materijalizuje i učni stvarnim i realnim. Dakle, ako želite bilo šta da kažete o njegovom Saturnu ili o ličnosti Dejvida Bouvija, jer Saturn vlada prvom kućom, kao i o njegovoj sedmoj kući, onda morate uzeti u obzir i ovu Veneru u desetoj kući. Takođe, ako želite nešto da kažete o njegovoj Veneri, onda morate uzeti u obzir i ovog Saturna.

Dejvid Bouvi – kompleksnost aspekata

Ovaj aspekt je veoma uticajan i jak zato što zahvata uglovne kuće horoskopa u kojima je snaga planeta najjača. Takođe, snaga ovog aspekta je i u tome zato što je ovo duplo aplikacioni aspekt, jer je Venera direktna, a Saturn je retrogradan i kreću se direktno jedan prema drugom. Aspekt se nalazi u vatrenim znacima (Lav – Strelac), a vatra daje energiju, ona je poput energetske mašine, koja nas vodi ka realizaciji. Ovde možemo reći da Saturn šalje aspekt prema Veneri u Strelcu, ali i Venera šalje aspekt prema Saturnu u Lavu. Tu imamo dva različta tumačenja u zavisnosti od toga koja planeta je odašiljač, a koja planeta je primalac.

Ako uzmete da Saturn šalje aspekt prema Veneri u Strelcu u desetoj kući i ako znamo da Saturn ima jedan ozbiljan i profesionalan pristup, kažemo da ova Venera može umetnički da se izrazi uz pomoć Saturna. Sa druge strane, ako pogledamo šta to Venera šalje Saturnu zato što sad uzmemo da je Saturn primalac u aspektu, onda možemo reći da Saturn svoju težnju za čvrstom strukturom i sigurnim statusom izražava uz pomoć umetničkih talenata Venere. Možemo da se zapitamo i kojom kućom vlada Saturn, pa ako vlada prvom kućom, onda govorimo o umetničkom talentu koji je „ugrađen“ u njegovu ličnost ili sa kojim je rođen. Saturn u Lavu ima velike planove kada je profesija i karijera u pitanju i zbog potrebe za sigurnošću teži da dobije moć i slavu. Sve ovo je povezano sa njegovom sedmom kućom, koja predstavlja šire okruženje, javnost i druge ljude, što mu je i donelo slavu i uspeh u javnosti baveći se umetnošću.

Ako uzmemo opet Veneru kao primaoca u aspektu, onda možemo reći da Saturn šalje čvrstu i konkretnu formu ovoj Veneri, a to znači materijalizovati umetnički talenat što je i njegov najviši cilj, jer Saturn šalje aspekt prema desetoj kući. Prema tome, kod svakog aspekta treba da se zapitate ko je odašiljač, a ko je primalac? Kako čitati ovaj aspekt? Saturn ka Veneri ili Venera ka Saturnu? Da li će to značiti umetničku ili muzičku profesiju? Ili, sazrevanje kroz umetnost ili trajnost umetničkog stvaranja? Zavisi od toga koja je planeta odašiljač, a koja je planeta primalac.

Njegova Venera u desetoj kući u Strelcu predstavlja vizije kroz umetnost i muziku. On je u jednom od poslednjih spotova odlično predstavio i svoju smrt, jer je ipak Jupiter kao dispozitor Venere u znaku Škorpije.

0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop
    Scroll to Top