Šta činiti kada vam je Venera nepovoljno aspektovana

Šta činiti kada vam je Venera nepovoljno aspektovanaNajlošiji aspekti Venere opisuju gde će čovek imati teškoće da ispolji prirodu Venere i da bude neko ko ume da prima i daje ljubav, kao i da se raduje i uživa. Osnovna težnja Venere je da pruži i primi ljubav.  Najlošiji aspekti koje Venera ima predstavljaju teškoće kod čoveka u ispoljavanju prirode Venere, kao i teškoće da prima i daje ljubav.

Šta je, dakle, glavni faktor ako se u horoskopu pojavi nepovoljno aspektovana Venera i šta je onda potrebno uraditi?

Za početak uzmimo samo osnovnu prirodu Venere, a to znači Veneru koja je voljena i ljubljena i koja uživa u lepoti svakog dana, bez obzira da li sija Sunce, pada kiša ili duva vetar. Konkretno, čovek mora preuzeti ulogu Venere u bilo čemu i mora biti produktivan, uživati, činiti zadovoljstvo i sebi i drugima, voleti i ceniti lepotu i estetiku. Problem može nastati ako je Venera nepovoljno aspektovana, pa čovek to ne ume da radi i onda nastaju problemi u sferama života koje se odnose na Veneru.

Ako Venera ima loš aspekt sa Marsom, onda je čovek uvek u ratu tamo gde bi trebalo da bude u ljubavi. On ne doživljava partnera kao nekog ko će mu pružiti mir i zadovoljstvo, već ga doživljava kao rivala sa kojim jedva čeka da započne borbu. Pitanje je: „Šta tu može da se uradi?“ Kada postoji loš odnos između ove dve planete, potrebno je uvek poštovati ono što od vas traži Mars. Vaša snaga  ustvari treba da bude snaga vašeg partnera. To bi značilo da je potrebno zavoliti  snagu partnera tako da onda ne dolazite u sukob sa vama. Ovde Venera mora da zavoli i prihvati snagu partnera i da ga zaljubljeno uvek posmatra kao pobednika i njenog heroja. Kada ovo bude razumela, a to je da se stalno divi svom partneru, jer ovo je aspekt gde ona često zahteva od partnera da se divi njoj i da uvek ima dominaciju iz čega najčešće i ide problem.

Šta može da se uradi ako je Venera u lošem aspektu sa Saturnom? Ovo je slično kao da se neka strašna senka, tama ili mrak spuštaju na ljubav i sve što čovek jače i više voli, oseća veći umor i iscrpljenost. Jedini način da pronađete sebe i svrhu ovakve Venere je neka vrsta poslušnosti, pa i poniznosti kada je ljubav u pitanju, jer je ovo generalno problem onda kada osoba odbija da se povinuje pravilima Saturna. Potrebno je da ljubav prihvati skromnost, kao i osećanja koja prihvataju i bol da bi ljubav bila vredna. Ovde Venera treba da bude ponizna, da bude i „sluga“ da bi bila voljena, jer je ovde potrebno saviti i sebe i kičmu zbog ljubavi, jer tek onda Venera potpuno deluje iz Saturna. Onda je i ispunjena potreba da se njih dvoje razumeju samo što je bila „zakačena“ lošim odnosom ili lošim aspektom. Potrebno je da osoba iz tog ugla bude produktivna i onda da stvara ono što će postojati u vremenu, jer iz ugla Saturna ovde Venera može trajati hiljadu godina.

Šta činiti kada vam je Venera nepovoljno aspektovana

Ako Venera ima loš aspekt sa Mesecom onda čovek često ima problem da oseti potpunu intimnost u partnerskim odnosima. To je slično kao „Ja te volim, ali ne osećam da ti pripadam“ i zato je kod ovog aspekta prisutna promenljivost u ljubavnom životu. Trebalo bi da poštujete ono što Mesec traži od vas, da zavolite brižnost partnera koja u početku može biti i naporna, kao i njegovu potrebu za privatnošću i intimom. Zatim, želju da budete majka njegove dece (ženski horoskop) ili da volite i čeznete za telom svoje žene (muški horoskop) i kada ona postane majka. Da dajete i delite ono najintimnije od vas, ali i da primate ono najintimnije od partnera, a to znači ljubavlju da uđete u srž njegove (njene) duše i da zavolite sve ono što njegova duša voli. Tek kad to uradite, možete rešili ovu lošu vezu između Venere i Meseca, jer ovaj aspekt i jeste problem da je prijatno i lepo dok se ne dođe do intime kada ona onda može narušiti sklad i lepotu.

Šta uraditi kada je Venera u lošem aspektu sa Jupiterom? Ljubav ovde mora da bude široka kao kada bi mogli veličinu vaše ljubavi da upišete u Ginisovu knjigu rekorda, a onda iz takvog delovanja i ispuniti svoje potrebe za uživanjem, ljubavlju i zadovoljstvom. Ovde Venera mora biti spremna da prihvati i avanturu, a onda iz takve okolnosti, pretvoriti avanturu u ljubav. Ona mora da zavoli slobodu u ljubavi ili potrebu partnera za slobodom, jer se kod ovog aspekta iz slobode gradi ljubav, pa se onda raduje i uživa. Kada nauči da gleda daleko i da vidi svoju ljubav na jednoj „vremenskoj liniji“, koja je udaljena svetlosnim godinama i da je dovoljno samo verovati u ljubav, onda će iz ugla Jupitera sa kojim je u lošem aspektu naći put da lako izrazi sebe. Zavoleti širenje i nagomilavanje u svakom pogledu, pa tako i u materijalnom, a onda i ne odbiti nekog ko joj može ponuditi blagostanje i luksuz, jer se ovde ljubav rađa i iz blagostanja.

I ukratko za poslednje tri planete.

Ako je Venera u lošem aspektu sa Uranom onda prihvatiti onog kome se ne zna ni kad će se pojaviti, a ni kad će nestati, jer samo uzbuđenje, napetost i tenzija mogu Veneru držati zainteresovanom i jačati intenzitet ljubavi.

Kada je Venera u lošem aspektu sa Neptunom – kreirati ljubav iz slabosti, omamljenosti, iz onoga što možete samo vi videti kao takvo i niko drugi.

Ako je Venera u lošem aspektu sa Plutonom prihvatiti i zavoleti njegovu (njenu) moć i dominaciju, jer možete da volite samo onog ko ima magičnu moć nad vama kao da imate osećaj da ste sve vreme hipnotisani i privučeni nevidljivom i jakom silom. Iz kriza i gubitaka jačati svoju ljubav.

Problem kod loših aspekata Venere sa drugim planetama, nikada ne može da se reši, ako bi se bavili samo jednom ili drugom planetom, već je neophodno baviti se njihovom zajednicom.

0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop
    Scroll to Top